Eller finn tre trollsländor





Det fullständigt kryllar av trollsländor här! Dock svårt att fånga de på bild... Men tre stycken fick jag i alla fall med!

Det där sög

Det var ju inte meningen att bilderna skulle bli så stora att de hamnade under menyn... Orkar inte göra om dock. Har lektion igen klockan 11 i "Video Production in Agriculture".

Men tillvidare kan vi leka: Finn en ekorre


Ekorre




-Hallå, någon hemma?








Ben & Jerry's

Sa jag förresten att en Ben & Jerry's kostar endast 2.89 dollar här! Det är nice :)

Smakprov

 

 

Det här är bara några snabbt tagna bilder idag. Det finns fortfarande en miljon inställningar och tricks att lära sig... Inga av dessa bilder blev särskilt bra. Men det är väl det kursen "Principles of Photography" är till för hoppas jag. Blir spännande att se imorgon.

 


Pappa

Idag på Management and Training of Horses-lektionen pratade läraren lite om stam på hästar. Han nämnde Otoe och många småskrattade och nickade på huvudet när han nämnde hur sådana avkommor brukar bli... Det verkade inte vara något positivt... Men jag tycker i alla fall att vår Otoes Badger Bee är fin!


Management and Training of Horses

Idag åkte jag ut med en annan tjej som också kommer läsa denna kursen till Dub Parks Memorial Arena för att starta denna kurs som jag längtat efter. När vi kommer dit finns det inga hästar där och grinden är låst... Det såg helt öde ut... Men till slut kommer vår lärare och låser upp och vi går in och sätter oss på hinkar för att ha genomgång. Stället är tydligen inte godkänt än för att ha hästar på så de har lite pappersarbete att göra först...

Vi gick igenom vad vi kommer förväntas göra och inte göra under kursens gång. Att vi kommer träna med hästar som kanske aldrig har haft en grimma på sig eller åtminstone inte sadel. Så vi ska träna från marken, sedan sadla och rida in hästarna. Allt vi gör kommer att antingen ge hästen en god erfarenhet att bära med sig resten av livet eller så motsatsen... Så vi ska hjälpas åt och titta på varandra och tala om för varandra hur vi tycker att vi upplever att de hanterar "sin" häst för dagen. Det är inte okej att bete sig som ett rovdjur mot hästen och bli aggresiv, även om man gör det omedvetet så kommer vår lärare att säga till oss. Och vi ska även säga till varandra. Bits en häst är det okej enligt vår lärare att slå till hästen bakom öronen, men aldrig i ansiktet (möjligen på ganaschen är okej).

Vi ska arbeta i round pen men aldrig jaga runt hästen så att den springer varv på varv och vänta ut den så att den blir trött och ger upp. Utan vi ska få hästen att få förtroende för oss utan att köra slut på den totalt. Vi ska korrigera fel hästen gör, som att vilja gå tillbaka till sin flock, men på ett bra och säkert sätt. Alla hästar har instinkter men just unga hästar som aldrig varit i träning har ännu starkare instinkter som kanske späds på av att det är massa obekanta saker, som kanske bilar runt omkring.. Dessa hästar har typ gått i en stor hage hela sitt liv fram tills vi tar i dem. Eller varit med om något och blivit "problemhästar".

Jag verkligen längtar tills denna kurs drar igång! Det kommer bli superkul!

Dagens minuspoäng går till att hinken jag satt på hade målarfärg som inte hade torkat på sig... Jag kände innan jag satte mig och tyckte den kändes torr, men det var den tydligen inte... Så jag har två röda ränder på mina jeans nu... :(

Dagen som varit

Första lektionen idag var Introductory Horse Management och bestod i att gå igenom tidernas mest kända hästar samt hästens historia, från 57 miljoner år sen fram till i princip idag.

Vilken är den mest kända häst Ni vet? Vi kan väl se om Ni prickar någon av de som vi tog upp på lektionen idag.

Frukost

Idag blev det en banan och en yoghurt till frukost. Snart ska jag bege mig mot Animal and Food Science huset. Blir spännande att se vad vi ska få lära oss idag om hästar... :)

Nervös

Jag är lite nervös inför lektionerna imorgon, men det kommer bli kul! Hästar för hela slanten! Hoppas vi får rida på "Management and Training of Horses"-kursen, lääängtar! Känns som att det var en evighet sen jag red eller såg en häst... Börjar få abstinens!

Det var kul att gå och titta i westernbutiken vi var till idag. Det fanns hur mycket bling bling som helst! Bucklor, smycken, skärp (med hur mycket bling bling som helst på), rosa boots, lila boots, boots för bäbisar, osv. Jätte kul! Men tråkigt att jag inte är den som klär mig i supermycket bling bling till vardags.. Till och med jeansen hade supermycket bling bling på bakfickor mm. Jag fick leta för att hitta ett par snygga jeans utan bling på.

Pappa: Jag och V ska till det där Western Symposiumet (som var i tidningen) som är i Lubbock 9-12 sept. Fick en flyer om det på Boot City idag.

Ben & Jerry's


MUMS!


Och de mysiga tofflorna är på. Under står det "Left Lead" på vänsterskon och "Right Lead" på högerskon.

Schema för hösten

Måndag: 10.00-10.50 Introductory Horse Management
12.30-14.20 Management and Training of Horses

Tisdag: 8.00-9.20 Principles of Photography
11.00-12.20 Video Production in Agriculture
12.30-14.20 Management and Training of Horses

Onsdag: 10.00-10.50 Introductory Horse Management
12.30-14.20 Management and Training of Horses

Torsdag: 8.00-9.20 Principles of Photography
11.00-12.20 Video Production in Agriculture

Fredag: 10.00-10.50 Introductory Horse Management


Shopping

Idag åkte jag och T iväg med min mentor för att inhandla lite saker inför kurserna vi läser. Första stoppet blev Boot City där jag köpte ett par jeans, ett par boots och ett par boots-tofflor.


Superskönt var allt och till rätt bra pris.


Viktigt inlägg!

Med tanke på att jag har denna stol på mitt rum här i Texas så kommer jag förmodligen att falla med bakskallen rätt ner i golvet när jag kommer hem och sitter på en normal stol igen och försöker gunga på den...


Min fina stol


Den kommer lura mig att lita på att det tar stopp när man lutar sig bakåt... (Men förhoppningsvis inte!)

Hemsk matupplevelse

Idag när vi skulle äta frukost blev jag och T sugna på flingor med mjölk, så vi köpte var sitt litet paket flingor och två paket med vad vi trodde var mjölk... Det vi trodde var mjölk var INTE mjölk! Det var något bland det äckligaste jag någonsin har ätit! Vi läste att det stod: "Fat free; Real Milk" men det stod med liten liten text: "Made from Fat free; Real Milk"... Lurendrejeri!

Det ska tilläggas att vi än inte vet vad det var vi köpte... Det såg ut som creme fraiche blandat med yoghurt men smakade som en blanding mellan salt-sött-jag-vet-inte-vad med smörkonsistens... USCH!

Dining plan

När man bor på Texas Techs campus så måste man ha en "dining plan" (vare sig man vill eller inte) och det innebär att man betalar för att få "dining bucks" på sitt Texas Tech ID-kort. Så när vi ska äta frukost/lunch/middag/snacks så går vi bara till någon utav butikerna eller restaurangerna på skolan och drar vårat kort. I varje hus där det är korridorsboende finns det någon sorts restaurang sen finns det lite olika butiker och restauranger på Student Union, så det finns ganska många ställen att välja på. Men de ställen som vi har närmast till är Murray (korridorsboende för killar) och sen Stangel/Murdough (som är tjej- respektive killkorridorer). Det är väldigt bekvämt med "dining bucks" på ID-kortet, men ganska dyrt om vi tänkte rätt när vi räknade... Vi har dock 50 % på mat på Murray och 30 % på alla andra ställen som jag förstod det. (Allt är lite förvirrande.) Men ungefär sådär fungerar det.

The South Plains Mall

Idag har vi varit och strosat runt lite på ett mall här i Lubbock. Det var inget märkvärdigt mall, rätt litet faktiskt. Men jag hittade mig i alla fall två t-shirts och ett linne. Det är annorlunda att mallet stänger 21 på lördagar! Hemma stänger ju allt mellan 14-16 typ på lördagar. Vi åkte i alla fall dit efter att vi hade ätit middag på Stangel/Murdough kring 18-tiden.

Home is wherever I'm with you

Edward Sharpe & The Magnetic Zeros - Home (från Youtube)

Födelsedagsfest igår

Igår var vi på min mentors födelsedagsfest. Det var supertrevligt. Spelade något ölspel samt åt pizza och massa amerikanskt snacks. Vi drack även Jello-shots (shots i USA är inte samma som shots i Sverige). Vi gick sedan över till allas huvudmentor som också hade fest. Där spelades det "Beer-pong". Det var två riktiga "jag-vet-inte-vad-vi-ska-kalla-dem-men-vi-kallar-dem-jägare???-för-dem-var-inte-cowboys" som var så sjukt bra på beer-pong, prickade typ varje gång! Tur att jag inte spelade igår. Men det är jätte kul att spela, tror jag ska introducera det i Sverige när jag kommer hem. Jag ska tjäna stora pengar på att sälja Beer-pong-bord. Kan ni förstå att de köper speciella bord för att spela Beer-pong på som kostar upp till 200 dollar?!

Nu börjar äntligen klockan närma sig 12.00 så vi får gå och lägga oss vid poolen och pressa lite samt flyta runt i "lazy river" som amerikanarna kallar det. För amerikanarna känns det säkert som att dem simmar, men man glider bara med strömmen och gör precis ingenting.


Ni ser slingan som slingrar sig runt hela poolområdet, det är "lazy river".

Bild till Jox!



Förklaring

Monday Happyhour (vet inte om det heter så, men jag kallar det så) = man ger servitrisen 1 dollar så serverar hon en öl resten av kvällen (eller i alla fall mellan 21-23). Man får den öl som erbjuds (typ Coors Light) och den serveras i plastmuggar). Poängen är dock att man betalar inträde när man kommer in, men vi åt på Bashs innan de började ta inträde så vi slapp det :)

Ps. Ingen mådde särskilt bra dagen efter när vi hade orientation, men vi hade sjukt kul!

Monday Happyhour

Ett väldigt mystiskt band dök upp och spelade live. Men alla inne på baren blev som galna. Det händer bara i Texas!

 

Det langades plastmuggar från alla möjliga håll när C började bygga en pyramid som bara blev större och större. Till slut kom servitrisen... Men bandet tyckte att det var fint!

 


Hittills

Än så länge har jag bara publicerat inlägg från min gamla blogg här. Men det kommer nya inlägg allt eftersom. Ska se om jag har några roliga bilder att lägga upp från de senaste dagarna.

Ännu mer bilder


Carpenter Wells


The clocktower utanför Carpenter Wells


På väg mot Starbucks


På Starbucks

Rec's Recreation Center


Några killar spelar basket


4 basketplaner i rad samt innebandyplan(?) längst bort


En hall med lite(?) maskiner


En hall med lite till maskiner


Det underbara poolområdet


En till bild från "insidan" av poolområdet


Några löpmaskiner


Löpspår med basketplan nedanför i mitten


Ändå lite mer maskiner


Klättervägg (kostar ca 3 dollar/gång att hyra utrustning)


Uthyrning av diverse utrustning


Squash?

Lite mer bilder


Animal and Food Science-huset


Statyer utanför


Fiket inne i Animal and Food Science-huset


Det kom in 5 snubbar och fyllde på frysen med nytt kött (producerat på Texas Tech) när vi satt och åt


En bråkdel av alla priser de hade i entrén


Lite AQHA-priser

Bildexplosion!


Chris frågar några studenter som arbetade om vägen till Carpenter Wells incheckning.


Skulptur utanför Murray Halls där incheckningen var. 


Utanför min lägenhet


Min lägenhet är dörren och fönstret till vänster


Fönstret på övervåningen är mitt rum


Köket/allrummet i lägenheten


Köksdelen samt min ena "rumskompis" rum och toalett rakt fram


Trappan till övervåningen


Toalett och badkar/dusch som jag delar med "rumskompisen" på övervåningen


"Walking closet"


Handfatet i mitt rum


Byrå och sängen, med massa påsar på från Target


Min lilla skrivbordshörna med soft "gungstol"


Sängen färdigbäddad på amerikanskt vis

Kommer ett till inlägg snart med fler bilder från andra delar av campus!

Orientation

Idag har vi fått guidade turer runt biblioteket på campus samt träningscentret "Rec's recreation center". Det är helt sjukt hur mycket saker de har och hur stort allt är! Har tagit massa bilder idag, så jag visar er senare när jag kommer tillbaka för att kl. 1.00 pm ska vi vara på Wellness center och få information om sjukvården här i Lubbock. Vi får inte åka till akuten om vi inte vill bli ruinerade på alla våra pengar, så vi måste då gå till Wellness center istället om vi blir sjuka.

Aja, dags att springa ut i värmen igen! Vi hörs, ciao!

Inflyttad (i söndags)

Nu har jag flyttat in i lägenheten helt och hållet. Det ser ut som ett bombnedslag än men det löser sig bara jag får lite tid över... Idag har vi mött de andra utbytesstudenterna. Världen är liten, mötte en som har spelat i samma hockeylag som Jocke i Hbg! Men nu ska vi bege oss till poolen, det är superhot här, säkert 35 grader minst. Ni ska få se poolområdet sen, det är rena himmelriket! :)

Ps. Jag har redan börjat tänka på engelska... Weird!

Förra veckan

Mitt visum låg på ambassaden i tisdags och den var en otrolig lättnad att få det i min hand! Jag pussade mitt pass och sprang ut därifrån, glömde bort att skälla ut de för att dem inte svarade på mail eller i telefon. Men likabra var väl det! Han var jätte trevlig som överlämnade passet också, samt de i säkerhetskontrollen var väldigt samarbetsvilliga.

Så jag åkte till Stockholm från Ume på måndagkväll, sov hos Cicci, åkte på ambassaden tisdag morgon (var utanför ambassaden ca 07.05 och var inte först i kön, utan 5:a) och åkte sedan tillbaka till Ume på tisdag kväll för att sedan köra tillbaka till Piteå..

På onsdag åkte jag till stallet och tog massor med bilder på världens sötaste ponny som var supertrött och inte ville posa.. Det krävdes att någon skulle komma ridande eller att en traktor skulle köra förbi för att få henne att spetsa öronen. Pussade henne farväl också min ögonsten...

Efter det åkte jag hem och började packa med mamma. Dixie fick en obehaglig hov efter att ha trampat loss en baksko, så jag och pappa akutåkte med henne på eftermiddagen till Lisa som hade hovslagare Tomas på besök. Han var jätte duktig! Han fixade till Dixies hov bra, så vi slipper vara oroliga över att den går sönder ännu mer. "Ingen hov, ingen häst."

Åkte sedan tillbaka hem och åt lite middag med mamma och packade det sista. Pappa skjutsade mig till Kallax och från onsdag till torsdag så sov jag på Rest and Fly. 9.10 på torsdagmorgon lyfte vårt plan till New Ark. Allt gick enligt tidsplaneringen och jag somnade innan vi hade lyft i princip (jag missade när de delade ut hörlurar också..). Hann se cirka 1,5 film på hela resan som var 8-9 timmar.

På New Ark hade vi cirka 1,5 h på oss att ta oss genom passkontroll, hämta ut våra väskor samt ta de genom tullen, checka in våra väskor igen, ta oss genom säkerhetskontrollen samt hitta gaten. Vi hann med 5 minuters marginal till boarding!

På Houstons flygplats hade vi lite mer tid, så vi åt en panpizza till middag, supergod! Tog dock en med bara tomat och ost. Flyget från Houston till Lubbock var det minsta plan jag någonsin åkt! På ena sidan gången var det en stol och på andra sidan gången var det två stolar samt 19 rader. Jag var livrädd till en början, men det var riktigt bekvämt att flyga med! Jag satt på sidan med bara en stol. Det var nästan bekvämaste flygningen på hela resan. Mellan New Ark och Houston så var det ganska mycket turbulens.

När vi väl kom fram till Lubbock så stod Chris, Lily (ansvarig för utbytesstudenter på TTU) och en till kille som jag inte kommer ihåg namnet på och väntade på oss. De skjutsade oss till hotellet och hjälpte oss upp med väskorna. Sedan åkte vi med Chris och åt på ett Tex Mex stället som hade jätte god mat! (Dock inte nyttig mat enligt Chris, förvånade?)

Somnade gott i rummet på kvällen, men vaknade klockan 4 på morgonen. Kunde inte somna om, så jag såg på tv till 5 och sen läste jag till 7 då jag somnade om. Vaknade sedan av väckaren 8.45 (för vi skulle hinna äta frukost innan de stängde) och var sedan dödstrött hela dagen... Var ändå vaken till cirka 00 igår, men vaknade ändå 7 imorse! Kommer säkert sova gott ikväll..

Igår så köpte jag en ny kamera! En Canon Ixus 130 blev det. Dock heter de inte Ixus i USA, utan de kallar modellen för Powershot.. Men när jag öppnade kartongen när jag kom hem så såg jag på instruktionsboken att det var en Ixus 130, så det var ju kanon eftersom att det var en sådan kamera jag ville ha! Idag ska det fotas massa tänkte jag! Vi ska även flytta in i våra lägenheter! :) Spännande att se hur det ser ut!

Det här blev ett jättelångt inlägg, så nu ska jag sluta babbla och göra mig redo för denna dagen istället. Ha det bra, vi hörs!

Välkommen till min nya blogg

Här kommer jag att lägga upp bilder samt skriva om hur jag har det och vad som händer här i Texas. Jag är i Lubbock och studerar vid Texas Tech University för den här terminen. Som det ser ut nu så kommer jag att läsa: "Management and Training of Horses", "Introductory Horse Management", "Principles of Photography" och "Video Production in Agriculture". Det blir spännande att se hur det ska gå!

RSS 2.0