Halloween


Jag tycker inte om spindlar men detta spindelnätet var lite häftigt. (Bild från i lördags.)

Jag har inte så mycket att tillägga eller dela med mig av idag. Jag är helt slut i huvudet. Började en ny kurs idag, i Lund. Så ända fram till mitten av januari måste jag pendla till Lund. Dock tar tåget från Rydebäck till Lund bara 33 minuter, så det är väl ändå ganska okej.

Igår däremot tror jag mig ha sett en mask i skiten på stallet, så idag har jag inhandlat en "Kollamasken" och skickat iväg det på provtagning. Så förhoppningsvis får jag svar imorgon om det var en mask eller inte som jag såg. SUPERÄCKLIGT!

Om en vecka så ska han kastreras också. Jag har lite ångest för det... Ska man eller ska man inte göra det såhär "tidigt"?!

Nu har Prinsens tredje stallkompis fått börja gå ute i hagen (han har haft en hovböld och stått inne) så nu får Prinsen vara ute hela dagarna igen! Det känns skönt och Prinsen verkar också vara nöjd med det!


Prinsen i hagen med sin fina kompis

Helgen

I helgen så har vi varit i Halmstad och festat med några kompisar. Det var kul, lite för kul. Vi kom oss inte hem förän vid halv 5 igår. Då packade jag in mig i bilen igen och åkte till stallet.


Såhär fint är det i stallet när det är mockat och maten fylld

Skåne vs. Norrland

I allmänhet i Norrland eller i alla fall i Norrbotten så är synen att hästarna ska få gå ute i hage så länge som möjligt varje dag. Även tävlingshästar på högre nivå får gå ute i hage i stort sett hela dagen. Undantaget vi har haft i stallen där vi har haft hästar i Piteå är att hästarna inte går ut om det är kallare än -25 eller så får de gå ut någon timme mitt på dagen när det är så pass kallt. Annars går i alla fall vår häst i Piteå ute från morgonen (7-9) till eftermiddag/kväll (17-19).

Här i Skåne verkar det vara vanligt att hästarna, och då i regel så kallade "tävlingshästar", får komma in till lunch. Så de står alltså bara ute några få timmar på förmiddagen (kanske 7-13) sedan står de resten av dygnet i stallet och ugglar. Det är väl okej att ta in hästen till lunch om den trivs bättre i stallet, men det är ju inte alla hästar som gör det (egentligen borde väl ingen häst gilla att stå inne när hästar är gjorda för att vandra större delen av dygnet?!).

Prinsen har varit tvungen den senaste veckan att gå in till lunch eftersom att den enda hagkompisen (en tävlingshäst) han har går in till lunch... Prinsen verkar dock klara det ganska bra, men jag tycker inte om det! Den andra hästen verkar inte heller gilla det för fast än den står i andra delen av stallet (där det är lugnare) så står den och krafsar och sparkar i boxdörren rätt så mycket, när jag är i stallet på eftermiddagen i alla fall.

Vad tycker Ni om detta ämne? Ska hästarna stå inne eller ute större delen av dygnet?


Prinsen i sin box

Promenad

Igår promenerade vi upp till asfaltsvägen och sen tillbaka. Prinsen är ett matvrak (precis som hans mamma) och tycker det är behövligt att äta gräs var 10:e meter ungefär. Men det är det tyvärr slut med för lille Prinsen. Bättre att ta diskussionen nu när han är "liten" än sen när han blir större och starkare. Han tycker jag är väldigt dum när han inte får äta så han kastar med huvudet och små-jappar.

Däremot är han mycket bättre i stallgången nu. Nu står han still medan jag borstar men ställer jag upp honom i stallgången när jag ska mocka så tycker han inte alls att det är roligt. Då går han fram och tillbaka och krafsar med framhovarna ibland. Så måste jag mocka när han är i stallet så gör jag det med honom i boxen än så länge.


På promenad tidigare i höst (majsen är helt gul nu)

Ingolf

Ingolf är av rasen siames och heter på sin stamtavla egentligen Sven (alla hans syskon hette något på S, typ Svea, Sven, osv.)... Men vi tyckte inte att Sven passade vår stilige gosse, så vi döpte om honom lite mer likt sin "storebror" (Gandalf) så han kallas numer för Ingolf!

Sven aka. "Ingolf"
2009
Siames
(återkommer med stamtavla en annan dag för den är nerpackad någonstans i våra kartonger...)


Ingolf myser i vårsolen (våren 2011)

Vad ska jag äta till lunch?

Vad ska DU äta till lunch?

Jag har ingen fantasi idag...så det blir nog en gröttallrik med massor av lingonsylt! Vi har ju en delikat middag som väntar på att bli lagad, så det är nog bäst att jag inte tar ut mig helt och hållet och lagar mat till lunch också!

Imorgon är middagen ochså spikad! Då blir det sushi, igen, för att Jockes mamma kommer hem och hon har önskat/beställt sushi från lilla mig då. Hoppas hon gillar det! Men jag måste nog göra en suprise-rulle med wasabi som jag gjort tidigare (dock ofrivilligt)! Det är så roligt när någon börjar gråta och snörvla sig mitt i allt för att det helt plötsligt blir så starkt! Me Like Wasabi!


Sushin vi lagade för någon vecka sedan.
ÄLSKAR hemmagjord sushi!
(Det har bara varit besvikelser att äta sushi på restaurang i Helsingborg...)

Dagen

Idag ska jag:
  • Komplettera mitt arbete (samma som igår, för jag blev aldrig klar då (läs kom aldrig igång ordentligt))
  • Åka in till uni och lämna papperskopian av arbetet i lärarnas fack
  • Köpa Jojo-kort för hela Skåne eftersom att nästa kurs är i Lund (SUCK!)
  • Köpa garn och börja sticka som en gammal tant?
  • Åka till stallet och ta lite kort på Prinsen(?!) och självklart göra allt i stallet osv.
  • Laga broccoli- och baconpaj till middag!

Underbar och älskad av alla! Tanja på en av våra sista promenader 2010.

Rolig bild!

Hittade denna roliga bild när jag kollade runt bland mina bilder.


Vad hände med öronen? Han skakade på huvudet precis när jag tog bilden.

Prinsens utveckling

Prinsen har växt en hel del sen början av sommaren. Då var han en liten skrutt på kanske 135-140 cm. Nu däremot är han betydligt mycket större (dock högre bak än fram för tillfället...). Men han är kanske 150-155 nu!


Prinsen 3 oktober 2011 (Det börjar kanske bli dags att ta lite nya bilder!)

Dagen

Idag ska jag:
  • Komplettera mitt arbete
  • Handla mat (ska laga sushi på fredag, MUMS)
  • Självklart åka till stallet
  • Spåna vidare på vårt projekte
Det blir ingen toppdag, speciellt inte med vädret som är ute... Grått och tråkigt...


Mattes underbart vackra Ingolf.
Men jag har fått höra att han har ett ansikte som bara en matte kan älska...
Elakt sagt! Han är vacker!

Of Course Amor


Prinsen i hagen för några dagar sedan

Varför?

Varför är det roligare att uppdatera bloggen än att komplettera arbetet som jag lämnade in i fredags? Eller komplettera och komplettera, alla har fått godkänt och den här veckan har vi möjlighet att ändra det vi fick kritik på för att nå ett högre betyg. Och det är ju klart att jag siktar på ett högre betyg om än jag kanske bara får G ändå..

Mor och son


Jag och Maybe med Prinsen i magen 2009 (Foto: Mikael Reynberg)


Of Course Amor i somras på bete 2011




Mamma Maybe 2009 (Foto: Mikael Reynberg)


Of Course Amor 2011

Förtydligande

Min häst Of Course Amor har fått smeknamnet Prinsen för att han kallades det när han var liten (eller ska man säga mindre). Känns som att det inte går att göra ett bra smeknamn av hans riktiga namn så han kallas helt enkelt bara för Prinsen.


Of Course Amor
smeknamn: "Prinsen"
2010
e: Belamour 1151
u: Maybe
ue: Okänd

Första promenaden på bilväg

Igår tog jag och Prinsen vår första promenad på asfaltsvägen (70-väg tyvärr). Vi har tidigare gått upp till asfaltsvägen och vänt, men aldrig gått längs med den. Grusvägen upp till asfaltsvägen är kanske 500-600 meter. Han var väldigt duktig! Det var dessutom mörkt ute! Men det kanske var en fördel, så han inte såg så mycket! Blev förvånad över att det gick så pass bra att möta bilar i mörkret, han brydde sig i princip inte.

Självklart hade vi en massa reflexer på oss också när vi var ut och benreflexer har han aldrig haft och det tyckte han var väldigt konstigt! Han försökte att bita loss de när jag satte på de. Men när vi väl gick så gick det bra! Duktig häst igår!! Idag blir det borstning och "vila". Haha


Prinsen i hagen i mörkret för några dagar sedan.

Skåne vs. Norrland

Detta är en utav de nya kategorierna som jag har lagt till. Här tänkte jag ta upp några olika skillnader som jag har lagt märke till mellan Skåne och Norrland.

En stor skillnad i hästhållningen mellan Skåne och Norrland är att norrlänningar i regel inte vill ha utetäcke på hästen i stallet. Under alla år som jag har haft häst i Piteå så har vi alltid försökt att ha vår ponny utan täcke i stallet så länge som möjligt för att hon ska få "lufta" pälsen under natten för att sedan ha täcke på sig ute. Men under de kallaste veckorna på vintern så har hon haft ett stalltäcke på sig över natten och sedan ett vintertäcke över det ute.

Här i Skåne så sätter de i regel inte på hästarna något täcke på morgonen innan utsläpp. Så det betyder alltså att hästarna måste ha på sig det täcke som de ska ha i hagen dagen efter i stallet över natten. Det känns som att ett stalltäcke andas betydligt mycket mer än vad ett regn-, övergångs- eller vintertäcke gör. Utetäckena blir dessutom väldigt slitna av att de kliar sig och rullar med de i boxen...

Pluspoäng till alla norrlänningar som sliter med att ta av och sätta på utetäcken varje dag!


Of Course Amor i sin box igårkväll med sitt regntäcke på sig...

Nya kategorier!

Nu tar jag nya tag och har lagt till lite nya kategorier här på bloggen för att det ska bli lättare att titta tillbaka och hitta något om man söker.


Of Course Amor på bete i somras

Här händer det inte mycket!

Jag har så sjukt mycket skolarbete att skriva att det enda jag gör är att sitta vid datorn och vara i stallet. Idag skickade jag in kompletteringarna på förra seminariet och imorgon har vi handledning för nästa seminarium som innefattar en 25 sidor lång uppsats. Galet!

Men nu ska jag åka till stallet så ska Prinsen få sin andra spruta på vaccinet, även botulism. Ciao!

Fin/ful

Vacker Gandhi på stugan i somras

 

Lite mindre vacker Gandhi i somras på stugan. Han hade just rest ragg mot Vixie innan han sprang iväg och detta kortet togs. Jag skrattade gott när jag såg det! :)


RSS 2.0