Idéerna sprudlar

Kikar runt på nätet och idéerna flödar. Har många roliga idéer men då är frågan vad som är möjligt att genomföra. Går det att få tag i nog små kvantiteter till nog bra pris för att det ska vara värt att prova köpa in. Vi får se! Men nu först vill jag ha tag i de sista paddarna som jag beställt och sen de andra nya produkterna innan jag fortsätter att köpa in ännu mer. Men att spåna vidare på nya produkter skadar ju aldrig! Har numer en lista på produkter som skulle kunna passa.
 


Of Course Amor (Foto: Tommy Hult)

Paketen försvunna...IGEN

Jag blir så less på Posten... Mina paket är på villovägar IGEN... Förhoppningsvis får jag hämta ut de imorgon... Jag vågar inte hoppas förens jag ser paketen nu... Jätte tråkigt att paketen ska skickas fram och tillbaka och runt och runt innan de kommer dit de ska...
 



Det är mycket spännande just nu!

Om allt går som det ska; det vill säga att mina paket tar sig från Helsingborg till Malmö och tillbaka till Helsingborg inatt/idag så kommer jag kunna hämta ut de sista paddarna idag efter 17 när jag slutat jobba. Helt underbart! Ska bli fantastiskt kul att få fylla upp webshoppen helt.
 
Närbild på en av paddarnas mysiga insida.
Det bästa är nog att padden formar sig efter hästens rygg efter några ritter.

100% merinoull sa du?

Japp, så är det Offe. 100 % merinoull innehåller fleecen undertill.
(Kan tillägga att inga produkter skadades eller smutsades ner under fotograferingen)
 
Kolla in Janessa.se för mer produktbilder!

Utkast: Dec. 17, 2010

Shit pommes frites! I tisdags kom vi tillbaka till Lubbock från Mexico. Och igår hade vi avskedsfest med alla utbytesstudenter. Jag har packat, packat, packat och packat... Och slängt saker, slängt saker och slängt saker... Och ändå har jag fööööööör mycket saker att ta med mig... Jag måste slänga ännu mer...
 
Idag flyttade jag ut från min lägenhet, gick dit klockan 8 på morgonen för att packa det sista och städa. När jag var klar och var tillbaka på hotellet gick jag och la mig för att ta en liten powernap...som blev 6 h! Vi vaknade upp strax efter 5 på eftermiddagen... Nu ska vi väl göra oss iordning för att pallra oss iväg till något steak house för att äta middag (frukost?).
 
Vi utanför Chichén Itzás stora pyramid i måndags
 
Pyramiden bakom oss är ett tempel och varje 52 år så byggde dem en ny pyramid på den gamla pyramiden. Så i pyramiden bakom oss finns det minst en till exact likadan fast mindre pyramid.
 
Detta inlägg hittade jag i mitt utkast här på bloggen. Lite kul tyckte jag. Dock är jag ledsen över att jag kastade ett anteckningsblock jag hade på lektionerna på Texas Tech. Det är så det gör ont i magen att skriva detta, så dumt gjort var det. Önskar att jag hade tänkt efter mer innan jag kastade de... Men men, har alla minnen kvar! 

Mycket just nu

Det är inte bara ett med att ha två jobb, häst, eget företag och sen allt annat som man behöver göra. När jag lägger fram det såhär känns det väldigt mycket, men det funkar! Oftast. Idag har allt dock kännts väldigt jobbigt. Men jag kämpar vidare, får bara planera lite så jag får denna vecka att gå runt. Ska hämta ut mina skolböcker imorgon också hade jag tänkt så jag kan förbereda mig lite inför skolstarten den 6 september. Blir roligt att åka till Kina i mitten av november, så det är ju något att se fram emot!
 
Nu ska jag vika tvätt och sen gå och lägga mig. Natti världen.
 
Min häst har stigit i grad i hagen; numera har han förtroende att vakta flocken medan de andra vilar!

Han är en stjärna!

Är så imponerad av min häst idag. Han visade sin absolut bästa sida. Vi promenerade runt med sadeln, stannade, gick, stannade, kollade så att han lyssnade på sidförande hjälper, travade nåt varv på volt, slog med stiglädren, drog i stiglädren och till slut tog jag pallen och ställde han vid den och hängde några gånger på honom. Han tyckte väl inte att det var något farligt. På tisdag fortsätter arbetet hade jag tänkt. Jag blir så glad när han är så duktig att jag bara vill göra mer och mer, så jag får säga åt mig själv att ta det lugnt. En dags vila emellan kan han behöva i alla fall.
 

Just nu

Har precis har Offe i ridhuset. Har longerat lite med sadel, hängt på honom, tränat lite flex i sidorna mm. Han är en stjärna eller så är han trött och fet efter betet. Haha

Offe har hittat en ny vän tror jag, se nedan.


Det här med idéer...

Det är svårt det här med idéer. Jag blir så upprymd när jag kommer på någon rolig idé att jag skulle vilja dela med mig av den till hela världen men sen får man samtidigt akta sig för till vem och var man berättar om sina idéer. Tänk om någon skulle ta idén man har rakt av och sen står man där som en fjant utan möjlighet att lansera idén man hade. Eller i alla fall utan möjlighet att vara först med det. Det är väl dock inte säkert att det skulle hända, men tänk om!
 
Internet är en möjlighet men också en begränsning, det beror bara på hur man ser det. Det är en fantastisk möjlighet med internet men det kan lika snabbt slå tillbaka och bli en begränsning. Det gäller att använda nätet på rätt sätt. Men det gör det ju samtidigt till en skör fråga; så som jag uppfattar det som är skrivet är det hur den som skrev det ville att det skulle bli uppfattat? Jaja, nu blev det mycket grubbel. Så blir det på kvällen när jag sitter och skriver, dock väljer jag att publicera detta imorgon (alltså idag för er). Natti för mig och trevlig söndagseftermiddag för er! 
 
Min lilla Prins 2010

Idag börjar allvaret

Idag så ska sadeln på för första gången efter sommarlovet. Han hade på sig sadeln i veckan lite snabbt för att prova ett schabrak med idag smäller det till med start på inridningen. Blir att sätta på sadeln och bege oss in i ridhuset. Vad som händer där får vi se, vi tar oss så långt vi tar oss. Sakta men säkert. 
 
Vi har ett mål nu att nå: den 12 september ska vi vara med på en träning för Moreno Söderlund. Han har ridit in en hel drös med unghästar så det blir bra att få lite tips så pass tidigt i inridningen ändå. Jag kommer bara göra exakt som jag själv vill, men lite tips från en utomstående är aldrig fel, speciellt inte om det är från en kunnig person inom ämnet. 
 
Jag bara älskar denna bild, så den får vara med igen även om den nyss är publicerad i ett annat inlägg. 

Paketet upphittat

Har inte sagt det men Posten lyckades fixa fram mitt paket i fredags eftermiddag så jag skyndade iväg på min rast för att hämta det. Så nu finns några paddar upplagda i webshoppen; www.janessa.se. In och kika för det är mycket snyggt som kommit! Men mer kommer till veckan. 
 

Svävar iväg

Jag skulle söka på en sak på google och råkade hamna på en helt annan hemsida och svävar iväg där. Drömmer om hur mycket man egentligen skulle kunna göra och vad mycket roliga idéer det finns att förverkliga där ute. Den ena idén leder till en annan. Just idag känns plugg väldigt långt borta... Det är detta jag vill jobba med, utveckla idéer till verklighet. Jag vill inte harva på med samma sak varje dag, då kommer jag bli galen. Men utbildningen kommer väl förhoppningsvis leda till att jag kan förverkliga mina drömmar, så det är bara att kämpa ett år till. 
 
Left lead - Right lead

Han är så snygg!

Mitt hjärta smälter. Det är tramsigt att säga så men alla känner nog så om sina djur. Min häst är inte finare än någon annan häst men i mina ögon är han underbar!
 
Foto: Tommy Hult

Mitt tålamod börjar ta slut...

Just nu börjar jag bli jävligt less på Posten som har tappat bort mitt paket. Det har alltså inte kommit fram i sorteringen inatt... Hur kan man tappa bort ett paket på över 25 kg???


Inridning

Jag är lite nervös inför att rida in min lilla poa. Men inte nervös för att jag är orolig över det utan för att jag längtar så mycket och har gjort det så länge att det kommer bli helt underbart att äntligen få sitta på honom. Men vi ska skynda långsamt, hur löjligt det än låter. Han ska vänjas in med sadel, stigbyglar, mm. igen nu efter sommaren och sen ska det säckas och hängas osv. på honom. Det kommer att bli så otroligt roligt att sätta igång snart med allt detta!
 
Bild från innan betet när han hade "examensprov" (på skoj).
Examensprovet bestod av longering med sadel samt tömkörning i sidepull.

Spännande!

Idag har en del tid gått åt till att spåra paket som är försvunna. Jag håller ju, som sagt tidigare (?), på att importera sadelpaddar från USA. Och ett av dessa tre paket skulle ha anlänt till Helsingborg i måndags, men nu är paketet på omlastning i Malmö och har tydligen fastnat där. Men det är bäst att dem hittar mitt paket i natt när de sorterar sina 40 000 paket för annars blir jag väldigt ledsen...
 

Närbilder

Här kommer några närbilder på min Prins från beteshagen där han har gått i sommar. Nu har han dock flyttat till sitt nya stall och där går han med två nya hästar. Dock saknar matte (och kanske Prinsen?) gemenskapen som Prinsen och Singoalla (ponnyn) hade. Dem var så otroligt söta tillsammans och hängde ihop överallt.
 
Men nu är det som det är. Bara att gilla läget. Trots att det känns som att det är lite för mycket "gilla läget" för tillfället; men det är väl bara att gilla att gilla läget... Här kommer i alla fall några bilder på världens finaste häst i mina ögon.
 
 
 

Häftigt

Om nu detta fungerar så är det ju väldigt häftigt. Jag har tidsinställt detta inlägget och skrev detta igårkväll kring 21.
 
Just i denna stund så håller jag förmodligen på att vika tvätt och äta frukost för att vara på jobbet klockan 10.00. Idag gäller jobb 10-17, en riktigt lätt dag! Jag trodde att jag skulle ha "semester" nästa vecka innan skolan drar igång, men icket. Hela nästa vecka kommer vara full med jobb, men hellre det än att vara arbetslös.
 

Äntligen!

Min häst har flyttat in i nystallet och jag längtar varje dag till att få åka dit. Igår gick vi i ridhuset och idag tror jag vi ska borsta i stallet och sen ta en prommis längs vägen bara för att känna oss för. Gillar min häst, han är så cool och har mognat massor i sommar!


Snart, snart, snart!

På lördag flyttar Offe in i sitt nya hem. Det ska bli helt otroligt roligt att flytta han dit. Jag kan inte bestämma mig vad jag vill rida; dressyr eller western... Det enda jag vet är att jag vill rida med min "känsla" som jag gjort tidigare och då funkar både dressyr och western. Jag känner mig lättad och fri av att byta stall. Inte för att jag inte gillade det förra, för det gjorde jag verkligen! Men vi behövde detta för att komma vidare:) Nu börjar ett nytt kapitel i Offes utveckling! Om en månad är han förhoppningsvis insutten och lite riden:)


Bild från betet

Han är så underbart uppmärksam. Direkt jag kommer till hagen och visslar så kommer han med spetsade öron.

Inatt jag drömde

Jag drömde inatt att jag red på min underbara häst, i både skritt och trav och att han inte alls var rädd eller busig utan bara helt underbar! Lyssnade på igångsättningar och avsaktningar och vi gjorde allting helt själva.

Det här kommer gå bra! Min lilla alien.


Sagt och gjort

Hovslagaren är utbytt. Det är inte jag som tjänar pengar på att anlita henne så jag tycker hon borde vara lite mer mån om sina kunder, men icke. Ska åka alldeles snart för att få Prins verkad. Status om paddarna: läs på min Facebook-sida Janessa Equestrian. De har lämnat New Jersey och är nu på väg över det stora havet. Funderar över en ny produkt men kan inte bestämma mig då företaget är väldigt knepigt att ha att göra med... Får se vad det blir.


RSS 2.0