Halloween

Hela helgen lång har varit en enda stor fest. I fredags så gick vi ut och kollade barer. Först gick vi till sunkiga Bashs, bara för att man fick en kanna öl för 4,5 dollar. Sedan gick vi till en annan bar, Cricket, bara för att dem hade gratis biljard (på Bashs kostade biljarden 75 cent) (och självklart för att Robert Pattinson var på Cricket tidigare den här terminen, haha). Och sedan avslutade vi kvällen med en margarita på Chimy's. Margaritan kändes i skallen dagen efter, den huvudvärken var inte att leka med! Procenthalten har jag hört ligger kring 80%, men dem smakar inte starkt alls. En räcker gott och väl för att få jorden att snurra, två är mycket, fler än fyra får dem inte servera, haha. Vi siktade på att få fem armband, men jag lyckades bara med dessa tre sen var det hemgång. :)

Igår klädde vi ut oss och drog på en husfest, superkul. Dem är så seriösa här när dem har husfester, det är som att dem har en privat nattklubb för en kväll! Dem kollar leg, hänger för gardiner/tyg för fönstren så ingen ska se att det lyser, dem ser till att ingen är på framsidan och pratar eller röker, dem hade en bar (Boys $5, Girls $0, Bitches $10), beer cags, beer pong-bord med Texas Tech-logga och blinkande lampor, affish på väggen med regler för kvällen, osv. Helt galet.


Beer pong




Uppstoppat lodjur(?) i vardagsrummet


Diskriminering

Städat


Dammtorkat (kolla inte i spegelbilden dock, för där är det inte städat!)


Tvättat och renbäddat

Kom på den geniala idén att sätta filten under duntäcket och oj så mycket varmare det blev! Det är så kallt inne med all AC att jag i stort sett hela tiden fryser, inte minst när jag ska sova...

Cravings

Just nu så är mina cravings:
  • Snickers-GLASS
  • Blåbärsmuffins
Men jag har ingetdera hemma, så det får bli en ynka Oreo-cookie istället! :)

Åk aldrig till Lubbock!

Det här hade varit himmelriket om jag hade fått rida "min" unghäst varje dag. Det är så roligt att rida in våra unghästar. Lektionen som är 2 h känns som max 40 min! Vi sadlar, hoppar upp och så är lektionen slut...

Nu är det 4 plågsamma dagar till nästa lektion... Det här är den tråkigaste staden i världshistorien och jag skulle aldrig rekommendera någon att åka hit som utbytesstudent. Jag börjar förstå varför alla man möter frågar varför vi valde att komma hit; det är ett jävligt tråkigt ställe!

Staden är stor som Paris till ytan men det bor bara ca 150 000 personer här. Detta betyder att man i stort sett är beroende av en bil för att ta sig någonstans. Att åka buss tar en evighet! Att åka till "The mall" tar ca 10 minuter med bil, med bussen tar det 40 minuter.

Nästan alla amerikaner här jobbar på sidan av studierna och är upptagna i stort sett 24/7 och på helgerna åker dem hem till sina hemstäder/pojkvänner. Jag sitter så mycket och glor vid den här dumma burken (datorn) att jag har börjat få ont i ryggen. Min stol är inte det minsta skön och jag vickar på den hela tiden så jag sitter konstigt... Därför ska jag nu lämna denna stol och dator för att göra något annat (pn?!).

Ciao så länge!


Dagens ridpass

Idag gjorde vi i ordning våra hästar, red dem en stund i rundcorallen sedan gav vi oss iväg ut i terrängen! (Man kan inte kalla det skog.) Det var typ buskar, kaktusar och stickiga saker överallt... Tur jag hade tjocka jeans, annars hade mina ben varit randiga! Hon var duktig idag också! Vi körde lite offroad bakom Chris och Roany, man fick se upp för alla kaktusar på marken (runda, platta kaktusar med gigantiska taggar). Tydligen inga bra om hästarna trampar på dem, kan bli en jobbig reaktion.. Vi red runt blev alla buskar och taggiga saker, sedan ner i en stor grop och så upp igen, det var jätte kul!


Första uteritten någonsin för Fröken idag!

Trasigt glas

Igår när jag skulle ta mitt glas, som jag tidigare under dagen hade sköljt ur och ställt upp och ner på kanten av handfatet, så fick jag bara med mig botten på glaset! Jag har ingen aning om hur det gick till för att det skulle gå sönder, när jag tog i glaset lossnade bottnen...


"Såhär" såg glaset ut


Och detta är den nya designen, inte fullt lika praktiskt som orginalet!

Country

Här kommer en skön countrylåt som hela tiden spelas på radion här. Det är så himla mysigt med country istället för "Rix FM hittar" som spelas om och om och om igen!


Cravings

  • Fleecetröja eller någon annan supervarm tröja (riktigt stor så man kan gömma sig i den)
  • Höst/vinterjacka
  • Mjukisbyxor (långa)
  • Uggs
  • Converse
Jag fryser hela tiden här... Nu är det kallt både ute och inne... (Eller på dagen är det väl inte särskilt kallt, kring 25 grader, men på morgonen är det kallt. Skulle inte förvåna mig om det bara var någon plusgrad imorse, jag hade linne, t-shirt, dubbla koftor samt halsduk när jag gick till skolan och frös ändå...)


Föst kor

Idag var första gången jag någonsin föst kor med häst. Det var väl kul, men min häst var totalt obrydd om korna... Hon tittade på dem, och sen då? Som att hon hade tänkt att göra något för att flytta på dem... Några av unghästarna däremot var som vampyrer på korna. Men någon gång när det kom lös en ensam ko så tyckte min häst att det var kul att springa efter den och vända den! Tror hon blev lite chockad av situationen, hon är ganska låg i rang vilket leder till att hon håller sig gärna i bakgrunden av dem andra hästarna och gärna följer efter dem. Men hon skötte sig bra idag!


Min stjärna

Dagens pass

Idag tog jag en del kort till mitt "motion and portrait assignment" innan jag började arbeta med min häst. Här kommer lite bilder (dock inte motion eller portrait):

"Min häst" (Bilden blev dock "over exposed"..)

 

"Area 51"

 

"Roany"

 

Red på som förra passet med min lilla häst (eller ponny som dem kallar hästarna här). Gick super, det blåste jätte mycket idag, men det störde inte min häst särskilt mycket. Jag ser fram emot att rida imorgon också! Det känns som att hela jag har blivit sandblestrad idag. När det blåser här så blåser det även omkring en massa sand i luften (det hade varit öken här om de inte haft konstbevattning överallt typ). Jag har sand i ögonen och över hela mig..


More rodeo

Snart så ska jag och C iväg till rodeon igen! Det är slack idag mellan 9 am-1 pm, sen show 7 pm-? pm. Det blir spännande att se bronc riding och bull riding ikväll, nästan lite för spännande.. Vet inte om jag kommer våga titta!


Tänkte på en sak igår, vilken skillnad det är mellan USA och Sverige.

 

Tillåtet i USA

Tillåtet i Sverige

-Ge hästar elchocker för att ta bort dåliga beteenden m.m.

Ja

Nej

-Knyta fast tungan i munnen på en showhäst för att den inte ska sträcka ut den

Ja

Nej

-Alla grenar där man kastar fast levande kor

Ja

Nej

 


OBS: Jag är inte 100 %igt säker på vad som är tillåtet i Sverige, men jag är ganska säker på att dessa saker inte är tillåtna i Sverige.

I LOVE THIS PICTURE!

Jag och C åkte och tittade lite på rodeon idag. Jag hade med mig kameran så jag kunde fota lite till mitt "motion assignment". Jag fångade världens häftigaste bild, jag bara älskar denna bilden!


I love this picture!

JAG VILL OCKSÅ HA SNÖ...

Jag vill ta på mig vinterjacka, mössa, vantar och halsduk när jag ska gå ut för att det är snö och kallt ute... Sen vill jag få komma in med rosiga kinder och sätta mig i soffan under en filt med en stor varm kopp te och några mackor och samtidigt slapptitta på tv... Jag vill dra upp elementen och känna värmen när man kommer innanför dörren... Och framför allt så vill jag ha mina två katter ovanpå/under filten i soffan!


Men nä... Jag sitter här i Texas med världens konstigaste väder... Här får man klä av sig när man ska gå ut och klä på sig när man kommer in (pga AC)... På morgonen är det så kallt att man skulle kunna ha mössa och vantar men på dagen kan man lika gärna gå i shorts och linne. (Mamma och pappa: Packa lager-på-lager kläder, så ni kan klä av er ju längre dagen går...)

Fåglar

Det var svårt att fota dem skygga fåglarna, jag fortsätter jakten på den perfekta "motion"-bilden imorgon (bara det inte regnar...)




ÅSKA

Vi gick till Gordon och åt buffé idag (som väldigt många andra dagar). Det tar väl ca 10 min att gå dit från Carpenter Wells, och när vi började gå vid 5.30 pm så duggade det lite. Sen när vi sitter och äter så öser det ner och börjar åska.. Efter ett tag så kunde man inte se byggnaden på andra sidan vägen och trottoarkanten var försvunnen (trottoarerna är ganska höga här, ca 1 dm om inte mer). Buffén stänger 6.30, men vi satt nog kvar till 7 innan vi bestämde oss för att förflytta oss över vägen till Starbucks. Men det var ju en dum idé, det var typ en fors över hela vägen.. Så vi tog av oss skorna och sockarna för att vada över.. I samma veva så kommer det en bil och frågar om vi vill ha skjuts, så vi fick skjuts av två snälla tjejer över floden. Det var nog kortaste liftningen i världshistorien! När bilar körde på vägen så sprutade vattnet över taket (på alla bilar som körde lite fortare i alla fall). Helt sjukt mycket vatten på vägarna.. Efter cirka 2 h på Starbucks hade dock väldigt mycket vatten runnit bort, så vi traskade hem. Under hela tiden så blixtrade och åskade det jätte mycket. Några killar sa att det hade haglat också ett tag, men det missade vi. Blixtarna här är inte att leka med, det är inte några fjuttiga blixtar som går från himlen och rakt ner i marken.. Dessa blixtar gick snett över himlen och ofta flera stycken samtidigt, samt att de lös upp hela himlen, så det blev lika ljust som på dagen.

Enda gången det händer något coolt i Lubbock så har jag kameran hemma... Jag ska aldrig mer lämna min kamera hemma, jag ska alltid ha den redo i väskan!


Såhär såg himlen ut tidigare idag (men verkligen inte nu på kvällen)
Jag var ut i eftermiddags och försökte fota lite fåglar och annat i omgivningen kring lägenheten

Dålig uppdatering

Det har varit lite dålig uppdatering, men det händer inte så mycket.. Igår pluggade jag, tvättade en massa kläder och stirrade på datorn. Jag är så sjukt less på att sitta vid datorn, för det är typ det enda jag gör. Men det värsta är nog att varje sida man vill öppna tar en evigheeeeeeeeeeet... Så i och för sig kan jag ju spendera väldigt mycket tid åt väldigt lite, fast förresten det är ju ingen fördel! Ni i Sverige förstår inte hur segt internet kan vara i världens mäktigaste land... Det är värre här än hur vårt internet hemma var på 90-talet med uppringt modem... SUCK!

Imorgon så ska i alla fall jag och Courtney åka ut till Equestrian Center efter min enda lektion och titta på lite slack (slack är den delen av showen som är gratis, alltså under dagen, utan stor publik och hög musik/speaker, med ungefär 400 ekipage så måste man dela upp showen på detta vis för att hinna med). Jag tror att det ska vara barrel race på förmiddagen!

Förhoppningsvis så kommer jag kunna ta lite bilder på framridningen till mitt "motion assignment" i Photography. Jag måste ta bilder där jag stannar rörelse, visar rörelse och följer rörelse (panning motion).


Staty av Hidalgo på Macroplaza i Monterrey

Mascara

Igår var jag på Walmart och handlade lite mat och annat jag behövde. Min mascara håller på att torka ihop så jag tyckte det var läge för en ny. Och jag blev överlycklig när jag hittade min favorit-mascara (L'Oreal Paris Telescopic Mascara)! Och priset, hör och häpna, 8,63 dollar med skatten inräkad, så i svenska kronor blev det med gårdagens växelkurs 59 kr! I Sverige får man betala kring 159 kr ordinarie pris för denna mascara.


L'Oreal Paris Telescopic Carbon Black, 100 kr billigare än i Sverige

I'M GOING TO THE RODEO

Eftersom att vår lärare Chris är coach för Texas Techs Rodeo-lag så fick vi gratisbiljetter till rodeon som är i helgen på Texas Tech Equestrian Center. Vi kommer inte ha någon lektion imorgon (för han är tvungen att ta emot massa hästar och ryttare som kommer imorgon), det var därför han kompenserade med att ge oss gratisbiljetter. Det kommer bli jätte spännande! :)


Rodeo på lördag!

Rodeo i USA är lite mer än vad vi tänker som rodeo i Sverige... Här räknas barrel race, pole bending, calf roping, bronc riding, bull riding, mm till rodeo.

Rodeon håller på torsdag-lördag och alla dagar är gratis, det är bara efter klockan 19.00 som det kostar att komma in för då är det bronc riding och bull riding (på lördag är det finaler, då vi ska gå). Det är faktiskt två stycken i vår Management and Training of Horses-klass som ska vara med i helgen. Hoppas på att få se dem i final, utan brutna ben tack... :/

Ps. Ganska häftigt att filmen "8 seconds" är baserad på en person, Lane Frost, som Chris brukade rida bull riding med förr i tiden innan han slutade. Jag måste se den filmen innan helgen.

Dagens pass 19 okt

Idag var en superrolig lektion!

Lät min lilla häst springa (i lugn trav) runt rundcorallen med tyglarna fastspända i sadelgjorden några varv. Spände tyglarna på vardera sida med en lätt böjning inåt (alltså yttertygeln lite längre och innertygeln lite kortare). Hon gjorde ett jätte bra jobb idag och började förstå principen med att släppa trycket i bettet och söka sig neråt. Hon fick gå några varv i trav sedan tog jag bort inspänningen och gjorde hela ritualen inför att sitta upp.

Här har jag gjort en kort sammanfattning av vad man bör göra (och vad som bör fungera) innan man hoppar upp på en unghäst:

1. Lateral flexion (böja huvudet till sidan)
2. Flytta bakbenen (disengage the hindquarters)
3. Fladdra med stigbyglar (utan att hästen bryr sig)
4. Spänn sadelgjorden, ordentligt! (du vill inte hamna på undersidan av en osäker unghäst)
5. Flytta på hästen så du märker om sadelgjorden nyper någonstans
6. Häng i stigbygeln
7. Lateral flexion samtidigt som du sitter upp
(8. Släng inte över benent innan hästen står stilla)

När du hoppat upp finns det en grundläggande sak som måste fungera för att du inte ska vara i fara:

1. Lateral flexion och flytta bakbenen

Min ponny gjorde allt detta kanon idag. Helt utan problem, hon verkade ha en riktigt bra dag idag! Idag var första gången som jag red på tränsbett också (alltså med tyglar i tränset och ingen repgrimma under med grimskaft).

Chris hjälpte till att göra en bra övning idag med våra hästar:

1. Trava runt rundcorallen
2. Bestäm en punkt där du ska vända
3. De första varven vid denna punkt gjorde vi inside turns och böt varv
4. Sedan gjorde vi outside turns några gånger vid denna punkt och böt varv
5. Efter det så gjorde vi några inside 360 turns
6. Och när det känns som att hästen vill stanna, så travar du några steg till och sätter dig sedan ner i sadeln och säger whoa, stannar hästen då så beröm och låt den stå stilla eller kanske hoppa av och spänn upp sadelgjorden någon minut, stannar inte hästen så fortsätt göra vändningar av olika slag och olika håll tills du känner att hästen vill stanna.

Gör ingen sak av att unghästen inte förstår att du vill att den ska stanna, fortsätta bara att göra svängar, ta aldrig i tyglarna för att stanna. Självklart måste du sätta dig djupare ner i sätet precis som att du har tänkt att göra en stopp samtidigt som du säger whoa för att hästen senare ska kunna koppla ihop ditt säte med vad du vill att hästen ska göra när du gör så.

Aja, nu ska jag gå och duscha och sedan förhoppningsvis åka till Walmart och handla lite mat...

Dagens pass

Idag red jag det bruna stoet igen. Jag började passet med att spänna fast tyglarna mellan frambenen för att lära henne att sänka huvudet och gå undan för trycket i tyglarna. Så hon fick skritta runt så några minuter sedan trava lite lätt. Det gick bra, när hon kände tryck i munnen så sänkte hon huvudet. Så hon fick ha tyglarna fastspända några varv sedan gav jag mig, för jag vill inte att hon ska överanstränga sig.


När man börjar kräva att hästen ska arbeta i form så börjar dem använda muskler dem vanligtvis inte använder, speciellt inte som unghästar, därför ska man ta det lugnt från början och successivt öka längden man gör detta. Det är även ganska vanligt att unghästar försöker stegra när dem är fastspända på detta viset och det resulterar i att dem stegrar över. Så därför är det ju en fördel att bara göra detta när man har dem i en rundcorall och man inte sitter på.

Mustangen i gruppen stegrade över förra veckan när hon var fastspänd mellan frambenen. Men vad ska man göra, hon är en häst och på något sätt måste hon ju lära sig... Dem lär sig allra bäst genom att lära sig själv... Det är ju inte direkt som att någon gjorde något med henne så att hon skulle stegra över. Det enda K gjorde var att driva henne framåt i skritt/långsam trav... Förhoppningsvis stegrar hon inte över igen.

Det bruna stoet skötte sig i alla fall exemplariskt utan att stegra. Sedan red jag henne lite i skritt och trav, böt varv och gjorde lite stoppar. Vi flyttade även bakbenen samt gjorde början till sidepass. Chris provade även att rida henne idag och det gick bra. Han galopperade med henne och backade henne efteråt. Backa tyckte hon var lite löjligt, men hon fattade till slut poängen. Han knäppte lös tygeln på ena sidan och tog den under halsen/bogen för att kunna sätta tryck där för att få henne att backa och det fungerade.

Imorgon fortsätter vi, jag älskar dessa lektioner! :)

The new tack

Här kommer bilder på utrustningen jag köpte härom veckan. Jag har hunnit använda grejerna så allt är lite skitigt, precis som det ska vara.


Repgrimman med bomullsgrimskaftet
(Jag gillar att grimskaftet har en ögla längst ut, så jag har bara trätt grimskaftet igenom den för att fästa det i grimman. Jag erkänner härmed att jag är sämst på att göra ordentliga knutar (som går att få upp även om man har dragit och slitit i grimskaftet) så här hittade jag ett alternativ!)


Nylontyglar som sitter ihop, alltså inte split reins


Från Weaver Leather


Och borsten av hästhår

"När du ser Jesus..."

"När du ser Jesus då vill du lägga dig ner och gråta, men så fortsätter du ändå..."

Om jag någonsin mot all förmodan skulle besöka Monterrey igen så skulle jag aldrig ens fundera på att bestiga Cerro de la Silla igen... Det var psykiskt jobbigt att vandra uppför en stenig och brant stig och veta att man har 4 h kvar innan man är uppe på toppen... Men vandringen ner var ännu värre, mina ben var som spagetti.


Vi började vandringen "lite lätt" genom ett villaområde innan vi kom upp till skogen (jag vet inte varför busschaffören släppte av oss så långt ifrån)


Första stoppet efter ca 30 min, någon som känner för att be?


Hyfsad utsikt redan här (varför fortsatte vi?)


Längs stigen var det uppskrivet hur långt man gått (1950 m? här)


Alla passager var inte enkla...


Utsikt från platån som vi fikade på (dimman över staden är förmodligen avgaser, äckligt)


Vi gick...


...och vi gick...


...och vi gick...


...och när vi trodde att vi började närma oss slutet...


...DÅ SER VI JESUS...
I det skedet ville jag lägga mig ner och gråta, precis som L:s kompis hade förklarat vandringen upp för Cerro de la Silla...


Men vi fortsatte vandringen uppåt


Med många pauser


Den här stenen var inte uppskattad av någon, men jag tror inte att någon av oss trodde på vad som stod egentligen. Men jag kan meddela i efterhand att det stämde! Det står något i stil med: "Det är en timme kvar till toppen, haha era idioter" Vi gissade på max 20 min, men oj så fel vi hade...


Ännu en paus (det är armeringsjärn som sticker ut från cementen. På många ställen var det cementerat, tror det berodde på den stora masten högst upp på berget)


ÄNTLIGEN UPPE! Nu kunde det väl inte bli bättre trodde vi...tills vi gick runt masten till andra sidan av berget...


Och fann denna utsikten! Det var magiskt! Då blev promenaden upp värd all svett och alla svordomar... (Där mannen i vit t-shirt står stupar berget rakt ner)


Vackrare utsikt får man leta efter


Det var otroligt mycket fjärilar uppe på toppen

Vi åt lunch och samlade krafter uppe på toppen för att ta oss ner från berget igen.


Så här såg stigen ut, på sidan av gallret till masten, för att ta sig till andra sidan av berget


På vägen ner såg vi en hel del vilda djur (eller ska man säga insekter, för jag tror bara vi såg ett riktigt djur)


Två ödlor (men vi såg många fler ödlor också. Blåa, svarta och bruna ödlor fick vi se)


Gillar hur den blå ödlan tittar fram bakom stammen -"Tittut!"


Skorpion av något slag (den var kanske 3-4 cm lång)


Syns inte så bra men det är en svart brun sak som liknade en ekorre på bilden


Den här är också svår att se men det är en vandrande pinne med gröna ben på kanten av stenen


Bildbevis på hur långt det var upp. Den högsta toppen i diset, det var toppen vi gick upp till (med masten men den syns inte i diset)

Det var underbar utsikt högst upp men jag ska aldrig mer göra om det! Haha

MEXICO

I onsdags kom jag tillbaka till Lubbock från Monterrey. Jag missade mitt flyg på tisdagen på grund av tullen, så jag fick sova över på Mariott på flygplatsen över natten och sen ta första planet tillbaka på onsdag. Detta gjorde att jag missade en lektion plus massa pluggtid... Så onsdag och torsdag bestod endast av plugg... Sen fredag blev det att gå ut och fira att första midterm exam var över! Tror att jag spikade provet. Det var bara två frågor jag var lite osäker på, men jag tror att jag svarade rätt på de också!

Här kommer lite bilder från helgen i Mexico:


En båt på land?


På väg till Tec (skolan alltså)


En av fyra Bambi på Tec


Häftiga växter


Mamma med ankbäbisar på Tec


Den internationella byggnaden på Tec (Svenska flagga kom nog inte med på denna bilden, den var näst längst till vänster)


På skylten till höger står alla utbytesstudenters namn från förra året, så nästa år står J och A där


Bild från sjätte våningen på den internationella byggnaden


Tummen upp för att de hade Starbucks


Tecs "maskot"


Mer ankor (de gillade Giro cookies (=typ Oreo cookies))


Bambi igen


Ännu mer djurliv på skolan

Måste jag tillägga att Mexico var ett underbart land? Jag saknar mexikansk tacos... Jockes host familys frukost-tacos hade suttit fint just nu... Men nä, jag får äta fett istället (jag är så less på amerikansk mat)...

Träning

Idag instruerade Terry Crofoot oss. Han hade en clinic med sin otroligt fina quarter. Den var tre år och HUR FIN SOM HELST! Tiden rann iväg och vi hann bara jobba ca 10 minuter med "våra egna" hästar. Idag fick jag ha min bruna stjärna igen. Förstår inte hur tjejen som hade henne i måndags kunde ha sådana problem med henne för hon är världens klokaste häst. Minsta rörelse och hon följer efter en.

I alla fall, ska försöka skriva mer om clinicen imorgon. Nu måste jag verkligen gå och tvätta (JÄTTETRÅKIGT)... Åkte runt med C idag också och handlade lite hästgrejer! Vi var nog runt på 3 butiker innan vi nöjde oss och åkte hem igen. Det blev en repgrimma, ett bomullsgrimskaft, ett 50 m långt nylonrep (jag och C har en plan), nylontyglar som sitter ihop och en liten borste! Allt tillsammans gick lös på under 50 dollar (och idag låg dollarn på 6,65 sek!).

Jag fick också en väldigt bra idé som ploppade upp i mitt huvud idag. Bara för att påminna mig själv en annan dag om att fortsätta spåna på detta!

Middag

Jag låter denna bilden tala för sig själv.



Det enda som drar ner poängen för denna rätt är den svarta frigolit kartong som woken kommer i...

Dagens pass

Idag kommer Terry Crofoot och ska instruera oss när vi jobbar med unghästarna. Kommer bli intressant men framför allt kul! Nu ska jag göra lite nyttigt skolarbete innan jag ska bege mig mot skolan och lyssna på resten av klassens redovisningar om hästens beteende.

Vi hörs när vi hörs!

Sådär

Nu känner jag mig inte lika irriterad på amerikaner eller USA längre. Tog bussen (40 minuter!) till "the mall" och tröstshoppade lite kläder igår (dock behövligt, fryser hela tiden sen några dagar tillbaka). Sedan tog vi bussen hem (40 minuter!)... Köpte också en liten present till Jocke, haha. Han får nöja sig med att jag kommer till Mexiko imorgon och stannar fram till på tisdag (då hans födelsedag är)! Jag åker imorgon! Var tog tiden vägen?!


En bild på världens finaste ponny, Tanja! (Bild tagen på High Chaparall 2005-06-30)

Ytliga Amerikaner

Allt handlar om välgörenhet och Gud, hallelujah! Men vafan är verkligheten här?

Jag blir så less... Dem lovar en sak men sen när det kommer till kritan blir det inte av... ÅH, så frustrerande det är att vara i ett land där man är beroende av bil för att ta sig någonstans när man själv inte har någon bil!

Den här stan är stor som Paris till ytan men det bor endast kring 150 000 pers... För att ta mig till närmaste mataffär måste jag gå ca 35 min... Det är ett projekt att handla, man vill inte gärna bära hem kassar på flera kilo när man har en bra bit att gå hem sen...

Bussar tänker ni? Ja, bra idé! Det går några om dan, som typ cirkulerar runt hela stan innan man är framme... Och även om man tar sig till olika delar av stan så återstår det ofta att ta sig över en sex-filig väg eller gå en bra bit... Sen ska det väl också tilläggas att bussarna slutar att gå kring 7 på kvällen (och affärerna stänger 8-9).

Man är verkligen inte prioriterad som fotgängare i Amerika... (Bara för att dra upp allt negativt.) Man kan få stå och vänta 10 minuter på att få grön gubbe vid trafikljus och sen innan man hunnit över halva vägen är det rött igen. Så vi har slutat gå över övergångsställena vid trafikljus, vi passerar vägarna när det kommer en lucka i trafiken istället.

Och ännu en till icke underhållande sak med detta land är att då och då stannar bilar och frågar om man vill ha skjuts eller om dem kan få ens telefon-nummer. Vafan tror dem? Hoppa in i bilen med en främling? LÄMNA MIG IFRED NÄR JAG ÄR UTE OCH GÅR!

Fy fan! Nu går jag och duschar, sen drar jag täcket över huvudet och väntar på bättre tider. Hoppas ni har en bra dag!

Inriktning?!

Nästa år så ska vi läsa olika inriktningar på Företagsekonomi... Det finns "Marknadsföring" eller "Redovisning och styrning". Och jag började fundera igår; hur väljer man det?! Och sen kom jag fram till att det borde vara 15 oktober som är sista datum för att välja kurser och inriktningar? Eller?! Borde kanske kolla upp detta lite närmare snart...

Dagens pass inställt

Jag förstod inte riktigt Chris resonemang igår men dagens pass är inställt för på onsdag (alltså imorgon) kommer det en tränare som ska träna oss. Tränaren heter Terry Crofoot. Det blir spännande!


SUSHI

Igår åt jag sushi så jag trodde jag skulle sprängas, men oj så gott det var! Käkade philly-roll (rökt lax, avocado, cream cheese och sjögräs) och sake-roll (lax och sjögräs). Blev sammanlagt nästan tre hela rullar:)


Detta är dock Lisas supergoda sushi vi gjorde i vintras någon gång!

Dagens ridpass

Idag red jag den bruna valacken. Kunde inte göra så mycket eftersom att han haltade i traven idag. Han har haltat till och från nu någon vecka. Konstigt och tråkigt, för det är en jätte fin häst! Hade han inte varit halt till och från hade han varit såld! En kanonhäst!

Men vi skrittade runt i alla fall, red slalom runt några tunnor och skrittade över en bom.

Jag blev lite besviken att jag inte fick rida det bruna stoet idag, det gjorde en annan tjej istället.. Det gick väl inte så jätte bra för dem, hon ramlade av. Det såg mest ut att vara bråk och viljor åt olika håll.. Chris fick sitta upp tillslut och rida henne, för hon lyssnade inte alls på tjejen som red.

Det känns som att jag bryr mig extra mycket om det bruna stoet, men det är nog bara för att jag arbetat mest med henne!

Dagens Presentation

Det har inte blivit mycket bloggande de senaste dagarna. Vet inte riktigt varför, har bara inte varit på humör. Har varit nervös för presentationen vi hade idag också. Men det gick bra! Nu har jag gjort min första presentation på engelska, så nu känns det inte längre som något problem. Det är jätte skönt att komma över tröskeln då det inte känns jobbigt längre. Jag övervägde ett tag att prata med läraren och fråga om jag fick lämna in skriftligt för att jag var så nervös, men det gick ju bra!

Här kommer en kort sammanfattning av vår redovisning (visar bilderna som är mina egna, vi hade en hel del från google också):

  • Contactual

    Herd of horses, do not need to touch each other

  • Ingestive

    Natural eating and drinking


    Eating and walking is natural behavior


    The foal get suckling response almost direct after birth


  • Eliminative
    Ex. Horse eating feces - lack of minerals


  • Sexual
    Ex. Flehmen


  • Epimeletic

    Bond between horse and other species


    Scratching each other


    Bond between mare and foal, here eating together


  • Et-Epimeletic

    These horses wont eat until the third horse (Tanja) is back


  • Allelomimetic
    Bad habits: cribbing, weaving, hard to catch. If one horse runs or bucks the others often do the same


  • Investigative

    10 days old and trying to eat hay like mom


    Investigated a banana and it was good!


  • Agonistic
    Ex. Aggressive behavior
Nu har ni lärt er lite beteende-ord för hästars sociala beteende på engelska! Nu ska jag äta lunch, ha det bra!

Imorgon är det Fredag!




God natt alla goda själar där ute! Jag är supertrött och ska sova nu...

RSS 2.0