Prinsens situation idag

Prinsen är tokigare än vanligt för tillfället. Han sparkar och bockar i boxen. Ibland hinner han till och med ta ett galoppsprång där inne. Och det spelar ingen roll om jag är i boxen eller inte när han får sina ryck... Men det är ganska förståeligt att han är lite crazy med tanke på att han knappt kan gå i hagen eftersom att det är knöligt och fruset så det gör ont för honom att gå och han haltar fram.

Så då kan man ju tycka att jag borde motionera honom i ridhuset... Men, han har fått ett överben på vänster fram så han får inte aktiveras för mycket... Så jag promenerar med min knäpphäst, vilket inte är jätte kul jämt. Men det går rätt bra ändå! Jag brukar ta kedja under hakan på honom för säkerhetsskull när han verkar busig. Jag har bara kedjan som en säkerhet ifall han skulle få för sig att stegra, sparka, springa över mig, slänga med huvudet, osv. (vilket han gör, ibland).

Jag anser att samma sak gäller för kedjegrimskaft som för bett: Det är inte hårdare än handen som håller i det.

När jag har kedja på Prinsen så håller jag "hårt" i grimskaftet, men så att grimskaftet fortfarande är slackt. Så när han gör sin släng med huvudet, som han brukar göra (suck) så får han dra sig själv i huvudet... Tyvärr. Och stegrar han så är det samma veva, då tar det stopp. Det tar stopp men utan att jag gör något dumt mot honom. Förhoppningsvis kopplar han detta till att det är ok att gå brevid matte men inte ok att slänga med huvudet och stegra runt matte.


Prinsen som oskyldig bäbis (Foto: Mikael Reynberg)

Första passet!

Idag har jag jobbat första passet på Granit! Känns superkul! Men nu är jag trött... Efter jobbet åkte jag direkt till stallet och innan jobbpasset så hade jag föreläsning i 2 h..

Nu ska jag se ett avsnitt av Game of Thrones. Har bara två kvar...


Blöt men söt Prins

Friday I'm in LOVE


Såhär mysigt hade Gandhi och Ingo det för några dagar sedan, sötnötar.

Idag är det full rulle hela dagen igen. Har hunnit tvätta tre maskiner och nu ska jag sätta igång med skolarbetet. Sedan ska jag vara i stallet 14.15 för att hjälpa Jenny ut med två fyrkantiga rundbalar ut ur transporten och in i stallet och sen ska jag hänga med henne till ridhuset då hon ska hoppa. Och efter det så ska jag ta hand om min Prins.

I söndags så kom snön och vintern till Skåne


Från vår balkong ("helvetes-bakgården")


Såhär kul är hagen nu...fast frusen... Prinsen ser blockhalt ut när han försöker att gå...


Såhär blöt blir man när det snöar i Skåne...

Det var några bilder från ett snöigt Skåne. Nu är det dock inte lika snöigt men dock fruset överallt...

Nu ska jag sätta igång datorn som är kopplad till tvn och se ett avsnitt av Game of Thrones, mycket bra serie! Jocke är helt fast i böckerna, men jag håller mig till serien. Böckerna snittar ungefär 900 sidor per bok och det finns 5 böcker... Jag är ingen läslus om vi säger som så!

En dag sent...

Men igår var min mammas födelsedag! GRATTIS igen! :)


När man fyller år ska man äta något man tycker är gott! Har du fått tårta än? :)
(Ingolf tycker Whiskas Denta-bits är gott)

Superkul med kommentarer!

Jag blir så glad varje gång jag går in på min blogg och ser att det är folk som kommenterat! Det är så roligt att få gensvar på vad jag skrivit. De senaste två inläggen om schabraken och diskussionen kring Rolf-Göran Bengtsson har fått några kommentarer och alla lika vettiga. Jag tänker bara; ska man ha 25 schabrak per häst så kan man ju verkligen kalla ridning för en materialsport! Och att ridning inte skulle vara en sport är ju skrattretande, eller som Lasse Anrell sa i P3 att hästen gjorde 99 % av jobbet och skulle ha priset är ju också skrattretande...

Kände faktiskt igen mig i lite av det som de också pratade om i P3 den där dagen; att unga tjejer som rider ofta känner sig nedtryckta/mobbade över sin hobby av andra i skolan. Det hände några gånger under mellanstadiet att jag fick höra nedlåtande kommentarer om att jag red och hade ponny men det var ju bara att ta det eftersom att så många har så dålig attityd mot ridning. Men nu tillbaka nutiden; dagen efter att Jerringpriset blev utdelat så fick alla dessa "mobbare" det bekräftat att dem har rätt kring att ridning inte är en sport och patetiskt/löjligt/"hästen gör allt jobb" genom de idiotiska uttalanden som VUXNA människor gjorde kring ridsport. Det är otroligt tråkigt när man tänker på det så, men samtidigt hoppas jag att denna diskussion kommer fortsätta så att dessa "mobbare" får veta att det dem säger inte har någon grund; att ridning blir en erkänd och respekterad sport i Sverige (och världen).


Say what?!
(Foto: Mikael Reynberg)

Ridsport, en sport eller inte?

Igår på P3 så pratade de om Rolf-Göran Bengtssons vinst av Jerringpriset, igen. Det verkar ju inte finnas något slut på denna diskussion... Jag känner dock ett lugn i magen genom att den delen av svenska folket som inte vill erkänna ridning som en sport fick det rätt upp i ansiktet; att ridning faktiskt är omtyckt och utövat av så pass många att Rolf-Göran Bengtsson kunde vinna med den största vinstmarginalen genom tiderna.

Jag läste ett bra inlägg som Kristina Warg skrivit om Rolf-Göran Bengtssons vinst. Det handlar inte bara om hästen, om än hästen är en del av framgången. Det kommer bli spännande att se var all denna uppmärksamhet slutar i. (Förhoppningsvis kan ridsport få mer plats i media (tidningar/tv/mm) i framtiden?!)


Blä för tråkig attityd från sportfanatiker som inte kan erkänna ridning som en sport!

Födelsedag igår

Idag är jag helt knäckt... Igår fyllde jag år och det var en helt galen dag!

Steg upp 6.00 med Jocke och fick kaffe och frukost. :) Jocke åkte dock iväg till jobbet vid halv 7... Så jag satt kvar i soffan och såg på ett avsnitt Homeland och nyheterna. Klockan 10-16 hade jag praktik på Granit. Där fick jag en av dagens fina presenter; extra jobb varannan lördag!

Efter praktiken skulle jag bara hem och byta kläder för att åka till stallet och skritta ut med Jenny på hennes hästar. Men när jag kom hem kunde jag inte hitta mina ridbyxor... Så jag vände upp och ner på hela lägenheten i stort sett, utan att ändå hitta de... Så jag tänkte att jag skulle åka till Hööks på vägen till stallet och köpa mig ett par nya. När jag väl kommer ut har jag frost på INSIDAN av vindrutan på bilen... Och utan fläkt i bilen var det inte det lättaste att få bort... Hade snö i hela bilen innan jag hade fått bort nog mycket för att kunna köra iväg... Var på Hööks ungefär samtidigt som jag egentligen skulle ha mött Jenny. Har nog aldrig köpt ett par ridbyxor så fort. Och om någon undrar så tar det sisådär ungefär 3 minuter att byta till ridbyxor och knästrumpor i bilen. Haha. Men jag var iaf på stallet ca 25 min sen (tar ca 20 min att köra till stallet). Så vi hann med en skrittur ute på ängen i alla fall.

Efter att jag skött om Prinsen också så åkte jag hem och bakade tårta med Jocke och åt smörgåstårta, tårta och lite chips samt julmust. :) Var riktigt mysigt och gott! Fick välja min present i söndags på Väla och det blev ett Tomas Sabo armband att matcha mitt halsband med. Mycket snyggt! :)

Fick även välja mig en present från min kusins webshop, Skeletonjewelry, så jag valde ett par snygga örhängen.

25 schabrak per häst?!

Läste ett inlägg på en blogg om skötselråd och hon tyckte att man borde ha minst 25 schabrak per häst för att schabraken ska hålla sig i bra skick utan att bli nötta efter användning och tvätt osv.

Jag tror seriöst inte att jag ens ägt 25 schabrak genom alla de år jag ägt häst (sedan 1999)!!! Helt galet!


Ett av favoritschabraken jag hade till Tanja.
Ett offwhite schabrak med brun passpoal från ??? (minns att vi köpte det när vi var och kollade på ponny-SM för många, många år sedan i Dalarna)

God Morgon!

Idag bär det av till stallet för att pyssla på. Tänkte fylla spån, borsta lite extra mycket på Prinsen och mest bara mysa på i stallet utöver allt det vanliga jag gör varje dag. Sen måste jag packa upp alla schabrak mm som jag tagit med från Piteå. Lite tidigt för sadel, men nu har jag iaf sadlar och schabrak till den dagen då det blir aktuellt.

Det SNÖAR ute!!! :) Bäst att åka till stallet nu så jag hinner med allt jag tänkt innan lunch med Jocke och Lasse. Sen ska jag ge lunch till lilla stallet innan jag åker hem också! Undra om hästarna ska få stå ute eller om jag ska ta in till lunch... Får se hur vädret utvecklar sig.

Ciao så länge!


Fin Prins i somras

Latdag

Idag har varit en riktigt seg dag. Jag tog mig inte till stallet förän vid halv 5 och sen gick vi (jag och några av tjejerna på stall Höglunda) på bio halv 7. Vi såg Hamilton - I nationens intresse. Den var bra med mycket action. Nästan lite för mycket action en sån här seg dag.

Tidigare idag så snöade det och blåste en massa så hästarna fick komma in vid lunch. De fick komma in tidigare av den enkla anledning att Prinsen varit förkyld tidigare i veckan, inte för att de är gjorda av socker (om än han är söt nog för att varit gjord av socker). Men i alla fall så var Prinsen så otroligt söt när jag kom till stallet vid halv 5. Då hade han lagt sig ner i boxen och låg kvar när jag gick in i boxen, så vi hade en riktig mysstund där i spånet!


Trötta unghästar i somras

Städa städa städa

Det tar aldrig slut med städning i vår lilla 100 kvadratmeters lägenhet... Städade städskrubben innan jag ens gjorde mig själv frukost. Senare idag ska jag börja hänga in kläder i den tomma klädkammaren.

Igår var då barfota hovslagare och raspade till Prinsens hovar och det blev SÅ bra! Inte alls utflutna längre, ser jätte bra ut! Och hon kommer om 7 veckor igen för att fortsätta arbetet med att forma om hovarna så att de inte ska flyta ut i framtiden. Känns jätte bra! :)


Min vackra Prins tidigare i höst. Nu är hagen lerigare än något annat på denna planet... Han ser väldigt liten ut på bilden, det kanske börjar bli dags att ta nya bilder! :)

Dagens händelser

Jag vet att jag skrev tidigare idag att jag skulle ta det lugnt, men det var ju lite motsägelsefullt med allt som jag sen skrev att jag skulle göra. För jag har hunnit med allt och lite därtill. Tvättade två maskiner, slängde ut ALLT ur två klädkammare för att sedan stuva om allt och sortera allt smått krimskrams i lådor så att allt från de två klädkammarna fick plats i en. Så nu har vi förhoppningsvis löst det akuta platsproblemet för kläderna. Får bli att hänga en massa kläder på galgar i den numer tomma klädkammaren.

Nu har jag bara ett problem kvar kring klädkammarna: Vet någon något bra sätt att bli av med gammal/instängd lukt? Just nu har jag dörrarna öppna för att det inte ska bli så instängt där inne, men jag skulle gärna ta emot fenomenala husknep som tar bort den gamla lukten...


Underbara, vackra och fantastiska Tanja sista dagen innan jag åkte till USA...
Hon var så otroligt snäll och lydig; detta är utanför sommarhagen där jag sagt åt henne att stå still och det gjorde hon alltid. Hade henne aldrig fastspänd i stallgången heller. Varför står inte Prinsen still? Undra om han har damp eller om det bara är för att han är ung och har spring i benen. Hoppas på det senare.

Snart ska jag ut till stallet igen. För halv 7 kommer hovslagaren. Hoppas hon är duktig!

Lugnt

Idag är det lugna puckor som gäller. Det har varit så stressigt ett tag att jag nu verkligen måste tillåta mig själv att ta det lugnt och samla nya krafter. Jag känner mig trött i kroppen, men det är inte konstigt som jag flängt och arbetat den senaste månaden typ. Så idag ska jag bara ta det lugnt, åka till stallet och spola Prinsens ben och ställa in han så han är torr till ikväll då en barfota hovslagare kommer och ska verka honom, sen ska jag hem igen och slänga in två tvättmaskiner och kanske städa lite i våra klädkammare.

Vi har tre "klädkammare" men ingenstans att förvara kläder på... Helt idiotiskt! Hur går det ihop? Vi har två garderober utöver dessa tre "klädkammare" också, men ändå har vi massa kläder som inte får plats... Det är galet. I "klädkammarna" finns en hylla högst upp och sen en stång för galgar och en skohylla längst ner. Detta måste åtgärdas på något sätt, men hur gör man det med en budget på ungefär 50 kr?.. Jaja... Vi får väl se! Detta bekymmer kommer förmodligen få en fortsättning här i bloggen.


Ännu en bild på min underbara ponny! Stalltäcket hon har på sig här har Prinsen använt under hösten och vintern. Men nu börjar Prinsen växa ur det...det är storlek 125 och Prinsens rumpa sticker väl ut ca 10 cm... Så Prinsen fick sig faktiskt ett nytt stalltäcke i storlek 135 istället för några dagar sedan.

Back in business!

Förra läsperioden (varje skolår är uppdelat i 2 terminer och varje termin är uppdelad i 2 läsperioder) vad hemsk! Vi hade lektioner, labbar, workshops nästan varje dag och sedan även ett grupparbete och ett individuellt arbete... Jag har knappt hunnit göra annat än att pendla till Lund, komma hem, åka till stallet, komma hem, laga mat, plugga och sen "dö" i sängen, för att göra samma sak nästa dag...

Men idag börjar nästa läsperiod och därmed nästa kurs! Nu blir det en inriktningskurs som jag hoppas är roligare än den förra metodkursen. Är inte denna kurs roligare så kan jag lika gärna hoppa av. Men det tror jag att den är.

Började min akademiska praktik i måndags också, vilket var jätte kul! Kommer att vara på Granit inne på Kullagatan varje måndag.

Det blev mycket skola nu, men det är typ det mitt liv kretsar kring förutom min Prins såklart! Jag har några nya bilder i mobilen men efter flytten så vet jag inte riktigt var jag har sladden... Så ni får en underbar bild på min vackra ponny istället! Som jag förövrigt drömde om för någon natt sedan. Jag önskar verkligen att alla kunde få uppleva hur det känns att vara i totalt samspel med en häst, för så var det med underbara Tanja. Blir tårögd när jag tänker på sista dagen när jag skulle säga hejdå till henne...


Rider Trail med henne som vi förövrigt även tog SM-guld i på Grevagården 2005


Dressyr på en av ängarna på Fårön. Red upp till FEI i dressyr
(det var inte hennes favoritgren men hon gjorde och klarade det ändå)


Vacker som bara Tanja kunde vara. På High Chaparall utanför Värnamo.

RSS 2.0