Beslutssvårigheter

Jag sitter och lyssnar på massa låtar att ha i mitt videoklipp till Video Production kursen. Men ju mer jag lyssnar desto mer osäker blir jag på vilken låt jag vill ha. Nu är jag helt lost...

Jag börjar tro att det inte spelar så stor roll vilken musik jag har. Nu tar jag nåt! Måste komma igång med dagens alla måsten.


Lite av Thanksgiving middagen, MUMS!

Death on a biscuit

Jag känner mig verkligen som rubriken idag... Utrycket kommer från en australiensk utbytesstudent här, eller det är i alla fall bara från henne jag hört uttrycket tidigare.

Jag är trött, tröttare och tröttast idag... Jag har jätte mycket att göra! Jag trodde att vi hade inlämning av vårt assignment idag, men det är tydligen på torsdag, idag hade vi inlämning av response paper #4... VAFAN! Andra gången jag inte har gjort response paper i tid... Suck! Det är väl bäst att sätta sig och skriva det...


Visst ser det lite ut som att hon skriker?!

Apropå filmjölk

Kvällen då vi blev nedstänkta med blekningsmedel så var det footballs-match i Lubbock. Så förmodligen var det nå fans från det motsatta laget som gjorde det...

Jag kan bara säga en sak: Stupid Americans... Ibland tänker dem inte med huvudet.


Inte många dagar kvar nu!

Idag var det bara att anpassa sig till skolan igen. Lektioner, läxa, osv..

Min häst var så duktig idag. Hon hade dock fått ett sår under hakan som såg ganska obehagligt ut. Men hon var då inte det minsta brydd när vi spolade rent det med vattenslangen och sedan satte på "Blue spray" och någon salva. Det såg rent ut och inte så djupt fast en hel del hud var avskalad.

Vi galopperade runt på den stora arenan idag, kunde till och med lägga volter utan att sakta av, hon var så duktig! Det är så kul att hon börjar bli så himla ridbar. Tråkigare är det att jag bara har 4 pass kvar på Dub Parks... Redan imorgon så åker till exempel Clays häst, så lektionerna framöver kommer inte riktigt bli som de har varit. 

Men nu kan i alla fall min häst: sidepass, rygga, ge för tygeln, lyssnar (8/10 gånger iaf) på whoa (UTAN ATT TA/DRA I TYGLARNA), galoppkommando (så nära man kan komma utan att kunna det klockrent, "pussar" jag två gånger fattar hon galopp och sätter jag höger fot längre bak än vänster tar hon vänster galopp och tvärt om). Hon är så duktig! :)


Hela klassen uppradad medan Chris demonstrerar något med "Crazy Roany"
(Jag med "min häst" längst till vänster)

Awkward

I helgen så har vi kommit fram till att vi måste sluta använda detta ord, för vi har använt det alldelens för mycket. Igår kväll när vi pratade om att det kommer bli konstigt idag när vi skulle åka hem till Lubbock med en kille vi inte känner så kom vi fram till; vad kan bli mer konstigt än vad hela denna veckan har varit?! Inget. När vi lämnade S lägenhet så kunde allt bara bli bättre. Det var inte konstigt att åka med "den främmande killen" heller (Wills kompis).

S otroligt trevliga rumskompis hälsade oss farväl med att säga: -"Shut up!"
Jag börjar skratta när jag tänker på det! Rieke kikade in i köket till henne och sa -"Goodbye", så svarar hon med att säga det där! Så då sa jag -"Have a nice day!" till henne bara för att vara trevlig och reta upp henne lite mer! :D

Vilken helg, helt galet upp och ner har allt varit! Jag hoppas allt återgår till vanlig ordning nu, jag har mycket att göra i veckan!..


När man blir utelåst från lägenheten på obestämd tid så får man göra det bästa av situationen; vi öppnade vår vinflaska som vi hade köpt med en penna


Och käkade lite äpple, som vi också hade köpt
(Observera mina nya bleknings-säkra Converse)

Our last night in Austin

Ikväll gick vi till en bar och åt chips och bara tog det lugnt. Spelade lite biljard, och jag vann en omgång, dock inte pga skicklighet, mer tur.. Haha

Det har varit en händelserik vecka, med mycket skratt, men också utmattande med allt som hänt. Det ska bli skönt att åka hem till världens tråkigaste stad imorgon, det behövs! Haha

Godnatt :)

Remove the boy

-"Can you remove the books from the table? I want to sit here and eat breakfast. And the boy too!" (Tänk er att engelskan bryter på indiska typ...)
-"Do you want me to remove the boy?"
-"YES!"

Det här är galet!
Ytliga människor som snackar om märkeskläder och modeller hit och dit är ju ingenting i jämförelse med denna donna! Det är S:s rumskompis som kommer ifrån Pakistan, hon är muslim och en väldigt privat person (som hon vill uttrycka det). Jag skulle vilja säga att hon är oförskämd och diskriminerande. Vem ber sin rumskompis killkompis att åka hem? Man känner sig verkligen välkommen här av henne... Hon smäller i dörrar och går omkring som om hon vägde 150 kg (men hon är typ 150 cm och lite mullig, så jag tror ändå inte hon väger så mycket), sen lämnar hon lappar på köksbordet att vi har lämnat en röra i köket (men vi diskade och städade bort allt innan vi åkte från lägenheten)... Hon är galen! Hon höll på att smälla upp en kökslucka i S huvud också...

Jaja... Vilken vecka detta har varit! Varför ska alltid våra kvällar bli värre än den föregående? Det är ganska underhållande ibland, men ganska uttröttande...

Jag längtar hem till Gandalf; Gandhi; Pandhi och Ingolf; Ingo; Pingo...

Black friday

Idag är det Black friday och vi åker om en kvart ungefär. Det är 50% på Dillards bla, så dit ska vi väl och kolla läget i alla fall. Sen vill dem andra på några riktiga märkesbutiker, men jag kommer då inte köpa nån Louis Vuitton väska även om den är på 50% eller skor som kostar över 10 000 kr... Jag vill fynda saker som verkliga, dödliga människor gör ;)

Växelkursen är jätte dålig idag...6,98... Ciao!

Thanksgiving

Det var en upplevelse att fira thanksgiving i USA. Mat, mat, mat och lite mer mat, sen football, football och lite mer football. Wills mamma hade lagat så underbara räkor! Och potatismoset, mums, hur gott var inte det?! Det påminde om mammas potatismos. Kalkonen var god, men kalkon smakar ju inte så mycket egentligen.

Wills familj måste ha det finaste huset någonsin. Tänk er "Extreme Home Makeover", typ ett sånt fint hus bodde dem i. Utsidan var i beiget tegel, med spetsiga tak, två våningar, insidan gick i offwhite/beige och mörkbrunt trä. Trappan upp till övervåningen var fantastiskt fint byggd precis vid ytterdörren med fönster hela vägen upp till taket på andra våningen, i vardagsrummet så hade dem en fejk (tror jag) öppenspis och ovanför den en platt-tv med två bokhyllor på sidorna. En stor hörnsoffa, en fotölj och två sittpallar hade dem också i vardagsrummet. Sen hade Wills mamma dekorerat borden med levande orangea rosor och små vita blommor, till och med inne på toaletten hade hon dekorerat med samma blommor på handfatet. När jag köper/bygger hus någon gång i framtiden så vill jag det ska se ut något i den stilen.

Efter middag, efterrätt, vin, kaffe, football och sällskapsspel så åkte vi in till stan/downtown och satte oss på en jätte mysig bar och tog en öl. Det var en riktigt trevlig dag/kväll idag!

Imorgon så är det black friday; vilket betyder att det är rea på väldigt många butiker runt om i stan! Vi ska pallra oss iväg kring 8 trots att butikerna öppnar vid 5 på morgonen! :P

Insikt

"Vissa lär sig av sina misstag, vissa av andras misstag..." Kan man säga så?

Det känns som att jag vet bättre efter detta dygn vad som är viktigt för mig och inte. Dem jag bor med här pratar om märkeskläder och modeller hit och dit som jag aldrig hört talas om. (Inte för att jag är insatt i märken/modeller så mycket.) Det är för ytligt för mig, vad bryr jag mig om att köpa ett par skor för 600 dollar när dem förmodligen ändå inte kommer att hålla bättre än ett par för 60 dollar... Eller vilken modell som ser bäst ut när alla ändå ser ut som vandrande skelett mer eller mindre? Det finns roligare saker i livet än att köpa dyra saker, även om jag tycker om att ha kvalité på de saker jag köper. Jag har nog aldrig mött så här ytliga människor tidigare.

Okej att man säger: -Jag förstår inte vem som vill köpa kläder på Walmart...
Inte okej att säga: -Dem som köper kläder på Walmart är fattiga!

För mig klingar dessa två meningar totalt olika.
Hur uppfattar ni de? Jag kan inte se mig själv gå omkring och handla kläder på Walmart därför kan jag förstå den första meningen, men jag ser för det inte ner på någon som gör det och kallar dem fattiga. De kanske har något viktigare att prioritera, vem vet?!

En annan kommentar som slinkit ut här under det senaste dygnet är att Lanvin för H&M är för fattiga människor som egentligen inte har råd med märkeskläder.

Nä, nu ska jag lägga mig och sova :) Imorgon är det Thanksgiving. Så då får jag väl tacka för denna insikt jag fått; att jag vill ha mer i livet än dyra kläder, jag reser hellre ett varv runt jorden än köper märkeskläder för flera tusen kronor!

Välkommen in i min skogarderob

Jag säger välkommen till mina nya skor, ett par Uggs Bailey Button Triplet i färgen Chestnut! Jag har precis sprayat de med någon vatten- och fläck-spray och de går därmed att använda om 24 h! Jippi! :)

Undra om det är väder för att använda de i Austin, eller om det kommer vara för varmt där, hm..

Austin, here we come!

Det var en händelserik helg, helgen som var. Och idag börjar ledigheten om! Förhoppningsvis inte fullt lika händelserik dock! Om 1,5 h åker vi (jag och Rieke) mot Austin! Vi ska bo hos en kompis till henne över Thanksgiving. Men på torsdag så ska vi äta Thanksgiving middag med Will (Miros mentor?) och hans familj och sen på fredag så är det Black friday, så då ska jag och Rieke ut och armbåga oss fram bland alla reor! Förhoppningsvis hittar jag nå nya kläder och skor. Jacka det skiter jag nog i att köpa nu, kommer ju ändå inte kunna använda den jackan när jag kommer hem till Sverige igen (eller i alla fall inte på några månader).

Nä, nu måste jag börja packa. Va då vara ute i god tid?! Det är för pensionärer! Ha en bra vecka!

(Nehe, det fungerade inte att lägga upp bilder idag...så ni får klara er utan det!)

Fortfarande arg!

Jag är fortfarande förbannad över det som hände igår. Vilka idioter det finns i denna värld. Såg att jag har fått på mina skor också, så de har vita fläckar på högerskon, kul. Som att jag har pengar att köpa nya skor och jacka för skojs skull. Jag blir så arg!

Jag tog en powerwalk runt en mile (ca 1,6 km) slingan och köpte med mig pizza och cola halvvägs. Ingen kollade snett varför jag kom in i träningskläder och köpte pizza och cola, det är helt normalt här. Folk går omkring i träningskläder i alla möjliga situationer här.

Dagens fråga: Vem har tjocktröja, tränings-shorts och uggs var som helst, när som helst?

Svar skrivet baklänges: renakirema ,oj-

UPPRÖRD!!!

*Rabblar upp alla svordomar jag kan komma på*

Jag är så arg! Så arg, så arg, så ARG! Så fega, patetiska människor det finns i detta land!..

Vi var på väg från vår "Skandinaviska julfest" till krogen (eller, jag hade bara tänkt att följa alla dit och sedan gå hem). Så kör det förbi en svart liten bil på en tvärgata mot Broadway och sprutar, vad vi trodde var, vatten på oss (med en vattenpistol). Jag och Rieke gick först och såg denna bil sakta ner och först spruta en gång framför oss utan att pricka, så vi försökte akta oss andra gången de sprutade, men hur lätt är det när man är på en trottoar och dem möter en med bil?.. Och jag gick självklart närmast vägen också, så jag blev helt nersprutad (tror jag fick mest på mig av alla)... Vi skakade av oss vad vi trodde var vatten för att sedan se när vi kom till en gatlykta att kläderna ändrade färg. Min jacka är full i röda fläckar och Amandas gråa tröja fick gula/vita fläckar, så det var förmodligen blekmedel dem sprutade på oss. Hela jag stinker klor just nu. Fick i ansiktet också, känns bra. Jag är så arg på hur patetiska människor det finns!

Köra förbi någon på det där sättet och spruta blekmedel, vad är nöjet? Dem måste seriöst ha något handikapp i hjärnan. Och det värsta är att det inte bara var en människa som saknar totalt omdöme, utan minst två eftersom den som sprutade satt på passagerarsidan. Det enda positiva får man väl tänka var att dem inte sprutade syra? Vilket enkelt offer man är när man bara är ute och går, vad som helst skulle dem ha kunnat spruta på oss... Det gör det hela så himla obehagligt! Ska man behöva vara på sin vakt varje gång man möter en bil? Eller tänk om dem hade tyckt att det skulle vara kul att köra omkring och skjuta människor med riktiga vapen?


Var är världen på väg?

Plugg på Starbucks

Sitter på Starbucks och försöker att plugga, men det går väl inte jätte bra.. Jag har skrivit ett "Extra credit" papper om när vi besökte Four Sixes Ranch och försöker att få ihop en Powerpoint till vårt arbete i Introductory Horse Management. Men kurserna här är så löjliga... Till vår redovisning så har vi 10 minuter på oss och då får vi visa en Powerpoint med musik i högst 4 minuter, sedan berätta om hur vi arbetat i 6 minuter fördelat lika på alla gruppmedlemmar (alltså 2 minuter var). Men vad är grejen med Powerpoint med musik??? Eller så får vi visa en video på max 4 minuter istället för Powerpoint med musik... Supermysko!


Gandhi vintern 2009

Hungover

Gick på SUB (Student Union Buildning) med Amanda och åt lunch. Sedan åkte vi till mallen och shoppade lite. Köpte mig ett par nya solglasögon från Calvin Klein, ett skärp från GAP samt PEPPARKAKOR från Nyåker, aka Swedish Gingersnaps!

Mamma: Jag äter en tomat just nu, duktigt va!


Borta bra men hemma bäst

Jag längtar också tills jag kommer hem... :)


Byxtorget i Piteå i vintras (januari 2010)

Schema för resten av året

Vecka 46:

Måndag: Horse Management, Management and Training of Horses
Tisdag: Photography, Video Production, filmat på Management and Training of Horses
Onsdag: Studiebesök på Brock's vet clinic

Torsdag: Photography, Video Production, tvätta, hoppas mina Uggs har kommit, middag med utbytesstudenterna
Fredag: Horse Management
Lördag: Scandinavian Christmas Party
Söndag:

Vecka 47:

Måndag: Horse Management, Management and Training of Horses
Tisdag: Photography, Video Production, Management and Training of Horses
Onsdag: Thanksgiving break till söndag, åker till Austin
Torsdag: Thanksgiving
Fredag: Black friday (aldrig hört talas om, men det är tydligen ungefär som mellandagsrea med en massa rea i stort sett alla butiker)
Lördag:
Söndag:Tillbaka till Lubbock

Vecka 48:

Måndag: Presentation Horse Management, Management and Training of Horses
Tisdag: Assignment #3 inne Photography, Video Production, Management and Training of Horses
Onsdag: Presentation Horse Management, Management and Training of Horses
Torsdag: Photography, Rough cut Video Production
Fredag: Presentation Horse Management
Lördag:
Söndag:

Vecka 49:

Måndag: Horse Management, Management and Training of Horses
Tisdag: Response Paper #4 inne, samt Extra credits inne Photography, redovisning Video Production
Onsdag: Åker till CANCUN!
Torsdag:
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Vecka 50:

Måndag:
Tisdag: Åker till Lubbock igen
Onsdag: Packa, avskedsfest
Torsdag: Ska vara ute ur lägenheten (Tack gode Gud för det, äntligen!)
Fredag:
Lördag:
Söndag:

Vecka 51:

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag: JULAFTON I LAS VEGAS
Lördag:
Söndag:

Vecka 52:

Måndag:
Tisdag:
Onsdag:
Torsdag:
Fredag: NYÅRSAFTON
Lördag: Vi får tillbaka vår lägenhet
Söndag:

Vecka 1, 2011:

Måndag:
Tisdag: Åker mot Sverige igen från Los Angeles
Onsdag: Hemma i Piteå förhoppningsvis :)

Det är inte många skoldagar kvar nu! *Lycka* Exakt 10 skoldagar kvar av detta året!


Duschpuff; relevant till inlägget va?!

Fasansfulla tvätt

Jag måste tillägga att jag inte har tvättat än... Jag gruvar mig! Tvätta är verkligen det tråkigaste som finns... Blöta kläder som ska hängas upp och sedan vikas när dem är torra, usch...

Nu ska jag bege mig mot lektion igen för att klippa video! Kommer bli kul! Sedan när jag kommer tillbaka kanske jag går ner till tvättstugan och tvättar?.. Kanske... Haha!

Ha en trevlig kväll medan jag har en trevlig dag! Ciao


Breakfast burrito

Mums, är tillbaka från lektionen och sitter nu och äter frukost!


Skinka, ägg, potatis och ost

Morgon

Jag har lektion om tio minuter, men jag vill inte gå ut...det är kallt... Jag vill ligga kvar i min varma säng och snooza... Nä, kanske ska byta kläder så jag ser ordentlig nog ut för att kunna bege mig till skolan... Har lektion med världens tråkigaste lärare...


Paloduro Canyon

Jag sa till mig själv nu imorse att när det är frost ute på marken så ska jag ha mössa när jag går till skolan. TROR NI INTE DET ÄR FROST PÅ GRÄSET REDAN IDAG?! Så nu har jag mössan på och är redo att gå ut genom dörren, 2 minuter tills jag börjar. Ser lovande ut!

Min älskade ögonsten

Nu är jag mer tacksam än ledsen över att Tanja inte lever längre (även fast jag fäller en tår just nu). Jag är tacksam över att jag fick äga en så fantastisk ponny i 11 år och att vi fick uppleva så mycket roligt tillsammans. Vi kunde varandra utan och innan. Hon kommer för alltid ha en speciell plats i mitt hjärta! Det finns ingen som Tanja...


Min älskade ponny, Tanja
(bilden är tagen samma dag som jag åkte till USA, alltså sista gången jag såg henne, jag var hos henne länge och bara borstade, flätade hennes man, gav henne massa bananer och mös, sen minns jag att jag ringde till mamma för att hon skulle säga åt mig att åka hem eftersom jag aldrig ville lämna henne men till slut så hade jag bråttom hem för att packa och åka till flygplatsen)


Såhär kommer jag alltid att minnas min älskade Tanja:


Frisk...


...fantastisk...


...och underbar!

Min älskade vän vi ses igen någon gång och då har du inte ont längre...

Studiebesök på veterinärstation i Texas

Idag så var vi på studiebesök på en veterinärstation en bit utanför Lubbock, i Lamesa. Brock Veterinary Clinic hette veterinärstationen. Dem är specialiserade på hästar, men jobbar även med kor och smådjur.

När vi kom dit höll dem på att arbeta med en unghäst som hade brutit av en tand på längden, så halva tanden hade dem fått ut och utredde nu hur dem skulle göra med den andra halvan.

Samtidigt så avlivade dem en häst utanför, som dem sedan obducerade och dem som ville fick titta på. Jag och tre andra valde att inte titta. Vi stannade inne och var med när en veterinär gjorde ultraljud på en racehästs senor. Inte jätte intressant, men bättre än att se dem sprätta upp en häst som man såg dem leda ut från hagen för 3 minuter sen... Det var riktigt obehagligt att se den ta sina sista andetag... Dem avlivade den med sprutor.

Men eftersom så kom det in folk som inte klarade av att titta på. Vissa var svim/spyfärdiga...

I en av boxarna inne på kliniken så rullade en av hästarna runt och fastnade mot väggen så en veterinär var tvungen att gå och dra bort den från väggen, i huvudet. Det såg inte ut att vara det lättaste att flytta på en liggande häst...

Hästen med tanden som hade gått sönder stod i en sån här liten box, halvt nersövd, och fick för sig att börja backa och vrida huvudet och satte sig nästan på rumpan... Det hände mycket när vi var där... Men förmodligen så är det en vanlig dag på deras arbetsplats.

Vi fick även se deras operationsrum, med all utrustning. Bord, hissar, osv.. Dem gör i snitt 2 operationer per dag, över 600 operationer på ett år. Igår hade dem gjort 5 operationer och imorse innan vi kom vid 10 hade dem hunnit göra 2 operationer.

När hästarna vaknar upp från operation så är dem i en helt vadderad box, både väggar och golv är vadderade. Sedan så får dem flytta ut i boxarna inne på kliniken. Ovanför "kontorsdelen" så fanns det en lägenhet där en av assistenterna bor så hon har koll på alla hästar som står i boxarna över natten, genom ett fönster in mot kliniken.

Det var en jätte fin klinik, men jag måste säga att jag gillar mer att se friska hästar! (Speciellt levande hästar...)


Bild från Paloduro Canyon

Stolpskott

Min ena granne lämnar alarm på i flera timmar och min granne åt andra hållet spelar så hög musik att jag kan höra varenda ord och knappt tänka... Han klappar även takten med händerna (eller vem vet, han kanske stampar takten med foten) och sjunger kortare snuttar, där inte en ton är rätt (inte något ord heller för den delen)... Jag önskar att jag hade ett riktigt fett Bose-system just nu med riktigt mycket bas, då skulle jag spela den mest irriterande musik jag kunde hitta på högsta volym, eller varför inte sätta på en porrfilm och sedan lämna lägenheten och låta dem lyssna på det i några timmar?! Det hade nog varit en ännu bättre hämnd...

Det ska bli så skönt att komma hem till vår lägenhet i januari!!! :)

Ps. Jag har bara 12 dagar kvar i skolan! Ds.

6666


På väg mot Guthrie


Några hästar på markerna innan Four Sixes Ranch


Älskar denna bilden på en flock hästar vid Four Sixes Ranch


Hur härlig är inte denna bilden med alla hästar ätandes?


Eller den här bilden med tre par av sto och föl på rad efter varandra?


Hur många stuterier i Sverige har en egen landningsbana med hangar?


Lite bättre bild på att det verkligen var en landningsbana där


I Sverige har vi varning för ren, älg och hjort bland annat men jag har aldrig sett en varningsskylt för kor hemma, haha!

Dagens videofilmning

Det gick super idag att filma hästarna och ryttarna idag på "häst-kursen". Jag har som projekt att göra en "reklamfilm" om något inom jordbruk, så jag gör en "reklamfilm" om "Management and Training of Horses"-kursen för att få fler att välja denna kursen.

Jag har nu ca 35 min video som jag måste klippa ner till 1,5-3 minuter! Men det är bättre att ha för mycket att välja på än för lite! Till min och K:s förra nyhetsrepotage så hade vi ca 17-18 minuter av video och vi fick precis ihop vårt repotage på 1,5 min.

Det kommer bli roligt på torsdag att börja klippa och klistra! Måste hitta någon bra countrylåt som passar in, som inte har copyright, att använda i min "reklamfilm". Tar man någon stor artists musik och lägger in i klippet så kommer Youtube förmodligen att mute:a ljudet pga copyrighten och att dem inte vill hamna i trubbel. Vi måste lägga upp våra videos på Youtube i denna kursen.

Nä, nu ska jag duscha sedan måste jag tvätta... *VILL INTE*


Idag blev det ingen ridning för min del

Bilder kommer

Jag ska lägga upp massa bilder från veckan som varit, men inte just nu, för nu måste jag plugga... Det får bli senare. Jag tänkte att jag skulle vara duktig idag och kliva upp och promenera när jag vaknade och sedan ta en dusch. Men jag har än inte gjort något utav det... Det blev ju att jag läste istället:) Jag tror att jag sätter igång med pluggandet nu och sen kanske jag kan ta mig en eftermiddagspromenad och efter det en dusch.

Förhoppningsvis händer det något skoj ikväll! Fast samtidigt skulle jag bara vilja ligga i sängen och se på en film.

Update

Jag har inte fått tinnitus! Jag la örat mot väggen igår och då lät det mycket högre. Pipandet slutade efter 01.00 någon gång, så det pep konstant i minst två timmar...

Idag vaknade jag upp med världens huvudvärk... Jag läste lite ur min nya bok "The short second life of Bree Tanner", som börjar bli riktigt bra, har dock snart läst ut den! Vilken tur att jag har "The Host" som väntar när jag är klar med den. Jag har fått dille på Twilight böckerna, så nu när jag läst ut de fortsätter jag med Stephenie Meyers andra böcker.


God morgon Världen!

Jag tycker det var lite kul när jag googlade ordet "dille", här är Wikipedias beskrivning:

"Dille är en folklig förvrängning av delirium tremens, ett tillstånd som kan drabba till exempel alkoholister. Eftersom ett av flera symptom på delirium tremens kan vara vanföreställningar av olika slag, kan man i överförd bemärkelse påstå att en person med en "fix idé", eller som bara visar stort intresse för något särskilt, "har dille". I denna överförda bemärkelse behöver ordet inte alls ha något samband med påstådd eller verklig alkoholism."

Man lär sig något nytt varje dag! Vad har ni lärt er idag?

Har jag fått tinnitus eller piper det konstant i grannens rum?

Jag håller på att bli galen av att det piper från min grannes rum... Det gjorde det igårkväll också. Nu har det väl pipit i snart en timme, NONSTOP! Det är som att dem har glömt ett alarm igång, typ en väckarklocka... Jag börjar snart inbilla mig att jag har tinnitus...

Snart går jag dit och sparkar in dörren för att sedan slå sönder vad än det är som piper... Eller nä, det kommer jag inte göra... Det är inte från någon av mina roomies rum det låter, utan från lägenheten brevid.

Har jag fått tinnitus? Men är det inte konstigt att det pep igår vid samma tid också i så fall? Hur vet man om man har tinnitus?


Små detaljer

I torsdags så köpte jag Office-paketet på skolan för att installera på min lilla dator. Bra att jag tänkte på den minimala detaljen att min lilla dator inte har någon CD-läsare... Så nu har jag Office-paketet (på CD) men ingen CD-läsare i datorn, så jag kan inte installera det... :(

Bloggtorka, kommer igen snart!

Usch vad jag har varit dålig på att uppdatera... Vi har filosoferat, varit på South Plains Mall, sett bio, ätit ute, varit till Four Sixes Ranch och ännu mer de senaste dagarna.

Imorgon så åker mamma och pappa hem. Det blir tråkigt här utan dem... Men nu är det bara tre veckor kvar och ganska mycket skolarbete, så det ska väl gå bra. Jag ska väl ha att sysselsätta mig med fram tills vi åker till Cancun!


Paloduro Canyon där vi var i lördags

Morgonpromenad

Jag kom just tillbaka från en kort morgon-powerwalk, ca 35 min och jag gick 2 miles (=3,218 km). Mycket duktig tycker jag att jag var som gick upp imorse och promenerade nu innan min första lektion som börjar om en timme (10.00). Jag invigde mina nya träningsbyxor. Att det kan bli så mycket lättare att gå upp på morgonen och motionera när man har snygga/bra kläder.


Kul bild


Min häst gäspar och visar sina söta små bäbiständer

Galopperat

Idag så har jag galopperat med "min" häst för första gången! Gick super. Galopperade både i rundcorallen och på stora arenan lite. Sedan avslutade jag med att rida lite utan träns också! Haha, skoj! :)


Min hästs spegelbild i billacken

Mmm...


...Marabou Mjölkchoklad!
Denna ska jag mumsa i mig någon dag, men jag sparar den nog ett tag till.

Svenskt godis

Svenskt godis = Världens bästa godis!

Jag har bunkrat upp skrivbordshyllan med allt gott som mamma och pappa hade med sig. Sitter och mumsar på några juleskum just nu, åååh så gott det är! :)

Mycket att uppdatera

Jag har massor att uppdatera, men för tillfället inte tid eller lust att göra det.

I lördags var vi (jag och mina päron) till Paloduro Canyon och Amarillo. I Amarillo gick vi på Quarter Horse Hall of Fame and Museum.

Söndag så gick vi på the mall och shoppade lite nödvändiga saker. Sedan åkte vi ut till Equestrian Center och föste lite kor.

Idag har jag haft lektioner, bland annat "Training and management of Horses". Sedan åkte vi runt och letade sporrar, men hittade inga. Jag köpte en liten julklapp till Jenny (hihi, nu kommer hon börja undra vad jag köpt). Sedan åt vi middag på O'Hana Japanese Steakhouse. Det blev hibatchi och en sushi-roll, mums!

Nu ska jag lägga mig, lektioner imorgon igen. Ha det bra så länge! Jag uppdaterar med bilder någon annan dag!


Fredag

Idag är det fredag och slut på veckans lektioner! Mina päron kommer ikväll någongång, så då ska vi förhoppningsvis ut och äta god middag. Jag längtar, jag är superless på "skolmaten" här... Finns väl inte mycket mer intressant att säga... Jag har fönstret öppet för att vädra lite och funderar på att ta en pn.

Tack för mig, vi hörs!


Fin hest

Lycklig

Idag försökte inte min häst att bita mig, idag var vi överens! Jag tror vi nådde botten igår för idag gick allt galant. Terry Crofoot var här igen och hjälpte oss med individuella problem. Men min häst gjorde allt så bra, så det fanns för tillfället inte så mycket han kunde hjälpa oss med. :)

Vi gjorde sidepass, ryggade undan för skänkeln, travade runt ridplanen (som varit ett problem tidigare för hon har alltid velat stanna) och få henne att sänka huvudet genom att höja tygeln och "gunga" med fötterna. Hon var så duktig idag!

Vi (jag och min häst) gjorde lite stoppövning i början för Chris. Gjorde små volter åt båda hållen fram och tillbaka tills hon ville stanna för sätet. Sen visade jag sidepassen för Terry och han tyckte det såg bra ut.

Vi red mest bara omkring på den stora ridplanen idag och njöt. Vi gjorde lite stoppar, lite sidepass, ryggade, skrittade omkring, travade runt hela ridplanen, sen luktade på lasso, ridspö med en "flagga" längst ut och lite andra "läskiga" saker. Hon vill bara bita i allt spännande hon hittar.. Lassot bet hon i, ett bildäck som låg på ridplanen bet hon i och även barrel race tunnorna som var utställda bet hon i... Jaja, bättre det än att hon är rädd!


Söt häst

Dåligt humör

"Min" häst försökte bita mig idag, två gånger. Dumma häst. Jag tror att vi båda har gått varandra på nerverna idag. Hon har blivit sur på mig när jag har bett henne flytta frambenen åt sidan och jag har blivit sur på henne för att hon blev sur på mig. Men jag tar ut min ilska/dåliga humör på att vara lite nere nu, medan hon tog ut sin ilska genom att visa tänderna mot mig... Lär dig att bete dig hästskrälle!

Jaja, nya tag imorgon.

Lasertag

Det här var nog det roligaste jag haft på länge! Vilket ställe, lite som Skeppet fast tio gånger större! Istället för fyra bowlingbanor så hade dem 28, så jag kanske ska säga att det bara var sju gånger så stort! Bowlingbanorna och datorerna var nästintill identiska med de på Skeppet, kloten också! Självklart så vann jag serien vi spelade. Lasertag var också superkul!

Nä, nu måste jag sova, lektion imorgon klockan 8... Det suger! Lektionerna är långtråkiga och läraren är galen.

20 minuter

På 20 minuter så ska vi åka iväg till ett ställe här i närheten och spela Laser Tag (=Lasergame). Kommer säkert bli kul! Måste hitta något mörkt att ha på mig bara. Vi hörs imorgon!

Cravings

Jag känner att det har blivit många cravings-listor på senaste, men vad ska jag göra när jag har cravings och inget bättre att göra än skriva en lista om det...

För Cancun:
  • Bikini från Victoria's Secret
  • Solbrillor från Rayban (helst modellen Jackie Ohh)

Snart

Om lite mer än en månad så åker jag, J och A till Cancun! Det kommer bli underbart!


Bild lånad från Google


Bild lånad från Google

Måndag

Äntligen måndag igen och ordning på dagen. Ska alldelens strax iväg till min första lektion sedan är det "colt breaking" som gäller! Jippi :)


RSS 2.0