Glasögonorm!

Tacka gudarna för mina glasögon dagar som dessa! Idag har jag suttit vid datorn från 10.00-22.00 med ett uppbehåll på 3 h för stalljobb och middagslagande. Och det coolaste av allt är att jag inte har ont i ögonen eller märkvärt i huvudet heller! Detta skall nog firas med en dusch nu, det tycker jag att jag är värd!

Några gånger under dagen har jag funderat varför jag valde att fortsätta plugga till en masterexamen... Är det värt allt detta jobb?!?!


Tänk om man vore katt, då skulle man kunna ha det lika skönt som Ingolf varje dag... :)

Snygghest galopperar


Kanske inte superkvalla såhär uppförstorad, men snygg är han i alla fall!

Lycklig häst!


Älskar denna bilden!






Denna är också hur fin som helst när man zoomar in!
Vackra häst!

Snabbvisit i stallet

Nähä, idag fungerar det inte att ladda upp bilder här... Ni som är vän med mig på facebook kan kolla in två nya bilder på Of Course Amor i kvällssolen i hagen.

En stor dag idag!

Prinsen hade träns på sig för första gången idag! Nu skulle man kunna räkna han som en stor pojke! Vi fortsatte även med arbetet att longera. Han har haft lite svårt att förstå detta med att gå i en cirkel runt mig, men nu börjar det koppla. Vi går sakta framåt! :)


Prinsen på promenad i ridhuset med träns på sig :)


Bilderna blev suddiga eftersom det var så dåligt ljus i ridhuset..

Dagsfärska bilder

Idag har vi kollat på en lägenhet! Men vi ska fundera över helgen... Det är inte lätta beslut nu!

Men här kommer bilderna från idag, första dagen på jag-vet-inte-hur-länge som det inte stormar på och det är jag och katterna glada för!


Ingolf i dungens ena öppning


Gandhi spanar


Ingolf har fastnat runt flaggstången, ovanligt?


Så blev Gandhi trött och la sig på en stol i uterummet

En helt vanlig dag i trädgården i Skåne!

Ps. Gandhi slog rekord idag genom att snurra fast sig runt flaggstången 6 varv! Mina söta katter försöker tänka rätt, men det blir så fel... Om dom bara kunde inse att dom måste byta varv när dom sitter fast...

Svar på kommentar:

Det Prinsen har på högerframhov på bilden nedan är lera!

Här har vi Han:

- Monstret i stallgången:


Antingen står han still och äter på snörena...


...eller så äter han inte på snörena och krafsar istället...

Någon gång ska han väl växa upp... Jag kämpar på!

WC-Katt


Ingolf agerar WC-katt

HITTAT!

Jag hittade sladden! Den hade ramlat ner i min väska och landat mellan några sidor i min skrivbok... Så nu har jag lagt över de nya bilderna från mobilen till datorn.

Är det något Ni vill se?

EFTERLYSES!

Min usb-kabel till mobilen... Jag hade den för någon dag sedan när jag förde över bilder från mobilen till datorn, men nu är den spårlöst försvunnen! Jag har förmodligen lagt den på något jätte smart ställe, som jag dock inte kan komma på nu... :(

Besök på Sveriges största modehus

Studiebesöket var intressant idag. Marknadschefen på Väla berättade hur de hade tänkt när de byggde ut och vad som är bra att tänka på vid ett köpcenter, tex flöden, färger, former, butiksmixar, entréer, helhet, mm..

Ikväll har jag varit i stallet och sedan gjort en power point till redovisningen imorgon. Känns lite sådär, då det inte känns som vi gjort ett bra jobb. Men men, det är första arbetet och informationen var lite luddig, plus att vi har möjlighet att komplettera en vecka efter redovisningen så det känns ändå rätt lugnt. Vi tar detta papper som en lära-oss-hur-det-fungerar-på-denna-skolan-papper.


Studentbus i Norra hamn för nån vecka sen
(vi deltog inte, mer än att vi tittade på några lådbilar som åkte ner i vattnet)

Måndag

Jahapp, så var det måndag igen. Idag ska vi på studiebesök på Väla. Det kommer nog bli intressant! Det här är verkligen en utbildning i min smak, med mycket studiebesök och INGA tentor! :)

Men först måste jag försöka skaffa mig ett månads-jojo-student-kort, så jag slipper betala för alla resor vi ska göra. Eller betala det kommer jag ju göra, men det kommer ju bli billigare med ett månadskort!


Jag bjuder på en bild på sushin jag gjorde för ett tag sedan! Smakade MUMS!
(Usch vad sugen jag blev på sushi nu...)

Utslagen Gandhi


Såhär skönt kan man ha det i ett inglasat uterum (bilden är från 2011-09-04)

FREDAGSMYS (?)

Idag är det fredag och jag är segare än segast... Mitt huvud är tungt och ögonen svider... Tror jag ska gå och sätta igång en tvättmaskin och sedan ta mig en uppfriskande dusch. I eftermiddag kommer Equimed ut och ska vaccinera Prinsen. Självklart glömde jag helt bort hans andra vaccin efter den första han fick i somras så nu är det bara att börja om med grundvaccineringen... Ibland glömmer man saker, hur dumt det än är att göra det... :( Kastreras ska han också snart! Igår var han mindre gullig och visade lite humör.

Nu tar jag uppbehåll i plugget och sätter igång en tvättmaskin. Idag får ni ingen bild eftersom jag sitter vid min lilla "plugg"dator.

Stallgång vs Spolspilta

Jag har inte tänkt på det tidigare men som J sa igår så kan spolspilta vara ett bättre ställe att ställa upp en unghäst på eftersom att hästarna i stort sett inte kan kasta sig bakåt. Prinsen har fått stå i stallgång hela sommaren och han har försökt mer än en gång att luta sig bakåt i linorna, men som tur är har linorna inte gått av och han har gått fram igen. Förhoppningsvis har han lärt sig att han inte "kan" ha sönder linorna i gången (för kan kan han alltid). Det är nog ganska tur att han fick lära sig i så låg ålder, medan han än inte var så tung och stark.

Igår stod han i stallgången medan jag mockade. Det enda problemet vi har nu är att han krafsar, men det blev bättre ju längre han fick stå. Det blev lite av en ond cirkel i början då han var otålig och krafsade för då sa jag åt honom och det i sin tur gjorde ju att det tog längre tid att mocka och när det tog längre tid att mocka blev han mer otålig osv... Men jag är envisare än han, så det ska nog bli bra!


Uppställningsplatsen är precis utanför Prinsens box och som ni ser så är det en vägg bakom (likt en spolspilta) så hästarna kan naturligt inte kasta sig bakåt = bra för unghästar.

Grodmorgon!

Igår pratade jag med en i stallet och hon sa att det har regnat fruktansvärt mycket i Skåne i sommar och att det inte brukar vara så blött och lerigt som det är nu i hagarna. Så inatt drömade jag att det hade regnat så mycket att till och med grodorna hade drunknat! Därav rubriken!


Såhär brukar det inte se ut i hagarna, tack och lov! Jag började bli orolig att Prinsen ska bada i lera upp till magen om en månad eller två. Snälla, låt det sluta regna nu!

Prinsens nya hagkompis


Jaha, var hittar man Granngården i denna staden då?

Det är mitt största problem just nu... Hur hittar jag till Granngården för att köpa foder, grep och en vattenhink med platt baksida?

Jag har nu googlat och jag kan konstatera att Helsingborg saknar djuraffärer (eller i alla fall djuraffärer som jag känner till)! Närmsta Granngården ligger i Ängelholm, 36,5 km norrut... Dit orkar jag ju inte åka?!



Var köper man kraftfoder till häst i Helsingborg?

Prinsen är framme!

Kom hem från stallet för ett tag sedan. Prinsen kom fram välbehållen men lite skakig på benen. Han tyckte det var rätt okej i transporten med sina nya kompisar och övervägde att stanna i transporten men med lite övertalning så kom han ut. Det första han gjorde när han kom in i boxen var att dricka (duktig pojke). Sen packade jag upp det överfulla skåpet, gjorde hö, kraftfoder och vatten i både box och hage.

Han såg ut att trivas i boxen, han både åt och drack som sagt. Nu har jag lämnat honom och hoppas att han är lugn i natt och duktig imorgon när Jenny ska släppa ut honom. Jag åker nog dit imorgon på morgonen innan jag tar bussen till skolan för att se så han har det bra.


Prinsen på bete i Piteå

Sen måndag morgon har Prinsen åkt minst 1410,9 km. Mellan stallen är det den sträckan men sen har ju hästtransporten hämtat och släppt av hästar på andra orter längs vägen så resan har ju förmodligen blivit betydligt mycket längre. Han lämnade Piteå 06.30 måndag morgon och kom fram i Helsingborg 19.00 tisdag kväll.

Snaaaaaart!

Jag är nervös och förväntansfull; snart är Prinsen framme i Skåneland! Jag sitter och väntar nervöst på att telefonen ska ringa så ska jag sätta mig i bilen och åka iväg mot stallet! Han ska vara framme mellan 18-19 mest troligt.

Skåne bjuder då på dunderblåsigt väder... Det är bara att vänja sig!..


Vem har rätten att bestämma vad som är "rätt" och "fel"?

När personer från olika delar av landet och kulturer möts så uppstår det självklart uppenbara skillnader mellan kulturerna och hur man pratar i olika delar av landet. Det krävs att ha ett öppet sinne och kunna ta in den andra kulturen utan förutfattade meningar. Vem bestämmer vad som är rätt och vad som är fel? Vem har rätten att säga att någonting den andra personen säger är fel? Och nu syftar jag inte direkt på vilka åsikter man har utan enskilda ord som man säger. Jag tycker personligen att det är charmigt att folk från olika delar av landet säger olika saker åt samma sak. Jag tycker att skånska är en härlig dialekt men att norrländska också är det!

Jag kom att tänka på det i förra veckan när jag träffade nya personer (i och med ny utbildning och letande av stallplats) att jag tänkte på vad jag sa för att jag inte skulle säga något slang hemifrån som dom inte skulle förstå. Men varför ska jag tänka på vad jag säger hela tiden när alla ändå borde förstå vad jag menar. Och gör dom inte det så kan dom ju bara säga till. Det är charmigt med dialekt och jag vägrar ändra min!

Dagens fråga:
Heter det hårblås, hårtork eller fön?


Förloraren är den som tror sig ha rätt...

System

Nu har jag kommit på ett system för att komma ihåg vad jag ska blogga om. Jag skickar ett sms till mig själv med vad jag tänkte att jag ska blogga om. Så snart kommer det ett inlägg med vad jag tänkte på tidigare idag att jag ska blogga om!

Prinsen är på väg!

Imorse 06.30 lastades Prinsen på Grens hästtransport och började sin resa mot Skåne! Så idag har jag varit runt och handlat lite smått och gott till honom. Har köpt foderhinkar, vattenhink, vattenbalja, fodertunnor, lådor till diverse småsaker, handdukar, b-vitamin, diskborste, svampar och citronsåpa. Som sagt bra-att-ha-saker.

Nu ska jag ut till stallet och skriva på kontraktet och spåna upp boxen.


Längtar efter snyggingen i mitten! :)

Spännande!


Undrar om Prinsen är lika nyfiken på att komma ner till Skåne som han var här på Vixie (en hund)?..

Nu är stallplatsen ok. Ska dit imorgon och skriva papper och fylla spån mm. LÄNGTAR! :) Sedan kommer The Prince på tisdag förhoppningsvis!

Ps. Manen som han har på denna bilden är som bortblåst... Finns nästan inget kvar av den. :(

Blankt

Ibland när jag gör något eller funderar över något så tänker jag "det här borde jag blogga om, för det kan bli ett kul inlägg". Men sen när jag väl sitter framför datorn så står det helt still och jag tänker "vad var det som var så intressant och kul som jag skulle blogga om".

Suck, så här sitter jag än en gång med noll fantasi om vad jag ska blogga om. Jag hade flera idéer igår om vad jag skulle kunna skriva om, men nä, det är helt blankt i mitt huvud nu.


Vi kör en tävling: Gissa hunden!
Vad är detta för hundras?


Måste också säga att det är roligt att det finns dom som tycker det är kul att jag uppdaterar igen! :) Kommentera mera!

Bilden på Ingolf


Här kommer bilden som skulle vara med i inlägget imorse

Länder jag besökt

Jag har hunnit besöka en hel del länder hittills och fler hoppas jag att det blir, nya eller "återbesök" i något jag redan varit. Detta är ingen skrytlista, utan bara för min egen del att få en överblick över de länder jag varit i och vill åka till.

Länder jag besökt:
  • Norge
  • Finland
  • Danmark
  • Tyskland
  • Frankrike
  • Schweiz
  • Turkiet
  • Grekland
  • Spanien
  • USA
  • Mexico
  • Japan
Länder jag skulle vilja besöka:
  • Kina
  • Italien
  • Thailand
  • Australien
Länder jag skulle vilja besöka igen:
  • Mexico
  • USA
  • Spanien
  • Japan

Bild från Cerro de la Silla (ett av bergen runt Monterrey) i Mexico.

God morgon världen!

Idag är det inte så fint väder som jag hade hoppats på, men det kanske kommer?.. Jag och Ingolf sitter vid köksbordet och lyssnar på när Jocke klipper gräset (tummen upp för det!) utanför. Idag tänkte jag nog ta bilen in till stan för att kolla upp några adresser som vi sett på nätet att det finns lediga lägenheter på. Det är svårt det här med lägenhetsletande... Känner mig kräsen och den enda lägenheten som känts ok kostade 7700 kr i månaden... Så nej tack! Jag vill gärna ha några kronor över till nöjen varje månad också...

Här skulle en fin bild på Ingolf vara,
men det fungerar inte att ladda upp bilder för tillfället
så ni får föreställa er Ingolf här!

Ny utbildnig, ny del av landet, ny header, nya tag!

Hej allesammans, om än Ni inte är många! Jag har fått önskemål om att uppdatera, så här kommer det! Jag har gjort en ny header lite snabbt och laddat upp för att få lite förändring.

Det som har hänt i sommar:
Jag har...

...jobbat hela sommaren.
...flyttat till Helsingborg, i Skåne, med Jocke och katterna.
...börjat på masterprogrammet "Service Management: Retail".
...ordnat stallplats åt Prinsen, så han kommer förhoppningsvis nästa vecka!

Idag gjorde jag sussi (sushi för alla som inte förstod) till middag, som smakade fenomenalt! Det smakade förmodligen så gott bara för att jag fick experthjälp från Lisa med riset! Tack!


Jag tror Ingolf gillade Vixie i detta ögonblick! (Bild från i sommar)

RSS 2.0