Trött

Idag har jag varit på skolan och grupparbetat samt haft workshop, efter det åkte jag med tåget hem och direkt till stallet. Väl på stallet så tog jag och Prinsen en "långpromenad" med J och Diva. Vi gick hela vägen runt skolan och tillbaka, vilket tar ca 30 min i rask takt. Efter stallbesöket så lagade jag middag och nu är jag helt knäckt. Luften gick ur mig totalt... Funderar seriöst på att gå och lägga mig snart.


Dagens tummen upp får Prinsen som skötte sig optimalt idag.
Men då kan man ju fråga sig; vad är optimalt? Går det att definiera optimalt?
Vi säger såhär; han skötte sig väldigt bra!
(Matte klarade sig ju undan blåmärke på kinden)


Fullmåne för någon dag/vecka sedan (kommer inte ihåg)

Två saker klara

Puh, har varit på arbetsintervjun samt lämnat personligt brev och CV till en butik som jag hoppas ska nappa så jag får praktisera där till våren. Nu ska jag ta det lugnt en timme innan jag ska åka ut till stallet för att göra klart där. Köpte mig ett par nya gummistövlar på Center Syd idag på vägen hem från Lund. Ett par Tretorn Skerry vinter blev det, supermysiga med lubb invändigt:) Dock kom jag att tänka på att det kanske inte var så smart att köpa ett par vinterstövlar, när jag har stövlar på våren och hösten också... Jaja, det blir bra!


Förra helgen så hade släpet till traktorn som kör sockerbetorna gått sönder mitt på vägen...
Jag fick lämna bilen och gå sista biten till stallet den dagen.

Händelserik vecka väntar

Imorgon så har vi lektion i Lund och sen så ska jag på arbetsintervju i Helsingborg. Jag är supernervös, minns knappt senast jag var på en arbetsintervju. Vi får se hur det går imorgon.

På tisdag har vi workshop i Lund.

På onsdag har vi också workshop och då får vi även nyckeln till lägenheten! LÄNGTAR!

På torsdag har vi lektion och sen ska vi säkert grupparbeta lite och flytta lite saker till lägenheten.

På fredag är jag ledig så då ska vi hyra släp och flytta alla stora saker till lägenheten.

Lördag fortsätter vi flyttandet och uppackandet.

På söndag är andra advent och mina lussekatter är redan snart slut, så då får jag kanske inviga det nya köket med att baka lite mer lussekatter. :)

Händelserik och rolig vecka!


Det blir alltså fyra resor från denna station i veckan
(Observera cykelnyckeln som ligger på cementkanten, den har legat där i veckor nu)

Kattens dag

"Redan under 1970-talet väcktes idén av SVERAK-anslutna klubbar att katten borde ha en egen dag.

1983 beslutade SVERAKs årsmöte att den 1:a Advent skulle bli Kattens Dag!
Sedan dess har vi alltså firat katten alldeles speciellt denna dag - inte minst genom olika klubbaktiviteter runt om i landet.


SVERAK-traditionen Kattens Dag har idag även anammats av andra organisationer och företag och allt fler deltager i firandet." (http://www.sverak.se/nya/Index_klubb/Blandat/Kattens%20Dag.htm, 2011-11-27)

Idag är det alltså kattens dag. Mina katter har dock inte fått något speciellt idag, de kanske får lite extra mys och lite kattgodis senare idag.

 

 

Kunde inte bestämma mig vilken bild som Gandhi såg ut att njuta mest på :)

 

En vanlig sommardag - Gandhi myser och Ingolf är ute och busar (eller djävlas med hundarna)

 

Ingolf älskar Gandalf. Det bästa Ingolf vet är att vara nära Gandalf.


1:a advent

Idag är det första advent. Vi har sovit som stockar om än jag har vaknat flera gånger under morgonen, men jag har inte velat gå upp pga att jag har hört hur mycket det blåser ute. Idag är det klass 3 varning i norra skåne. Så det blir att åka till stallet om en timme eller så och göra klart allt samt ta in Prinsen så han slipper stå ute i blåsten och riskera att något kommer flygande på honom.


Prinsen ute i hagen för någon dag sen

Ps. 16m/sek blåser det tydligen nu i Helsingborg och ikväll ska det blåsa ca 30m/sek... Nu blir det adventsfika och sen att åka till stallet!

Snart är det jul

Så mysigt det är med jul! Glögg, pepparkakor, lussekatter, ljus, osv. Jag köpte mig två julstjärnor och två ljusstakar till fönstret idag. Igår bakade vi lussekatter för första gången också! De blev jätte goda. Gjorde ett recept med kesella.


Nu är det julmysigt i fönstret!

Sjuk värld

Är det inte rätt sjukt att läsa bloggar? Det som framkommer i bloggar är inte en sanningsenlig skildring av verkligheten. Det är en ren vinkling från skribentens sida, oavsett om det är medvetet eller omedvetet. Endast vad skribenten vill ska framkomma, framkommer. Den som skriver bloggen kan själv välja hur den vill framstå och vad den vill att alla ska veta. (Jag tror att jag har blivit lite skadad av vår metodkurs vi går i Lund... Vi håller på att analysera sönder oss själva snart.)

Även här i min blogg så får ni bara se en del av mitt liv som jag väljer att visa för er. Det finns mycket som händer men som inte framkommer här.


Nu är jag för flummig för att vara vaken längre.
Jag och katterna ska gå och lägga oss.
Ikväll har vi varit på bio och sett Breaking Dawn, superbra!
Ni som sett den, stannade ni och såg eftertexten?

GOD NATT! :)

Prinsen fick ha träns med tyglar igår. Trä...

dsc01123 (MMS)

Prinsen fick ha träns med tyglar igår. Tränade på att ta lite tygeltag åt höger och vänster, vilket gick bra. (Han ser ganska ovårdad men söt ut med sin hackiga man..) Idag har jag varit på stallet på förmiddagen och gjort klart allt, så ikväll ska jag och Jocke julbaka lussekatter (första gången ever)! Ha en bra dag!


Jag har valt sida!

Som jag har velat fram och tillbaka över vilken vinterjacka jag skulle köpa. Jag har alltid velat ha en jacka med äkta päls på luvan, men nu när jag stod med en fin dunjacka med äkta päls på luvan så var det något som hände och inte kändes rätt. Det kändes inte okej att köpa en jacka med ett dött djur på luvan. Varför? Varför vill jag ha ett dött djur på min luva? Jätte mjukt och fint, men är det värt djurets liv? Nä, det tycker inte jag, så nu har jag valt sida. Jag kommer aldrig att bära äkta päls! Helst inte äkta dun heller för den delen. Stackars fåglar som plockas levande.

Jag tycker det var lite osmakligt i helgen på hopptävlingarna på Helsingborgs Fältrittklubb när säkert hälften av alla ryttare och medhjälpare bar äkta päls på luvor, mössor, västar, osv. När jag är på tågstationen i Lund förundras jag också över hur många det är som bär päls... Förut har jag tyckt att det har varit fint och blivit lite smått avundsjuk på alla som haft en fin jacka med äkta päls, men nu blir jag mest äcklad och ser bara ett dött djur runt deras hals... Usch och fy!

Okej renskinn eller läder osv. men just päls där djuret dödats endast för pälsens skull känns inte ok. Jag är av den åsikten att det är bra om man kan använda allt på djuret om det nu överhuvudtaget ska dödas. (Jag skulle kunna överväga att bli vegetarian och jag väljer gärna vegetariska rätter när det finns på menyn.) Äckliga hundgodisar som grisöron, snäckor, trynen, osv, är ju jättebra för då används delar av grisen som annars hade slängts!

Men men, jag är nöjd med min jacka, som INTE har äkta päls på luvan eller innehåller dun.


Söta renar på Havsbadsvägen för någon vinter sedan.
Den mest relevanta bilden jag kunde hitta till detta tema bland mina egna bilder...

Majsfält till inget majsfält


Före


Efter

Det läker bra

De senaste tre dagarna har svullnaden gått ner mer och mer för varje dag. Så snart är det ingen svullnad kvar längre. Känns superbra. Känns bra att jag kastrerade honom nu också. Speciellt med tanke på vädret, inte regn en enda dag sen han kastrerades! Hagarna är supertorra så han har inte varit tvungen att vara inne en enda dag.


Prinsen börjar bli en stor pojke

Vilken förmiddag!

Nu på morgonen har jag:

- Ringt till Agria
- Ringt till Emelie på Sveland
- Ringt till hästkliniken i Uleåborg
- Ringt till tandläkaren i Piteå

Att byta försäkring på katterna kan löna sig! Drog ner mina kostnader för kattförsäkringarna till hälften! Tummen upp för Sveland! Nu får den fattiga studenten nästan 1000 kr extra per år att spendera på annat än kattförsäkringar!


De söta små djuren som förtjänar den bästa vård de kan få om något skulle hända!

Vad gör vi? Nu kör vi!

Men utan Fanta och rosé...

Det är dags att göra något produktivt! Dags att sätta igång på riktigt. Undersöka alternativen och börja utveckla idén till verklighet.


Så söt som bara underbara Tanja kunde vara.
Tut tut, nu kör vi!

Apropå igår


Janessa var inte tandlös!
(Undrar hur hon har det i Texas... Undrar om hon är kvar på Equestrian Center dit hon åkte efter våra lektioner slutade... Undrar om hon är snäll med ryttarna (hon var lite knepig och gillade inte alla som red henne, då försökte hon lägga sig eller sparkade bakut)...)

Skåne vs. Norrland - Bröd

I Skåne säger man bullar till frallor... Men det är ju helt klart fel!

Googlar man på bullar så kommer detta upp:


Alltså hederliga kanelbullar, precis vad bullar är!

Googlar man däremot på frallor så kommer detta upp:


Vanliga frallor som man kan äta med smör och ost exempelvis.

Ibland har skåningar konstiga saker för sig...

Fars dag

Grattis på fars dag älskade pappa!

Jag och pappa när vi fick träna på att fösa kor på the Equestrian Center i Lubbock, Texas
(november 2010)

Trevlig helg

Igår var det trevligt att träffa lite barndomsvänner. :) Vi traskade runt i Göteborg, åt lunch osv.

Igår när jag kom hem var jag däremot såå trött. Sov som en stock inatt! Jocke väckte mig till och med (händer inte ofta)! Vi åkte och köpte lite frallor, wienerbröd och annat till middagen idag.


Janessa i Texas hösten 2010. Tandlös?

Göteborg!

Imorgon sätter jag mig på tåget för att åka till Göteborg och hälsa på mina goa vänner som är där på besök! :) Det kommer bli superkul!

Fredag, äntligen!

Veterinären var ut till stallet idag och precis som hon lovat så kollade hon på Prinsens svullnad och den var inte alls stor eller allvarlig enligt hon. Hon tyckte även att själva såret såg bra ut, så det är ju skönt. Bara ovana jag som tycker att svullnaden är stor.


Det syntes inte så tydligt på bilden tidigare idag men det är i alla fall ett sto med föl som har flyttat in. Tur att de är snälla (kan stå ute i hagen själva) så jag slipper ta in dem på eftermiddagarna. Nu behöver jag bara ta in Prinsen när jag kommer. Jag behöver inte ens ta in Rolle! Vilken lyx!


Prinsen har fått två nya kompisar idag tro...

dsc01114 (MMS)

Prinsen har fått två nya kompisar idag trots att det bara var en box ledig i stallet. Senare idag ska veterinären ta en titt på Prinsen när hon kommer till stallet för att fylla i passet. Det känns skönt, så får jag veta om svullnaden är normal eller inte! Tummen upp för Equimeds ambitiösa och duktiga veterinärer!


3 dagar efter kastreringen

Det har svullnat lite mer för varje dag, men ingen feber så det är ju bra! Igår hade han 38,4 och idag 37,7 trots att det är mer svullet idag. Har promenerat och longerat han alla dagar.

Igår fick han sin sista spruta och jag tackar gudarna för att J sprutade han så jag slapp! Jag höll i han och han skötte sig som vanligt bra.

Snart ska jag iväg till Lund. Tåget går 11.29 och jag börjar 13.15...

Tog kort på de skördade majsfälten idag. Kanske laddar upp senare. Dags att rusa!

Just inhandlat

Vi kom precis hem från affan (förkortning för affären här tydligen) efter att ha inhandlat 3 riktiga måsten! Te, jordgubbsfil och pepparkakor! MUMS! Nu ska vi dricka te och äta pepparkakor samt se Desperate Housewives (fast det får jag nog göra själv).

Ha en trevlig kväll! Ciao!


Blöt och lerig hest i hage

Usch, fy och blä!

Så hemskt det är att ta sprutor!.. Idag fick jag ge Prinsen hans första spruta av två (tack och lov bara två, men fy att jag har en kvar att ge!). Han hade inge feber och hade bara svullnat lite, så det bådar gott.

Skördetröskan för majsen hade kört förbi hagarna idag, men hästarna hade inte brytt sig, utan bara stått stilla och tittat på den. Så det var ju skönt!


Den mysiga majsgången tidigare i höst, nu är den dock helt gul och den vänstra sidan av vägen är skördad ca 10 meter in på fältet. Om det blir som de gjorde förra året så kommer de bara skörda ett varv runt fälten och sen lämna resten av majsen till i januari-februari typ och det är ju bra för då blåser det inte fullt lika mycket.

Vad har denna dag att ge?

Jaha, en annan grå dag.. Jag har lab idag 13-15 så jag ska nog passa på att åka till stallet nu på förmiddagen och se hur min poa mår och röra på honom. Hoppas att allt ser bra ut! Sedan blir det nog att åka ut till stallet igen när jag kommer hem för att kolla till honom än en gång och även röra på honom igen.

Måste även ge Prinsen hans spruta... :/ USCH och fy!


Vad är det för dag idag?

Det känns som söndag idag, men det är väl måndag när jag tänker efter?! Den här dagen har varit enormt lång och jag var fruktansvärt nervös imorse innan kastreringen. Det känns skönt att jag missade föreläsningen vi hade idag, för nu kommer det kännas som en kortvecka! Det är jobbigt att vara tvungen att pendla till Lund, om än tåget bara tar 33 minuter så ska man ta sig till tågstationen som tar ca 10 min med cykel och sen kommer tåget fram ca 45 min innan vi börjar så bara innan lektionen har nästan 1,5 h gått till i princip ingenting... Det är alltid massa konstigt folk på tåget också, är det någon som vet varför? Eller så tycker jag kanske bara att de är konstiga eftersom att jag har tid att fundera över vad det är för människor som sitter i närheten.

Hann ta en fika med Jocke på Grand Coffee i stan idag också. Drack höstens första chailatte! Nu är det höst med andra ord! Och nu längtar jag maaaaassor efter pepparkakor, lussekatter och glögg!

Köpte även 3 miniblommor som jag gjorde ett blomarrangemang av, väldigt vuxet! (Vi får se hur länge blommorna lever dock...)


(Bilden är snart två år gammal från när jag och Jenny var och fikade på Wayne's i Luleå)

Valack är ett fint ord sägs det!

Idag är det gjort! Prinsen är kastrerad och det gick superbra. Anna från Equimed som gjorde kastreringen var superduktig! Enda nackdelen är nu att jag måste spruta honom i två dagar... :/ Han var supersnäll vid alla sprutor och han ställde sig upp nästan direkt efteråt. Han la sig dock lite tokigt (med ett bakben på varsin sida) så vi fick dra allt vi kunde med ett grimskaft runt benet för att få han att lägga sig på sidan. Men det gick. Och jag överlevde blodet! Nu är det bara en massa eftervård och motion som gäller. Eller eftervård och eftervård, jag får inte röra såret, ska bara titta, så det är ju inte mycket att göra.

Men det känns i alla fall bra i magen att han är kastrerad nu! Förhoppningsvis är såret läkt om 2 veckor och då tänkte jag att vi ska börja tömköra lite.


Det Prinsen älskar mest = ÄTA!
Han var förstörd imorse när han inte fick äta, så det första han gjorde när han vaknade var att börja mumsa på halmen! Förhoppningsvis finns det kvar halm i boxen när jag åker till stallet snart igen. Jag blir inte förvånad men ledsen och orolig om han ätit upp all halm!..

Vad är det som händer?!

Hickstead död under en världscuphoppning... RIP.

Sen blev det inget SM för min del idag heller... Fick inget sällskap med mig och att åka själv kändes inte alls kul... Jag tycker ju inte det är jätte kul att åka på "tillställningar" själv.

Prinsen fick sig i alla fall ett bad idag! Första badet i hans liv! Haha. Nu är han redo inför kastreringen imorgon. Bakbenen är rena, en hink är inköpt, en ren handduk har han (om det räcker med en... får nog ta med någon fler handduk till stallet imorgon), ingen morgonmat är iordninggjord till imorgon och halmen väntar på att läggas in imorgonbitti.

Flätade även ner manen på han efter att han fått sig ett bad. Eller flätade bara den delen som står rätt upp i mitten av manen. Hoppas på att det ska lägga sig någon gång, men det kommer det nog inte att göra! Han kommer nog ha bus-man resten av livet, bara acceptera.


Han har lång man bakom öronen, sen en bit med kort man och sedan lång man igen. Den korta manen står rätt upp eller lägger sig åt andra hållet...


Såhär såg manen ut i början av sommaren!

Skåne vs. Norrland - Avstånd

Ni kan gissa vad denna jämförelse handlar om med tanke på det tidigare inlägget.

Skåne har en enorm fördel vad gäller avståndet till tävlingar! Det finns de här i Skåne som inte åker längre än 5 mil till tävlingar. Hemma är närmaste tävlingsplatsen över 5 mil bort typ! Det är en enorm skillnad!

Avstånd från Helsingborg:

- Flyinge 6,3 mil
- Falsterbo 9,7 mil
- Göteborg 21,6 mil (Scandinavium)

Tummen upp för Skåne i denna fråga!

LYX

Det är lyxigt att bo i Skåne, för här är det nära till många roliga tävlingar! I helgen är det till exempel SM i dressyr på Helsingborgs Fältrittklubb. Så dit ska jag och titta lite. I pausen innan finalen så ska det vara en clinic med Hella Kuntz med inriktning på den unga hästens ridning. Så det tyckte jag lät intressant! Ska även hinna köpa lite hästschampoo och en hink så jag kan tvätta benen på Prinsen ikväll.

För några veckor sedan så var vi även till Flyinge och såg på Rolf-Göran Bengtssons clinic under Breeders. Den handlade också om unghästens utveckling, dock under hoppning, vad den ska kunna vid olika åldrar. Mycket intressant. Det är roligt att Helsingborg är så nära Flyinge, bara ca 45 min (fast jag och Ida körde lite fel så det tog väl över en timme för oss, haha).


Stora ridhuset på Flyinge

Helg

Jag har varit så trött idag och haft huvudvärk nästan hela dagen. Var till hästen mitt på dagen i solskenet, helt underbart! Hann dock inte mocka hagen eftersom att Jocke och M-L kom och hälsade på oss i stallet. Så det får jag göra imorgon! Imorgon så ska Prinsen även badas, eller i alla fall bakbenen ska badas, inför kastreringen på måndag.

Har några saker att ordna inför kastreringen:
- tvätta bakbenen
- han får inte äta mat på morgonen på måndag
- rena handdukar
- en ren 10-liters hink
- halm i boxen (men det lägger jag in på måndag-morgon så att det är rent och fräscht när veterinären kommer)

Det känns bra nu att han ska kastreras. Jag vill ha en enkel häst som jag kan hantera och åka iväg med själv. Nu är ju inte kastrering eller inte ett recept på en sådan häst, men det känns som ett steg i rätt riktining. Efter att Prinsen återhämtat sig från kastreringen så ska vi börja träna för att kunna tömköra senare i vinter. Det blir kul! Dock har han redan haft träns och longerats så vi har ju kommit en bit på vägen i alla fall.


Prinsen i beteshagen tidigare i höst

Huvudvärk...

Jag har haft sån huvudvärk hela dagen idag... Är helt seg och har som sagt huvudvärk. Vet inte om det är bara för att jag varit på skolan och haft föreläsningar och lektioner från 9-15 eller om det är från smällen jag fick igår. Prinsen smällde upp sin skalle i min skalle så jag såg stjärnor en stund igår när vi var på promenad.

Jag har läst runt på nätet och i böcker och det lutar åt kastrering på måndag. Jag har resonerat kring vad jag vill ha för häst i framtiden och det är en häst som jag vill kunna hantera och lasta och åka iväg med själv, utan problem och krumelurer. Vill ha en lätthanterad häst som är trygg och säker.

Om han har lite mer eller mindre nacke gör nu inte så mycket. Som jag läste på nätet någonstans så får en valack lika mycket hingstnacke som om den hade varit hingst om den har anlag för det och om den inte har anlag för det så kommer den som hingst ändå inte få någon hingstnacke. En annan skrev också tipset att kastrera i tid för att slippa att hingstbeteendet ska stanna kvar även när den är valack. Läste även i en av mina böcker att det är lämpligast att kastrera vid 1,5 års ålder på hösten och Prinsen är nu 1 år och 7 månader. Det är dessutom otroligt torrt i hagarna för årstiden (i Skåne) och om någon vecka vet man ju inte alls hur hagarna ser ut. När vi hade nyflyttat hit ner så var hagarna så leriga att Prinsen hade lera upp under magen varje dag. Nu har han "bara" lera just upp över kronranden varje dag...

Nu vet jag inte vad jag skriver... Mitt huvud värker... Ska gå och äta lite jordgubbsfil och flingor innan jag ska köra in mot Hbg för att hämta Jocke. Jockes päron flyttade ut igår också så nu är jag helt själv i ett stort hus som är i princip helt tomt på möbler... Tur jag har katterna!

Ps. Jag har börjat sticka ett par sockar! Hittills har det blivit ett skaft och en halv häl! :P

Idag blir det ingen bild för jag orkar inte tänka mer...

Fortfarande beslutsångest...

Kan inte bestämma mig... Har börjat läsa i böcker och på nätet vid vilken ålder som det är bäst att kastrera vid. Men jag har fortfarande jätte svårt att bestämma mig... Men det börjar luta åt att kastrera han på måndag eller möjligen skjuta upp det en månad eller två för att vänta in lite kallare väder. Men det får ju dock inte bli för kallt heller! VAFAN! Varför kan det inte bara finnas EN lösning på allt? Det skulle vara så mycket lättare då! Men så mycket tråkigare?..

Jaja, nu ska jag äta lite jordgubbsfil med flingor och sen bege mig in mot stan för att hämta vinterdäcken till min bil på Bussgods samt kanske köpa mig lite garn och börja sticka som en kärring! Och efter det så ska jag bege mig till stallet för att ta hand om den där lilla skrutten Prinsen (som för övrigt fått heta Masken dessa dagar...).


Prinsen på bete med Oddis (som har flyttat) för ett tag sedan

Of Course Amor


Prinsen 25 juli 2011


Prinsen 15 oktober 2011

Lite dåliga bilder att jämföra men jag tycker det syns att han växer och utvecklas!

HEMLÄNGTAN!

Senaste tiden har jag haft sjuk hemlängtan... För en vecka sen hade jag mitt första utbrott över hur idiotiskt Skåne och alla som bor här är... Men det går väl över... Nu vill jag bara flytta till vår lägenhet, men det är fortfarande nästan en månad kvar (flyttar in 1 dec)... Är sjukt less på att ha alla mina saker i kartonger...

Idag är ingen vanlig dag!

För idag är min fars födelsedag! GRATTIS!!! :)


Research Methods in Social Science...

Från igår till idag ska vi ha gjort en enkät med 15 frågor och en inledning till enkäten... Detta tycker jag var lite väl mycket att tänka och göra på mindre än en dag eftersom att vi inte ens har gått igenom hur man gör en enkät på bäst sätt än... Så det känns som att jag kommer sättas dit rejält med att ha ställt fel frågor och formulerat de fel... Dessutom ska allt vara på akademisk engelska, lycka till Kattis! Fy bubblan...

Det är bara att köra...

Beslutsångest!

Nu har jag verkligen beslutsångest om jag ska kastrera eller inte. Jag blev allvarligt talat lättad samtidigt som jag blev äcklad av att Prinsen hade mask. Jag blev lättad eftersom att jag trodde att man gjorde bäst i att skjuta upp kastreringen. Men veterinären tyckte inte att han hade så mycket mask och att det är nödvändigt att skjuta på kastreringen...

Tror nästan jag skjuter upp kastreringen några månader!! Eller? Beslutsångest... Varför kan det inte finnas BARA EN lösning på allt?! Det spelar egentligen ingen roll vem man frågar för man får alltid olika svar vad som är bäst... Men vad är bäst för mig och Prinsen??? Det är så svårt... Men ska jag lyssna på magkänslan så ska jag skjuta på kastreringen. Och om man läser inlägget från igår så konstaterade jag att man alltid ska gå efter sin magkänsla! Hm...


Stackars häst!

Stackars Prinsen har både stora och/eller lilla blodmasken samt spolmask... ÄCKLIGT!!! Veterinären tyckte inte det var så farligt men jag äcklas av tanken att det krälar omkring maskar i hans mage... Inte konstigt att jag tycker han har blivit mager... Man ska alltid lyssna på sin magkänsla! Imorgon ska jag möta upp veterinären och få avmaskningsmedel. Veterinären ringde till två apotek men inget hade avmaskningsmedlet inne så då gör vi såhär istället att jag möter upp henne imorgon.

Stackars poahest...

RSS 2.0