Ridpass 15

Vi hade en plan idag om än den inte var exakt som den jag publicerade för någon dag sen.

Idag har varit en skitdag och jag har längtat hem efter gamla tider... Red ALLTID barbacka på Tanja så idag fick det bli så här med. Körde först lite ledarskap och han fick springa av sig. Sen satt jag upp, skrittade och travade sedan någon stor åttvolt. Han tyckte det var lite konstigt att trava i svängarna när han har rätt dålig balans, men det blev bättre. Min gullhäst! Nu ser han helt plågad ut för han vill tillbaka in och äta hö.


Älskade Norrbotten

Vissa dagar saknar jag Norrbotten mer än andra dagar och idag är en sån dag... Och ibland önskar jag att Skåne kunde tänka lite mer som Norrbotten. Jag vill hem nu... Kära älskade Norrbotten! Jag saknar dig...

Detta var sist jag var hemma.


Fortsatt fokus

Imorgon tänkte jag rida igen och i framtiden skall varje pass ha ett mål och när det är uppnått ska vi avsluta passet.

Imorgon tänkte jag att vi först ska ta en promenad längs asfaltsvägen för att sedan gå i ridhuset. I ridhuset ska vi fortsätta med traven och styrningen. Självklart ska alla basic grejer sitta först som att stå still när jag sitter upp osv. Men om allt sånt går bra funderar jag på en ny "övning"; trav längs långsidan, volt, vänd över, volt, ut längs långsidan, sakta av. Simpelt eller svårt vi får se. Så länge han lyssnar är jag nöjd.

Han är rätt fin i kroppen nu för att vara 2,5 år.


Fokus

Det har tagit några ridpass innan vi har hittat fokus men idag kändes det som att vi hade en plan direkt från början och fullföljde den och sen slutade. Det blev ett kort men givande pass. Det känns som att vi förvirrats en del i och med olika träningsmetoder. Men jag måste säga att jag är frälst vid Chris Gs synpunkter så nu kör vi på det, med inslag av egen känsla.

Som en lärare i Luleå sa: "Make a decision and back it up." Så är det verkligen också!


Ridpass 14

Idag fortsatte vi travjobbet på volt. Gick bra! Inga protester. Travade längs långsidan, gick sedan in på en 20 m volt och sen ut på långsidan igen, sen saktade vi av. Gjorde så två gånger i varje varv. Nu ska vi gå till stallet igen.


Ridpassen

Det är så mycket som händer just nu att jag inte har tid eller ork att uppdatera. Det enda jag vill ha dokumenterat just nu är ridpassen jag gör med Office så därför kommer jag enbart att uppdatera med detta en tid framöver.

Ridpass 13

Idag fortsatte jag med arbetet att göra det roligt för den unge herrn. Så vi gick ut på ridplanen i mörkret och tränade. Självklart är ridplanen upplyst dock! Där var han rätt ofokuserad eftersom att Mirre och Qalle gick till ridhuset så vi fick träna på att stå still vid uppstigning och skritt-halt. Givande pass kändes det som om än jag satt väldigt löst ett tag när han bockade iväg som en galning. Men det känns bara bra att han har livsglädje och vill framåt. Det är tråkigt att behöva driva fram honom som en galning jämt. Så det var skönt att få lite eget bjud i honom.

Ridpass 12

Idag blev det en tur barbacka i ridhuset för omväxlingens skull. Tycker att han har varit lite väl negativ de senaste gångerna vi har ridit så jag ville göra något helt annat utan några höga krav. Så vi skrittade runt i ridhuset, runt polebending-pinnarna som var uppställda samt travade lite längs fyrkanten. En riktig mystur!
 
 

Ridpass 11

Idag fokuserade vi på att kunna travad på en stor volt. I höger varv gick det bra medan han i vänster varv ville byta varv eller stanna på mitten så vi fick göra några varv där för att få en volt i trav hela varvet.

Ridpass 10

Red i ridhuset idag och fortsatte träningen från Morenopasset i onsdags. Mirre och Qalle kom in efter att vi travat lite så då blev det att försöka ta galopp med dom i ridhuset och det blev ju lite distraherat och jobbigt. Men till slut tog han några steg i galopp och då nöjde vi oss. Duktig häst.

Ridpass 9 (Moreno)

Idag red jag för Moreno igen. Vi fortsatte på att gå på volt och flytta ut frambenen ett steg. Så länge han tar ett steg är det bra. Vi travade sedan runt på en stor volt. Först var han rätt ofokuserad och ville kolla på allt annat men efter en stund fokuserade han mer på mig. Det var först en annan häst som red före oss och sen kom Mirre in i slutet av passet. Vanligtvis har vi ju hela ridhuset för oss själva så det var ju helt klart lite ovant. Efter allt tittande och flummande så var han rätt trött men vi gjorde i alla fall en galopp åt ett håll. Jag är inget fan av att träna ojämt, alltså olika mkt i olika varv osv. men han var så duktig och rätt trött så vi nöjde oss där. Vi får börja åt andra hållet nästa gång.
 
Nu kommer det dock dröje ett bra tag innan nästa träning. Vi ska harva på lite själva och sen rida för Moreno igen i början av december. Vi ska ta ett steg tillbaka och ta det lite lugnt, träna vidare, vila lite, och ta oss fram i lugn takt.

Min häst

Min häst är inte riktigt som andra hästar... Han älskar katter och framför allt slicka på dom. Stackars Otis var alldeles blöt efteråt...


Helgen som varit

Den gågna helgen var helt galet intensiv. Eller hela förra veckan var intensiv mån-sön. Nu har luften helt gått ur mig och jag känner mig sjuk och seg. Inte alls kul. Men jag försöker att tänka positivt; att den gågna helgen måste ha genererat någonting i alla fall! Ska bli kul att se vad som händer framöver. Bilder mm. kommer senare, nu ska jag pallra mig iväg till stallet för att ta hand om min duktiga häst.

Ridpass 8

Idag så var det dags för ridning igen och eftersom att jag rider lektion för Moreno på onsdag så var det även dags att lägga in lite galopp i passet. Blev några språng åt vardera håll bara för att ha varit upp i galopp. Gick över förväntan. Office var riktigt pigg idag! Gick även över bron och under presenningen som var uppställda i ridhuset. Office lärde sig att om man tittar under presenningen så ser man var man går och då går det bra att få presenningen över ryggen. Duktig kille.
Sist hjälpte jag honom med att sätta presenningen över huvudet men det behövde jag inte idag.
 

Tidigt stallbesök

Idag ska vi på studiebesök i Sthlm med skolan så jag var i stallet 6.30. Nu är jag färdig och ska bege mig hemåt.


Andra bilden

Som inte kom med i förra inlägget...


Ridpass 7

Idag blev det lite mer miljöträning än att träna på traven. Travade iaf lite mer än ett varv åt vardera håll. Blev annars att gå igenom presenning och över bro. Duktig kille.

Ps. Observera ballerinan på andra bilden. Tydligen var det en bra och säker punkt han satte första hoven på så då var det väl lika bra att sätta den andra där med. Sötnöt.


Paket

Det är spännande att vänta på flera paket åt gången för man vet inte riktigt vad det är som kommer! Idag kommer iaf ett paket levererat! Borde vara till företaget. Eller? :)


RSS 2.0