Ridpass 19

Ställde upp koner som vi gjorde volter mellan. Otis var i ridhuset så det var mycket distraktion från hans jamar men när det gick bra att trava en hel åttvolt slutade vi. Kort och givande pass.


Kommande ridpass

Nästa onsdag så ska vi rida för Moreno igen. Så idag blir det att rida, samt på onsdag och sen nästa måndag igen. På torsdag åker vi till Amsterdam och kommer sedan tillbaka på söndag så det blir några dagars vila. Men min unga herre förtjänar en lite lugnare period nu då han gjort så bra framsteg och även växer en del. För två veckor sedan ungefär tyckte jag att han var lite varm på sina överben så därför har det varit bra för honom att ta det lugnt ett tag samt att han var lite tjock i ett bakben för några dagar sedan men det gick över till dagen efter så det var inget att oroa sig för.
 
Kommande ridpass så ska vi fokusera på att styra och på onsdag tänkte jag att vi skulle ta några galoppsprång. Kanske att jag ställer fram lite koner att styra runt så vi har något att sikta på annars händer det lätt att man glider iväg och inte är så precis som man egentligen borde vara.
 

Flytt

Snart flyttar vi, igen. Jag börjar bli sjukt less på att flytta! Jag har flyttat mer än en gång per år sen 2007...
 
Jag har flyttat:
  • december 2007
  • augusti 2008
  • juni 2009
  • augusti 2009
  • juli 2010
  • januari 2011
  • juni 2011
  • augusti 2011
  • december 2011
  • och nu december 2012...
  • och sen ska vi säkert flytta någon gång mellan juni och augusti 2013...(var vet vi dock inte än)
Det är tråkigt och jobbigt att flytta men nu måste vi göra det eftersom att vår lägenhet som vi bor i ska totalrenoveras med stambyte osv. Därför är det bara att gilla läget och göra det bästa av situationen. Så därför tänkte jag göra en liten lista med saker att se fram emot!
  1. Vi får nyckeln när vi kommer tillbaka från Amsterdam på måndag
  2. Vi får ett betydligt mycket nyare kök och det betyder att det finns motivation att baka lussekatter där (så det ska nog få bli en av de första sakerna jag ska göra när vi får tillgång till lägenheten)
  3. Eventuellt måla om vardagsrummet (när vi var och tittade på lägenheten var väggarna orangea...)
  4. Strukturera bland alla våra saker - det som är värdefullt/sentimentalt men inte används ska ner i lådor i förrådet medan skit ska slängas (vi flyttar från 104 kvm till 55 kvm...så det kommer behövas en rejäl sortering!)
  5. Få hänga upp min nya julstjärna i fönstret samt adventljusstakar och julpynt!

Ridpass 18

Red barbacka en sväng i ridhuset bara för att kolla av. Travade volter åt varje håll. Första varvet gick bra, det varv som varit jobbigt förut (vänster varv) och andra varvet fick vi ta om tre gånger innan det gick. Han har fått en lugnare period men ska nu ridas lite innan julvila. :) Han har utvecklats massor både i ridning och i hanteringen. :))


Ridpass 17

Jag dansar omkring på moln! Vilket ridpass. Helt underbar avslutning inför Kina. Hade musik i ridhuset och skrittade fram över bommar. Han är ingen naturbegåvning direkt, slår i minst en bom varje gång, haha. Sen kom H förbi och sa hej och Prins blev lite uppspelt. Men hon gick och han lugnade sig. Sen sköt dom fyrverkerier (?) utanför på granngården typ så Prinsen blev lite uppspelt. Så det tog vi till vara på genom att trava och galoppera. Vilken underbar galopp! Som en hetsig hopponny emellanåt innan vi kom i galopp. Helt underbart pass med lite liv i. Efter galopp i varje varv saktade vi av och jag hoppade av och skrittade av han för hand. Hoppas han också tyckte det var kul:)


Ridpass 16,5

Igår stod hästarna inne hela dagen eftersom att dom avmaskades i onsdags. Så vi gick och busade i ridhuset jag, Prinsen och Jocke. Red barbacka en liten sväng. Underbara häst. 2,5 år och lyssnar på sätet redan. Sätter jag mig ner så stannar han 80% av gångerna. Till resterande 20% är det bra att ha livlinan;)


Ridpass 16

Idag hade jag en riktig skitdag och det verkade min häst också ha. Så vi skrittade och travade lite utan krav. Gjorde inge volter för då blev han sur och matte ännu surare så det sket vi i.

Detta ridpass ägde rum i torsdags. Fick "tröstshoppa" ett schabrak efter passet. Så snyggt alltså!


RSS 2.0