Ridpass 24

Var tidigt i stallet idag och det tyckte han var lite konstigt så han var lite uppspelt. Därför fick han först skritta fram, sedan springa av sig lite själv. Sedan red jag 6 minuter, skritt och trav och han var en stjärna. <3

Min älg.


Ridpass 23

Min häst har varit lite på tårna senaste dagarna så jag har dragit ner liiiite på kraftfodret och idag tänkte jag att han skulle få springa av sig tillsammans med mig. Sagt och gjort, det tyckte han var kul! Ett mega-bocksprång och lite släng med huvudet sen galopperade vi ven en del. Fick också till ett halvt byte när han fattade fel. Han har så maffig galopp, han dundrar fram:) Långsidan tar han i 3 språng känns det som. Gullpoan som börjar bli relativt ridbar.


Blandade känslor

Igår flyttade vi soffa och säng samt köksbord och massa annat småtjaffs till nya lägenheten. Det är med blandade känslor vi flyttar. Jag älskar planlösningen i vår gamla lägenhet och även storleken men sen var den ju rätt sliten så på så sätt blir det skönt att flytta till en ny fräschare lägenhet. Jag hoppas bara att katterna tar flytten bra och att Gandhi inte blir deprimerad igen och börjar bita päls... Men det är det bara tiden som kan utvisa. Får försöka göra det så mysigt som möjligt för katterna bara.
 
Mattes älskade Gandhi

Yada yada yada...

Låt alla sköta sitt så länge det inte skadar någon eller är till ytterligare besvär för någon annan, tack!

Jag har slutat lyssna (i vissa situationer) och det är ingen trevlig egenskap men jag orkar bara inte. Ibland går jag med på saker bara för att jag inte orkar argumentera emot och det gör för mig egentligen ingen skillnad förutom att jag hade föredragit det på ett annat sätt. Yada yada yada... Det är dock väldigt jobbigt för mig att hela tiden bli tillsagd vad jag bör göra när det handlar om mig personligen och saker som är så små att de möjligen skulle kunna upplysas i en mening i förbifarten men som förstoras upp från en fjäder till en höna. Låt mig göra som jag vill i alla småsaker här i livet! Jag har nog att tänka på annars ändå. 

Jaja, detta blev ju väldigt kryptiskt, men det får vara det nu.


Ridpass 22

Blev tajt med tid idag (lördags) och det var kallt ute så jag klädde på min favoritprins ett stalltäcke och sidepull och gick till ridhuset. Skrittade och travade ca 30 min sen fick det vara bra. Gjorde inga konstigheter men Prinsen var pigg och skakade på huvudet lite när vi skulle trava.

Minst två ridpass till skall avverkas innan jag åker hem mot PITEÅ på måndag. Idag, fredag och kanske söndag om jag hinner (jobbar).

Ps. Fick rida ofrivilligt med split reins eftersom min kära Prins trampade på tyglarna och slet av dom när jag släppte honom (som jag gör varje dag) när jag skulle stänga porten till ridhuset. Tur det var Tanjas supergamla tyglar som säkert varit med i över 10 år och redan hade skavanker!


Julpynt i stall...

Diskussioner hit och dit om julpynt. Jag har aldrig varit med om att en häst ÄTIT julpynt men däremot dragit ner... Men nu börjar jag tro att boven är Bentley, alltså stallkatten. Han ställde sig på bakbenen och började dra i de fina rosetterna...


Ridpass 21

Moreno blev inställt pga snö. Skåne...

Vi red själva istället. Red runt fyrkanten mest idag och galopperade även åt båda hållen. Hjälp vilken galopp han kommer få. Idag tog han för sig mer än han vågat förut. Känns bra att vi börjat känna varandra nu. Nu känns det säkert att rida och jag vet 80 % av gångerna vad han tänkt göra innan han gör det.

Lyxade med vita benlindor idag. Kanske var det därför han kände för att visa upp sig lite extra;)


Julpyntade igår


Ridpass 20

Vilken stjärna... 25 minuter från det vi lämnade stallet och var tillbaka igen. Han gjorde allt jag bad om så det blev himla kort... :) Moreno på onsdag. (Red alltså igår.)


RSS 2.0