Ny outfit

Köpte ett svart hackamore igår, så äntligen kan jag använda mina svarta träns!

Observera matchningen orange passpoal och orange pannband;)


Ridpass 29

Red i ridhuset idag. Inga konstigheter. Skritt och trav.

Jocke fick skritta ett varv i slutet. Det gick överraskande bra! Jocke blev den första förutom jag att rida Prinsen.

Jocke fick fota lite också.


Farväl...

Jag har varit tvungen att säga upp min nya goda vänskap med stallpellets och är nu tillbaka i kutterspånsträsket... Själen gråter varje gång jag kommer till stallet och ska mocka. Men det är bara att gilla läget.


Ridpass 28

Wow, min häst börjar bli ridbar på riktigt nu. Travade några varv, ca tre åt varje håll. Sedan avslutade vi i skritt på volt där vi flyttade frambenen ett steg i taget, påbörjan till bakdelsvändning. Åt båda hållen. Det är underbart att sitta på honom nu. Man känner i hela hans kropp att han är med på noterna och han går att reglera för skänkel och säte. När jag sätter mig ner och säger whoa så stannar han. Western eller dressyr, han kommer bli en stjärna!

Återpublicerar en bild från tidigare.


En sak är säker

Jag kommer aldrig bli en maktmissbrukande ledare med ohälsosamt kontrollbehov.


Ridpass 27

Vilken häst!!!

Red med ponnyhack för första gången igår. Vet inte om det var bettet eller om han bara var på bra humör för oj vad fin han var. En liten krumbukt sen gick han som tåget. Gjorde trav-tempo-förändringar igår också. Förvånansvärt vad han lyssnar på sätet, det gör mig glad:) Det finns hopp för framtiden!

I övrigt så är gullandet slut nu, eller jag har varit lite väl förlåtande ibland när han gått över gränsen och det är det slut på nu. Nu är det mer strikta regler som gäller för den stora gossen. Vi kliver upp ett steg på trappen mot toppen nu.

(Ps. Red igår)


Bildminne 2: Of Course Amors första 7 månader i min ägo

Dagen jag köpte Of Course Amor, 2 juni 2011
 
På nytt ställe med nya kompisar, 2 juni 2011
 
Andra dagen, 3 juni 2011
Trötta unghästar, 25 juni 2011
 
Hungriga unghästar stödutfodras, 25 juli 2011
 
Ännu en mysig sommarkväll, 29 juli 2011
 
Första dagen ute i hage i Skåne, 7 september 2011
 
7 september 2011
 
Dags att lära sig stå uppspänd i gången,11 september 2011

Jocke var med i stallet(!), 13 september 2011
 
Lillen har träns på sig för första gången i ridhuset, 16 september 2011
 
Ute i hagen med sina kompisar, 19 september 2011
 
Glad unghäst i beteshage, 22 september 2011
 
Ute på promenad mellan majsfälten, 24 september 2011
 
Mer bete, 27 september 2011
 
Nu börjar det bli lite tjatigt med betesbilder... 3 oktober 2011
 
15 oktober 2011
 
I sin box (med avbiten man från sommarbetet), 24 oktober 2011
 
10 november 2011
 
Bra med miljöträning i hagen, 14 november
 
Bett igen (vad lång lugg han hade!), 23 november 2011
 
Julpyntad box, 27 november 2011
 
I vattenspiltan, 15 januari 2012
 
I den hatade (av honom) vattenspiltan igen, 19 januari 2012
 
Just blivit longerad i ridhuset, 24 januari 2012
 
Redo för promenad, 28 januari 2012
 
Mer bildminnen kommer...

Alla Mina Hjärtans Dag

Idag är det, om någon missat det, alla hjärtans dag! Himla töntigt tycker vissa, men varför inte? Ibland glömmer vi bort de nära och kära vi har nära oss så då är det ju fenomenalt med en dag som påminner oss om detta. Kan vi fira kanelbullens dag kan vi väl fira våra älskade? Människor som djur; partners som vänner; jag kör en Alla Mina Hjärtans Dag idag! Så idag får alla mina hjärtan lite extra med mys och pussar! Först ut var Prinsen imorse!
 
Lycklig alla hjärtans dag till alla där ute!

Ridpass 26

Red en kort sväng i ridhuset idag. Skrittade fram för hand och satt sedan upp och travade lite på fyrkanten. Han skakade på huvudet och ville uppenbarligen iväg. Lite bock och galopp fick han till också, ofrivilligt från min sida. Men han skärper till sig efter ett tag.

Glömde byta skor innan jag gick till ridhuset, så det blev att rida i sockar... Men hellre rida i sockar och få dom smutsiga än att rida i gummistövlar och fastna med foten om man skulle ramla av! Vi var dock så duktiga att jag kunde ta av mig stövlarna på pallen, hoppa upp, rida och sen sitta av på pallen igen. Så sockarna blev aldrig smutsiga:)


Strö

Nu har jag testat stallpellets någon vecka och det fungerar super. Är jättelätt att mocka och det ligger mer still än kutterspån (då min herre gillar att släpa hovarna när han går i boxen...).

Jag uppskattar verkligen allt som gör vardagen enklare i stallet. Det ska vara lätt och snabbt att göra vardagsarbetet så man får mer tid över till det som är roligt (rida, pyssla, mm).


Ponnyakuten

Såg ett avsnitt av Ponnyakuten imorse. Den som hade ramlat av mest hade ramlat av ca 30 gånger.

Betyder det att jag och Tanja hade passat i Ponnyakuten för 12-13 år sen? Jag slutade räkna gångerna jag ramlat av när jag kom upp till 50... Haha:)

Tur vi blev mer samspelta tillslut. Min vackerponny!


Bildminne 1: Of Course Amors första 13 månader

Prinsen ca 8 h gammal, 19 april 2010
 
Sockertoppen 2 dagar gammal, 21 april 2010
 
Delar matskål med mamma Maybe, 8 juni 2010
 
Jag hade med Lillprinsen på ridtur i skogen med mamma Maybe, 8 juli 2010
 
Ett tag trodde vi (läs önskade vi) att han skulle byta päls och bli svettfux som sin far men det gjorde han aldrig, 8 juli 2010
 
Ompyssling, 8 juli 2010
 
~ Augusti 2010 till januari 2011 var jag i Texas (därav inga bilder) ~
 
Det som inte dödar härdar (vill uppenbarligen inte vara med på kort), 11 mars 2011
 
Prinsen längst till höger, 15 mars 2011
 
Prinsen vilar (i mitten, utslagen), 8 maj 2011
 
"Kanske ska kliva upp ändå...", 8 maj 2011
 
Prinsen med farbror Ikarlos som var väldigt duktig på att uppfostra den lilla killen, 8 maj 2011
 
~ Detta är några bilder från Prinsens födsel fram till sista bilderna jag tog innan jag köpte honom. ~
Mer bildminnen kommer så småningom...

Gullig lagning

Spännet på vänster sida som ska hålla fast ringen har gått av, så jag fick laga det med vad jag hade i stallet; lite rött band från julpyntet...


Ridpass 25

"Red" på ridplanen idag. Det var kallt och blåsigt, ingen toppkombination alltså. Office var spänd som få när det blåste till då och då så det blev bara skritt idag. Det kändes som att sitta på en tickande bomb, så det blev skritt på volt med småvolter när han var på väg att skutta iväg. Jag måste bli "hårdare" med att han inte får hålla på att tramsa runt mer. Det är inte okej att han småstegrar och sparkar bakut när jag leder honom. Han gör aldrig något stort, men det är så onödigt! Så det ska bort, om än det kommer bli svårt.
 
Det krävs att jag höjer upp kraven på min lilla springare. Tidigare har vi bara varit i ridhuset, i stort sett ensamma jämt (förutom katterna). Det är lätt då. Man kan göra allt i sin egen takt och ta om hur många gånger man vill. Men nu måste vi börja med lite mer distraktioner runt ikring och ändå behålla fokus på vad vi gör. Jag måste bli mer bestämd själv när vi ska göra något. Vi är nästan där.
 
Liten Of Course Amor i maj 2011 (ungefär en månad innan jag köpte honom)
 

Berg-och-dal-bana

Igår fanns ingen motivation, idag finns massor. Blir det inget riktigt treårstest för oss så får vi väl hålla ett eget hemma på gården där han står, med alla moment och Jocke får agera domare. Så det är ju bara att sätta igång att träna! Vi får inte hamna efter i utbildningen bara för att vi inte kan åka iväg på treårstest. Det är inte poängen som är viktiga, utan utbildningsnivån. (Nog för att det hade varit skönt med utlåtanden om han exteriört, utbildningsmässigt, osv., men men.)


Nya tag

Igår blev det uppsittningsträning på ridplanen i solsken och snö samt -2; helt underbart! Dock gick solen ner medan i var ute men det var skönt så länge det varade.

Idag ska vi fortsätta med arbetet ute på ridplanen så han får lite miljöträning samtidigt.


Omotiverad

Jag har världens finaste häst i stallet men ingen motivation finns. Tanken när jag köpte min kille för 1,5 år sen var att rida treårstestet när tiden var inne, men som det ser ut nu så kommer det inte att bli av. På grund av hans överben förra vintern och våren så kunde han inte löshoppas och i höst och vinter har hans överben varit lite varma men inte så farligt att han inte skulle kunna skutta över små hinder men nu i det nya stallet har jag ingen vän som kan hjälpa mig. Det är jag och Prinsen. Känns lagom motiverande. Men det är väl ingen idé att deppa ihop bara för att det inte blir något treårstest, bara kämpa vidare med allt ändå. Det känns som ett för stort projekt att ensam hyra transport och åka iväg till främmande ridhus med en vild unghäst för att träna på att rida i andra miljöer också. Det känns inte möjligt att klara allt detta ensam med en unghäst.
 
Nä, idag ska jag sluta deppa och kicka igång ridningen igen på min ädla springare. Red en kort sväng i torsdags, men det räknas inte för det var barbacka i grimma...
 
Gammal bild från i höstas

RSS 2.0