Nu är det HELG!!!

Äntligen helg! :) Har skickat in skolarbetet som jag pratade om tidigare samt jobbat mina timmar idag. Skrev även på avtal idag för sommarvikariat från 1 juni-31 augusti, vilket känns otroligt skönt! Dock hade vi lösa planer på att resa någonstans i början av juni, men nu får det skjutas upp eller tas innan juni;) Kommer bli helt underbart, om än jobbigt, att ha jobb hela långa sommaren!


Städade så mycket i förrådet på stallet idag att jag tappade bort tiden och fick det superstressigt till jobbet. Men jag hann och det blev superfint i förrådet. Nu ska bara några krokar köpas så jag bland annat kan hänga upp min täckesstege och Ikea-påsar. Blir superbra!

Dötrist!

Det är så tråkigt att jag har ett dokument att skicka in idag till föregående kurs. Och detta dokument kommer inte att betygsättas så det känns sjukt onödigt att ens behöva lägga ner tid att skriva och skicka in det... Men det är väl bara att göra det!

Sen ska jag ut till stallet och ta hand om Offe of course. Och efter det blir det jobb 14-19.15.


Kaosskåpet på stallet
(fast här var det inte värst fullt ändå...)

Of Course Amors täcken

Regntäcke utan foder:
Bucas 135 cm
Amigo 140 cm

Regntäcke med fleece:
Horse Saver 145 cm (för stort...)

Regntäcke med 200 grams fyllning:
Amigo med hals 130 cm
Gekås 135 cm
Höök 145 cm (för stort...)

Vintertäcke med 300 grams fyllning:
Rambo 130 cm

Stalltäcke med 200 grams fyllning:
Hööks 135 cm
Amigo 140 cm

Svettäcke:
Våffeltäcke 135 cm
Vinsttäcke från Div 2 Ponnydressyr 2001 135 cm

Fleecetäcke:
Hööks fleece med bomull på utsidan 145 cm (lite stort...)

Detta är mest en lista till mig själv för att reda ut alla dessa täcken. Vad har jag, vad har jag inte, osv. Slängas ska några täcken också...

Bananas

Vad trött jag är alltså! Helt slut i huvudet efter dagens föreläsning och workshop... Så nu beger jag mig ut till stallet för att ta hand om hästen och tvätta ett täcke kanske. Tror att Rambo-täcket står på tur för att få sig en upprustning, eller kanske Bucas-täcket som har mus-piss på sig och luktar apa... :(


Efter en vinter i lera och regn så är täckena allt annat än rena och fina...
Under alla år som Tanja hade detta täcke såg det aldrig ens skymten av lera, så det har tagit en del stryk denna vinter...

Längtar!

Skickade iväg ett brev igår så nu lääängtar jag tills jag får svar (men det kommer väl säkert ta minst en vecka...)! :) Hoppas, hoppas på det bästa! Jag är dock lite kluven hur jag ska göra detta med min lilla blogg... Ska jag dela med mig av mitt projekt och använda detta som en marknadsföringskanal eller ska jag lämna det utanför och marknadsföra på andra sätt. Bloggar är ju det nya sättet att marknadsföra sig men passar det mig och min verksamhet?! Det är något att fundera över. Och kommer jag fram till att använda mig av min blogg så är det ju dags att uppdatera och fräscha till den!

Idag är det skola 10-12 och 14-16, sen blir det stallet och efter det kanske lite mys med några klasskompisar. Det finns inte mycket mer att säga idag. Känner att jag hamnat i något slags koma sedan förra veckan som var så intensiv.. Känns roligt att ha fått tillbaka min bil från verkstaden så nu har Offe provat sitt nya täcke och grimma, vilka passade kanon, och sedan har jag även fått tillbaka sängbordet som ska sättas ihop idag och sist men inte minst får man ju inte glömma att jag hade två stora kassar med pantflaskor i bagaget om jag nu alltså får gå och panta! Lyckliga jag;)


Of Course Amor dagen då jag köpte honom 2 juni 2011.

Här händer det grejer!

Funderar och kollar runt och funderar och skriver lite brev och funderar lite mer och så fortsätter det... Måste kolla upp lite saker till hur jag ska dra igång min lilla verksamhet. I vilken ände ska man börja?! Det är frågan det... Men bara man börjar i någon ände så tror jag att det löser sig!

Nu ska jag lämna alla projekt bakom mig en stund och åka ut till stallet. Jobbar nämligen 15-18.15 idag så det är skönt att ha gjort bort stallet innan dess. Sen ska jag skicka lite brev innan jag börjar jobba också, bland annat ett påskägg till en kompis i USA.


Fina lilla Dixie

Egenföretagare!

Äntligen har jag fått tummen ur och påbörjat mitt lilla projekt...

Den lätta delen är gjord: startat enskild firma

Nu kommer den svåra delen: att få det att gå runt...

image description
(Vad har jag gjort?!)

Här kommer bilden

Till föregående inlägg.


Svart-Tass

Ingolf har fått ett nytt smeknamn...


En liten parentes

Arbetet jag kämpade med och lämnade in i måndags fick jag B på, lätt värt allt slit!

Ungefär såhär såg det ut många gånger när jag satt vid datorn och slet.


Lycklig!

Jag är så lycklig; blogg.ses app fungerar nu. Jag var bara tvungen att radera den och installera den igen...

De senaste dagarna har varit hysteriska. Igår var vi till Ullared! Och ja jävlar vilket ställe! Allt är superbilligt, dock många bäckar små blir ofta dyrt... Men det var behövliga saker! Offe (Of Course Amor) fick en ny grimma, fårskinnsinlägg till ett par gamla supernötta senskydd och ett nytt övergångstäcke 200 gr (så nu får han inget mer innan hösten/vintern, alltså inget Amigo) allt detta för cirkus 600 kr:) Dock var dessa saker han fick inte de billigaste på Ullared, utan vi lyxade till det;) Det var supertrevligt att Jenny och två kompisar till henne kom också!:)

Idag är det plugg, stall, måla massa och äta ute som står på schemat:)


Jag har sagt det förut

Man skulle ha varit katt!


Mys-Prinsen

Jag vet inte om han slagit sig eller så men han var sjukt mysig för några dagar sen. Mockningen tog en timme och han fick en knopp:)


Blogg.ses mobilapp är SÄMST!!!

Jag har försökt att mobilblogga i flera dagar utan något resultat... Supertråkigt faktiskt! Jag har en jättesöt bild på mobilen som jag vill visa, men det går ju inte...


Liten men ändå så grann Of Course Amor, en av alla gånger jag var och hälsade på han innan jag köpte honom. Detta är våren 2011. Gullhästen! Idag känns det som en evighet sen, fast det bara är ett år sen!

Idag har vi redovisning av projektarbetet som vi har skrivit senaste veckan. Ska bli skönt att denna kursen snart är slut! Imorgon kommer mamma ner också! Blir superskoj!!! :)

Om jag klarar detta...

...då ska jag belöna mig själv med att köpa ett nytt täcke till min lilla ögonsten! Har spanat in några objekt som kan bli aktuella om, utifall att jag klarar detta:

- Ett Rhino Plus Heavy 1000D, 370 grams fyllning med hals, inför nästa vinter (rea), 1399 kr
- Ett Amigo Bravo 1200D, 100 grams fyllning, 1050 kr, men då måste hals köpas till... 495 kr = 1545 kr
- Ett Amigo Hero 600D, 200 grams fyllning med hals, 1039 kr
- Ett Amigo Mio 600D, 200 grams fyllning utan hals, 620 kr

Man skulle ha varit katt...


Vad gör vi?

NU KÖR VI!!! Dags att öka tempot med skolarbetet! (Jag vet ju vad jag gör i helgen...)


Under tiden får ni njuta av en bild på Of Course Amor för snart 2 år sen. Ciao.

Vilka fantastiska gångarter!

Patrik Kittels blivande häst.

Om Prinsen får hälften så bra gångarter som denna så är jag glad! :)


Men fy fan!

Jag har totalt legat av mig... Har inte tänkt på plugg sen i torsdags och nu upptäcker jag att jag har en hel analysdel att skriva till imorgon... Allt går med vilja, men jag vill ju inte! Helvete... Jag vill bara vila och ta det lugnt efter denna intensiva tid...

Men nej, det är dags att tagga till! Imorgon kl. 9 ska detta vara klart!


Tramset för ett tag sen. Det bästa han vet är att leka med saker i sin mun...

Lång dag...

Idag är det jobb 8-18. Helt galet! Så direkt efter det åker jag till stallet för att pussa på min Kokosboll! Han har blivit så himla mysig! Och han är inte så himla dampig i stallgången längre. Så det är skönt att det går framåt! Igår ställde jag honom på gången medan jag mockade, sen la jag in hö och kraftfoder i boxen för att sedan borsta honom och det gick kanon! Det är inte många som känner min häst men han är typ den mest matgalna häst jag mött! För två månader sen hade han ballat ur om jag gjort så.


VÅR

Nu testar jag blogg.ses app.


Rädd

Jag är typ rädd för min nya flashiga telefon. Har fixat internet på den i eftermiddag så nu sitter jag på jobbet och ska precis dricka en kaffe. Känns overkligt att kunna surfa på min (nästan) egna telefon var jag vill, när jag vill!
Dock har jag kommit på en nackdel med dessa smarta telefoner... Man blir inte så smart av dom... När man ska skriva ett sms så måste man ju liksom titta på skärmen hela tiden. Med min gamla telefon kunde bag ju skriva typ ett helt meddelande utan att titta ens. Det går ju inte nu... Jag vet att det är farligt men förr kunde jag smsa i bilen medan jag körde eftersom jag inte behövde titta på skärmen men det är ju bara att glömma tanken att slänga iväg ett sms i bilen med denna...
Jaja, back ro work!

Fantastiskt!

Ligger i sängen med min "nya" telefon, helt fantastiskt att man kan använda den som dator typ! Var kommer denna utveckling ta mänskligheten? Våra barnbarn kommer typ inte kunna skriva för hand... Jaha, iaf. Nu ska jag upp och göra klart inför sem 3 som vi har idag. Bara lite kvar

Måste testa lägga upp en bild också!


Kunde dock inte ladda upp en ny bild från mobilen så det fick bli en arkivbild på särmärken!
Ps. Det är kul att den autokorrektar... Det skulle stå sötnöten och inte särmärken!

Pluggelipluggplugg

Oh herre jävla nånting vad jag hunnit med! På en timme har jag: hunnit skriva klar sem 2, startat på projektarbetet till praktiken samt skrivit 6 dokument om de dagliga besöken på praktiken. Nu är jag redo för praktiken idag. Dock inte redo för seminarium 3 imorgon... Kanske borde arbeta hårt de sista 30 minuter jag har innan jag går iväg till praktiken. Sen kommer det bli en sen kväll ikväll för att hinna klart.


Stackars fina lilla Kokos som blir åsidosatt när det är mycket plugg och jobb.
Men han får ändå mys och puts varje dag samt promenad emellanåt.
Han ska ju ta det lugnt med sina överben nu i 8 veckor...

Pluggdag...

Eftersom att det inte blev mycket till plugg idag... Pga olika omständigheter (typ utelåst när jag skulle hämta tvätten...)... Så får jag ta igen det på söndag! Men jag är självsäker på att jag klarar det, båda inlämningen till på måndag samt seminariet på tisdag!

Men bara för att jag ska orka med detta på söndag så går jag och lägger mig nu. Imorgon jobbar jag 9.30-15.30. Jag kan bara meddela att jag längtar till löningen den 25(23?) mars! :)


Inget mys-plugg med Gandhi idag inte...

Of Course Amors dagsschema

ca. 6.15 kraftfoder i boxen
ca. 7.00 ut i hagen samt morgon-hö
ca. 13.00 lunch-hö
ca. 17.00-17.30 middags-hö/intag
ca. 18.30 kraftfoder + kvälls-hö

Frågan är om min häst är född med dåligt tålamod eller om han har fått det inlärt... Saken är den att jag började ge honom middags-hö eftersom att han var så otålig när han var hungrig, men nu börjar jag fundera om han är otålig för att han inte får sitt hö på sin exakta rutin/tid... Hårfin skillnad!


Prinsen skulle nog helst gå på fritt bete med massa andra små valacker...

Månadens fråga: Unghästbete dygnet runt till sommaren för Of Course Amor eller bete under dagtid (ensam eller möjligtvis med 1 kompis) på stallet där han står nu och sova i box på natten? Hm...

Kaoset fortsätter

"Vila kan man göra i graven" som farmor brukar säga! Det är fullt ös medvetslös här. Idag jobbar jag ingenting, men eftersom att jag ska jobba imorgon samt onsdag-lördag nästa vecka så måste jag ta tag i en massa skolarbete idag! Jobbade dubbelpass i onsdags och 15-20 igår.

Nä, nu kan jag inte sitta här längre. Håller på att tvätta samtidigt som jag ska plugga också för tillfället. Ciao!


Mitt lilla Trams som alltid ska bita i linorna...

RSS 2.0