Midsommar!

Solsken och sen ösregn på 2 sekunder... Det är svensk midsommar det!

Försöker att ladda upp lite bilder men det går inte... Dagens diss går till blogg.se!

Trötthetskoma

Jag har varit så himla trött de senaste dagarna... Men det är kanske inte så konstigt! Idag var jag ut till Prinsen och hade han i rundkorallen och han skötte sig super! Jag satte fast en plastpåse på mitt dressyrspö med flärp så det prasslade och han fick mer uppmärksamhet mot mig. Slutade när han uppmärksammade mig och kom fram samt följde efter mig. Han kommer bli en pärla!

Nu har rumpan vuxit ifrån manken på han men han ser fortfarande snygg ut! ;)


Man kan se lite av hur rund och fin han är, speciellt över rumpan och ryggen. Den här bilden är dock tagen för några dagar sen så det går inte att se så bra att han är högre bak.

Vad gör man inte för sin häst

De senaste två dygnen har jag gett Dixie medicin var fjärde timme dygnet runt = har max sovit ca 3 h åt gången... Känner mig lite slut i kroppen och har huvudvärk. Vilken tur att det som Dixie hade på ögat inte var så allvarligt, så imorgon ska jag ta sovmorgon till säkert 9.00! ;)

Vi var även och shoppade med Dixie idag när vi var till Skellefteå. Åkte till Royal Hästsport innan veterinärtiden för att köpa en ny flughuva och lite annat smått och gott som hon behövde. Flughuvan syns på mms-inlägget tidigare när hon står i hagen. Det var skönt att ha med Dixie i transporten för då kunde vi prova huvan innan vi åkte därifrån. Däremot spelade det inte så stor roll eftersom att vi lyckades pricka rätt storlek direkt.

Imorgon ska Prinsen få sig en genomkörare i rundkorallen. Han är väldigt ouppmärksam på mig i rundkorallen, men i övrigt när jag leder honom lyssnar han bra.


Of Course Amor "Prinsen" i hagen

Nu är Dixie ute i hagen efter besök hos Sk...

dsc00911 (MMS)

Nu är Dixie ute i hagen efter besök hos Skellefteås (små-)djurskliniks ögonspecialist. Dixie har tydligen fått en "leverfläck" på ögat, som inte är farlig om den inte förändras. Det grå som fanns på ögat skall medicineras eftersom att det är en inflammation. Veterinären tyckte det var intressant att se Dixies öga eftersom att det är väldigt ovanligt tydligen med en "leverfläck" på ögat.


Funderare

Dixie har fått något på hornhinnan så veterinären var ut igår och idag måste vi försöka få tag på en ögonspecialist. Igår fick hon först medicin av veterinären kl 17.30 sedan ska hon ha det var fjärde timme tills vidare. Så jag var ut 21.30, 01.30 och imorse 06.00 för att ge henne medicinen... Råga på allt så är hon mystiskt halt till och från också.

Jag kom därför att tänka på vad oförskämt otacksamma en del är mot sina hästar som faktiskt är friska och går att rida. Det skriks, rycks och sägs fula ord om/till hästen. Är det inte roligt att rida? SLUTA RIDA! Den dagen jag inte tycker att det är roligt att åka till stallet för att rida så ska jag sälja min underbara Prins eller vad jag nu har för häst då.

Jag tycker inte att det är roligt att åka till stallet mitt i natten för att ge Dixie ögonsalva men jag gör det för att jag vill att hon ska bli bra så vi kan ha roligt igen. Men inte gormar jag för det.

Jag skulle göra vad som helst för att Dixie skulle vara frisk igen så att vi kan rida ut i skogen, träna och tävla igen... Nu är det bara en massa oro kring Dixies välmående... Jag håller tummarna för vår ögonsten! Och jag hoppas att alla kan bli lite mer vänliga mot sina hästar och visa de den uppskattning som dem förtjänar. Det är inte hästen som har valt att leva med sin ägare...


Dixie i vintras efter en tur på ridplanen

På väg till Dixie för att ge henne medicin...

dsc00909 (MMS)

På väg till Dixie för att ge henne medicin i ögat... Har inte mött en enda bil på vägen. Folk verkar visst sova på natten! Måste få ge en hiss för Norrländsk sommar!


Kvällsmys i årings-hagen!

dsc00907 (MMS)

Kvällsmys i årings-hagen!


Of Course Amor

Idag tränade vi lite i rundkorallen. Prinsen förstod ju inte riktigt vad som stod på. Men vi jobbade lite smått idag och tänkte fortsätta imorgon. Jag vill inte "överanstränga" honom nu när han är så liten. Överanstränger honom gör jag nog inte i första taget men för en ung hästs huvud kan det bli för mycket, så det känns bättre att ta det lite eftersom. Idag tränade jag på att "fösa" runt honom, alltså gå undan för tryck och sedan att han skulle komma fram. Han kommer bli en pärla! :) Att komma fram har han inga problem med, men att gå iväg är desto tråkigare tycker han..


Prinsen i hagen idag

Whiskas om katten själv får välja

Lyckad slogan!

Gandhi gillade Whiskas smak kyckling och lever, bäst för mig att komma ihåg. Han är superkräsen men denna gick ner! Hans favvomat är nog ändå Sheeba kycklingfilé. Inget slår den, han blir som galen och jamar hysteriskt när jag öppnar den. (Men den kostar 11 kr per portion medan Whiskas kostar 4,50 kr per portion...)


Gandhis favvomat

Hemma från Grekland

Nu är det ingen rast och ingen ro. Full rulle hela dagen lång. Imorgon åker Jockis till Stockholm och sedan vidare till Skåne efter några dagar. Så vi träffas först igen i slutet av juli... :( Ikväll har vi grillat hamburgare och jag har klippt hans hår. Denna gången blev nog bäst av de gånger jag har klippt han!

Här kommer en bild från Kreta:


(I solstolen längst till vänster låg jag och solade och läste i under parasollet, fastän det inte är någon skugga där på denna bilden)

Hotellet "Platanias Mare" som vi bodde på fick 5 av 5 möjliga solar! Superlugnt och skönt. Fräsha rum och trevligt läge. Vi bodde i en enrumslägenhet i etage, som var helt perfekt för min och mammas semester!


Lite av lägenheten.

Vila kan man göra i Grekland

Jag och mamma har gjort om uttrycket "Vila kan man göra i graven" till "Vila kan man göra i Grekland". För det är precis vad vi har gjort! :)

Inatt åker vi hem... Klockan 01.05 kommer bussen och hämtar upp oss. Alltså om ca 3 h... :( Så jobbigt! Men det ska samtidigt bli skönt att komma hem också!

Ciao, ciao! Bilder kommer senare...


Längtar hem till mina katter! (och Jockis(!) och hästen med såklart)

Grekland

För tillfället är jag och mamma på Kreta och gör inget mer än tar det lugnt, solar, äter och sover! :P Igår var vi in till Chania stad och kollade runt i hamnen och bland alla småbutiker. Det var spännande att hitta rätt buss när vi skulle hem... "We will announce what bus it is ten minutes before"... På grekiska glömde hon att tillägga! :P Men vi lyckades snubbla över rätt buss när vi var på väg till en buss som vi trodde var den vi skulle åka med.

Jag har just duschat, så om en stund eller två ska vi väl ta oss ut på "stan" för att äta något.

Betessläpp


Dixie gjorde ett tappert försök till bus på betessläppet men det blev inte långvarigt...


...fort stod alla tre och betade istället!

Det här är första året som vi släppt hästarna på bete i spöregn... Det var ingen hit...

Hästägare igen

NU ÄR JAG HÄSTÄGARE IGEN!!! :)

Vilken lycka att få vara hästägare igen! :) Han är så vacker min nya häst. Han heter Of Course Amor och är lite över ett år gammal. Alltså ingen häst man kan rida på än men snart så får jag rida in honom, bara 1-1,5 år kvar!


Min Prins (kallar honom Prinsen)

RSS 2.0