GALEN VECKA!

Den senaste veckan har varit helt sjukt galen! Om vi börjar med tisdag förra veckan och sen fortsätter fram till idag så ska ni få höra att det inte har varit många lugna stunder...

I tisdags så var det parkeringsförbud på ena sidan vägen så jag tog bilen till lektionen för att slippa parkeringsböter, efter det tog jag och Linda en kaffe och semla på Kafferepet i Hbg, supermysigt! Man fick kaffet och mjölken i små kannor och fick alltså blanda som man ville, perfekt för mig som vill ha massa mjölk! Efter vår lilla fika åkte jag till Hööks och Ikea för att inhandla benlindor, Ikea-påsar samt kattsand (på en djuraffär brevid Ikea). Efter det tänkte jag att det var lugna puckar, eftersom att jag skulle ha HELA onsdag till att plugga, tvätta, packa och förbereda i stallet inför att vi skulle resa iväg på torsdag. Men så ringer BC:n från Väla och frågar om jag kan jobba så länge som möjligt på onsdag för att ställa i ordning den nya butiken och självklart hoppar jag på det! Vem vill inte ha varit med och satt upp en helt ny butik liksom (när man pluggar service management med inriktning på retail dessutom)? Så då blev det att RUSA iväg till stallet för att göra i ordning 20 höpåsar inför helgen samt påsar med kraftfoder och allt det vanliga i stallet.

Onsdag så var jag i stallet 6.10 på morgonen, släppte ut hästarna (3 st), mockade, gjorde hö och kraftfoder samt fyllde vatten. Klockan 8 var jag på Väla och vi var klara med butiken 17.45, 15 min innan VIP-kvällen! Så vi skålade i "skumpa" och åt en smörgås tillsammans innan de öppnade upp butiken och jag åkte hem. Väl hemma diskade jag, städade lite, gick ut med soporna, packade kläder, yuki-kläder och allt till katterna. Väl färdigpackad så tog jag katterna och körde till Malmö för att sova över hos svärföräldrarna.

Torsdag så åkte vi till Köpenhamn för studiebesök på Fields, ett av Skandinaviens största shoppingcenter med ungefär 140 butiker på en enorm yta. Var intressant och tacka gudarna för att hon pratade engelska och inte danska! Efter besöket med marknadschefen så gick vi runt där och kollade lite. Ingen hade råd att shoppa något, sista dagen innan CSN! Mitt kontokort strejkade (slut pengar) på KFC också, så jag fick ta mitt nödkort. Vilken tur att jag har två Visa-kort ibland (fixade ett extra Visa-kort när jag skulle till USA förra hösten, om det skulle hända något med det gamla, dock använder jag bara det gamla så det nya är bara i nödfall)! Och varför pengarna var slut på det gamla Visa-kortet var för att jag, innan vi åkte över bron till Köpenhamn, var tvungen att fylla på mitt Jojo-kort med 200 kr för att vi (jag och Linda) skulle ta oss hem igen. Dock väl i Örestad (Köpenhamn) så fanns det inga stationer som tog Jojo-kort så då fick mitt nödkort användas igen... Jag har dock ett smällfyllt Jojo-kort nu, kommer kunna åka buss ända fram till sommaren typ! I alla fall, väl tillbaka i Malmö så var det bara att trycka i sig lite mat och sedan åka till flygplatsen för att flyga till Luleå. Mams och paps kom och hämtade och jag sov i Piteå torsdag-fredag.

Väl fredag passade jag på att hälsa på en gammal vän och hennes barn och bäbis, supermysigt. Åt lite semla också. Efter det blev det en tur till Lillmoran för att rida lite. Det var superkul! Kommer bli en helt sjukt bra häst det där! Och det kommer bli en perfekt häst för hans matte med lite träning! Efter stallet så var det bara att duscha, åka på Systemet och äta middag för att sedan åka till Luleå. Väl i Luleå blev det inte många knop, såg BB och snackade skit mest.

Lördag blev det en tur på stan i Luleå för att köpa något att ha på sig till kvällen. Efter det lagmöte med laget inför tävlingen på kvällen. Sen åkte vi iväg och åt lunch/middag på Korvgubben, finns det godare hamburgare? Dock åt jag en parisare, haha! Men i alla fall, sedan klockan 17.30 träffades laget igen och 19.00 började matcherna. Vann de två första matcherna. Sedan till tredje matchen (semifinalen) så gjorde en domarmiss att vi förlorade. Det blev lite kaotiskt och det var ingen domare som såg att jag träffade tjejen som tog flaggan i magen innan hon gjorde det. Men men, domaren dömer. Luften gick ur alla efter den tråkiga förlusten och så kommer lagkaptenen från laget vi skulle spela bronsmatchen mot fram och frågar om vi inte kunde göra något roligt av det hela eftersom att det inte var något pris till bronsplatsen. Alla ville egentligen bara gå hem och byta om och börja festa... Men vi skojade till det lite i bronsmatchen så att det blev oavgjort så vi fick avgöra på straffar. Väl när det var straffar körde vi seriöst! Och gissa vem som prickar första??? JO, JAG!!! Vad är oddsen för det? Jag har ju noll bollsinne, prickar aldrig någonting typ! Men sen prickade en av det andra lagets tjejer också så det blev oavgjort. Då blev det dueller och en i vårt lag prickade utan att motståndarlaget prickade så vi vann. Då blev det äntligen fest efter prisutdelningen. 4 hårda timmar festande på STUK. Haha.

Söndag blev det inte många knop gjorda. Åt middag hos päronen och sedan flyga tillbaka till Malmö för att sova hos svärföräldrarna igen.

Måndag började ju som den började... Sedan blev det jobb på Biltema! Kassaträning i 4 h. Efter det stallet och middag. På kvällen började jag med plugget som jag borde ha gjort i onsdags eller under helgen... Så det blev sent igår och tidigt imorse för att hinna klart.

Idag har seminariumet genomförts och jag fick väl inte så mycket skit som jag trodde att jag skulle få. Så det var ju skönt, nu är det bara att skriva om det lite och skicka in det på måndag. Nu ska jag VILA innan jag måste fortsätta med en massa måsten! Imorgon är det jobb igen, både 10-14 samt 18.15~22 sedan på torsdag har vi en föreläsning som vi ska ha hunnit läsa en massa böcker och artiklar till. Hur ska detta gå?


Vi i Japan 2010

Allt går med vilja!

Ja, så var jag "klar" med min seminarieuppgift. Redo för seminarium! Det kommer dock att bli olidligt att stå ut i två timmar på seminariet... Men efter det är jag LEDIG resten av eftermiddagen?! Eller så är det bara att ta nya tag och fortsätta inför nästa seminarium, projektarbete, strategidokument, ledarskapsdokument, samt internships projektet! Livet leker, smäll in två extrajobb och en häst samt två katter och sambo däremellan också. Ska bli skönt med klirr i kassan så att vi kan göra något kul (resa) snart!

Jaja, dags att göra mig klar för dagen.


Hade inte varit helt fel att besöka Mexiko igen, men det får nog bli ett senare resmål...

Nya Kissie!


Ingolfs nya smeknamn: Kissi(g)

Han må kunna vara söt ibland, men idag var han inte så gullig! Vilken måndagmorgon... Den kunde ju ha startat bättre än med kiss i bilen... Det har hänt så mycket annat i helgen också, men det tar vi en annan dag.

Intressant resultat!

Jag trodde helt klart att det skulle vara fler som tycker att jag ska klippa manen på Kokos än de som tycker att jag inte borde klippa den. Men det är helt tvärt om! Det är än så länge bara en som tycker att jag borde klippa manen. Så med min beslutsångest så får manen växa ett tag till innan jag klipper den, det måste ju ligga något i att 85,7 % tycker att jag inte ska klippa den.


En sån liten händelse...

Att en sån liten händelse kan förändra den bra känslan man hade till något helt förfärligt. Helt enkelt att en sån liten händelse kan förändra ens humör på en sekund, nästan så mitt hjärta stanna för en stund och jag hann tänka tusen tankar och såg pengarna flyga iväg... Och den här lilla händelsen är en bildörr som slår in i en annan bildörr.

När jag parkerade på Ikea och skulle kliva ur så tog vinden tag i dörren och smackade upp den i en Volvo som stod brevid... Blev självklart ett stort blått märke längs hans fina silvriga bil... Glad är jag i alla fall för att han som ägde bilen också satt i den! För han klev ur och började gnugga på färgen och tacka gudarna för att det blåa strecket försvann! Han skämtade att det var för att hans bil var så smutsig men jag skiter i vilket; jag är bara glad för att det blå gick bort! Jag brukar alltid vara så försiktig när jag öppnar bildörren för att den inte ska slå upp i bilen brevid men jävlar i det vad vinden tog tag i dörren och blåste den ur mina händer idag...

Tur det slutade bra i alla fall!


Min bil som numer har lite mindre av lack på kanten av framdörren...

Dagens planer

Idag cashar polismyndigheten in pengar på Tågaborg. Det är nämligen parkeringsförbud på ena sidan av vägen och det är alltid någon som missat det, så det står bilar lite här och där där det är parkeringsförbud idag... Tredje måndagen i månaden 8-12 är det parkeringsförbud på ena sidan vägen och tredje tisdagen i månaden 8-12 är det parkeringsförbud på andra sidan vägen... Jättejobbigt att komma ihåg! Jag har börjat skriva in i min kalender, så jag slipper betala 500 kr i parkeringsböter varje månad... Så jag har flyttat min bil nyss i alla fall. Men det var inte lätt att hitta en parkering... Fick köra runt ett tag innan jag hittade en parkering.

Men hur som helst; till dagens planer!
  • Dusch
  • Föreläsning 10-12
  • Till Hööks för att köpa benlindor till Kokos (Prinsen)
  • Till Ikea för att köpa lite fler Ikeapåsar så jag kan förbereda höpåsar för helgen
  • Till djuraffären vid Ikea för att köpa kattsand
  • Stallet
  • Göra middag av köttfärsen jag tog ut igår


Failbild... Skulle ta ett kort när Vixie kom springande, men mobilen var lite väl seg...
Så det blev bara två rumpor på bilden!


Relevant fråga dagen till ära...


Dum fråga men...


Veterinärbesök

Igår var Equimed på besök och röntgade Prinsens ben. Verkar mest troligt som att hans överben beror av att hans framben är lätt parallellförskjutna. Så nu är det vila för hans del:( Han kommer bli så odräglig! Får försöka göra lite ledarskap och andra övningar i ridhuset. Tänkte ta fram mitt spö med plastpåse på samt presseningen igen så vi får något att träna med.

Apropå så tyckte veterinären att Prinsen växt massor sen i november då hon kastrerade honom. Hon tyckte det var ett genidrag att kastrera honom då vi gjorde det nu med facit i hand, eftersom att de ofta skjuter i höjden när man kastrerar. Hon tyckte att han fått fin hållning och blivit långbent. Så det var ju kul att höra!



Ps. Equimed rullade in på stallbacken 10.30 igår! Och hon skulle komma mellan 10.30 och 11.00. Tummen upp för det! :)

Måndag

Jaha, så var det måndag igen! Om 1,5 h kommer veterinären så jag ska ta och köra ut till stallet alldelens snart för att göra klart allt i stallet innan hon kommer. Känns superbra att ha Equimed som veterinär, de är lätta att få tag på, DUKTIGA och kommer oftast i tid! Equimed är nog första veterinären jag varit med om som bett om ursäkt för att de kom ca 20-30 min för sent efter den utsatta tiden. Känns bra att veta att man kan boka en tid och sen att de är där ungefär då också! Inte som med distriktarna hemma (Piteå) där man får ringa på morgonen, mellan 8-9, och sen så ringer de 30-60 min innan de är på väg till stallet. Det är värdelöst, man får boka upp en hel dag för att kunna ta emot veterinären.


Bilden är tagen uppifrån, det är därför han ser så liten ut :)
Igår var Kokos så mysig, han ville bara pussas och klias och stod helt still på gången.
Han var helt underbar igår!

Dagens intresseklubben-antecknar-fråga


Slapparsöndag!

Idag har jag inte gjort många knop, förutom att jag har ätit, ätit och ätit lite mer. Vi åkte iväg till Ikea en sväng och åt kanelbulle och wienerbröd samt kaffe och som avslutning tog vi en korv innan vi åkte hem! Fick med oss en strykbräda och en tvättställning också! Alltid bra att ha.

Nu ska jag åka ut till Kokos och se vad han har hittat på för nå idag och även mocka och sånt där ni vet. (Vad jag känner mig seriös idag...)


Snyggingen i stallgången

Off to work

Det regnar ute...som tusan... Och jag måste börja vandra mot jobbet... Det suger verkligen... :( Man brukar ju säga att det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder... Men regn är fan i mig ett dåligt väder!!! Och regn kombinerat med vind är ett ännu värre väder!!!

Ciao, ha en fin dag!

Nyfiken... :)


Norrlänning som jag är så är det ungefär såhär Sverige ser ut för mig också... :)

Tvättdag!

Nu är både bilen, kläder och lakan tvättade! Skön start inför helgen! Imorgon jobbar jag och sedan är det schlagermys med klasskompisarna. Kommer bli en bra dag!

Sitter i bilen och väntar på att få tvätta...

dsc01225 (MMS)

Sitter i bilen och väntar på att få tvätta den. Det är +5 och sol idag. Ingen snö kvar här längre kan jag meddela. Idag fick man en chokladask också när man tvättar bilen. Perfekt med tanke på att man alltid får sitta och vänta! Bara en bil framför mig nu, sen ska jag hem och tvätta...


Äntligen fredag!

Idag ska jag plugga nu några timmar innan jag ska åka till stallet och göra bort det. Väntar på samtal från veterinären eftersom att Kokos överben var lite större igår än tidigare och så har han fått ett minilitet på det andra frambenet... :( Så nu får veterinären komma ut och bestämma vad som ska göras! Det överben som han hade tidigare stod still i utvecklingen och blev mindre och mindre varmt för varje dag och tillslut inte varmt alls. Men nu har det ju tydligen kommit igång igen... Kan det ha varit därför han var så loj i onsdags? :(

Senare i eftermiddag ska jag i alla fall tvätta... Jippi!


Kokos överben som blivit större :(

Den förra designen...


Ny design

Nu kanske jag missbrukar det här med polls... Men det var ju så roligt! Jag blev så inspirerad att jag till och med gjorde en ny design. Så nu till frågan, vad tycker ni om den nya designen? Jag kan själv inte riktigt bestämma mig... Men jag tycker det blev ganska stilfullt med den vita bakgrunden, vad tycker ni?


Ska jag eller ska jag inte?

Det är ju jätte roligt det här med polls. Jag har helt klart beslutssvårigheter i alla möjliga situationer. Nu har jag funderat i flera dagar om jag ska klippa manen på Kokos (Prinsen) eller inte. Jag har borstat manen, sprayat pälsglans, kollat på den, tänkt jag ska klippa den men sen ångrat mig och inte gjort något. Men det är inte det att jag inte vet om han ska ha lång eller kort man, utan grejen är den att jag inte kan bestämma mig om jag ska klippa manen nu eller vänta... Han ska ju bli en "dressyrhäst" så han ska ju ha kort man förr eller senare, så att det går att knoppa. Men frågan är när... Så jag ger frågan till Er:


Ballt!

Fungerar min fina poll för er också? Spännande vad mycket roligt man kan göra med det! Men nu ska jag dra iväg till stallet. Snabbt stallbesök idag, Kokos ska vila. Igår var han helt matt, överskottsenergin börjar gå ur nu känns det som! Bara han inte blivit sjuk... Peppar, peppar!

Testing!


Full dag

Äntligen tar jag full dag. Var till biblioteket på skolan imorse innan jag började jobba 12-16.30. Efter jobbet blev det att åka till stallet direkt. När jag kom hem därifrån blev det att laga makaroner och korv och efter att det var uppätet och bortplockat var det dags att sätta mig för att läsa plugg... Nu är jag trött... Dags att sova!


Såhär trött känner jag mig nu... :) Finaste vovven!

Trött...

Hur kan jag vara trött efter 9 timmars sömn?.. Jag vill sova meeeeer... Men vi har föreläsning imorgon som vi måste läsa en bok inför så jag måste iväg till biblioteket på skolan innan jag ska jobba klockan 12. Jag blir så less på att lärarna meddelar sånt här en dag före föreläsningen... Kan de förstå att man har ett annat liv utöver skolan?.. Och jag börjar allvarligt fundera om jag har någon lässvårighet...för det tar mer än en dag för mig att läsa en bok och förstå innehållet i den...


Ullared

Idag var vi ju som sagt till Ullared. Det var lite av en besvikelse, det var mindre och stökigare än vad jag förväntade mig. Men billiga saker fanns det helt klart! Fick även en presentation av Ullared och möjlighet att ställa frågor till Boris.

Dagens inköp blev bland annat en jättefin mörkblå grimma till Prinsen för 80 kr. Den ser ut som Horsewares fina grimmor med fleece under nos och nacke. Imorgon får han inviga den tror jag:)

Och apropå ingenting så är ridhuset ungefär 10x30 meter, så det är väldigt litet! :)
Ett normalstort ridhus brukar vara ungefär 20x60 meter.

Morgondagen (tisdag)

Imorgon blir det tidigt...

6.25   Mot stallet
7.15   Hemma igen för att duscha och äta
8.15   Mot skolan (med bil eller buss?)
8.45   Möte på skolan
9.00   Avresa från skolan
11.00 ULLARED, som jag förstått det: rundvandring, möte med Boris för masterstudenterna, lunch och en stund för shopping
16.00 Hemresa
18.00 Tillbaka på skolan

Jag ska absolut kolla in hästavdelningen när vi får tid för shopping. Jag kommer helt klart få gå dit ensam eftersom jag är den enda hästintresserade i klassen, men det gör jag så gärna. Kokos ska nog få en ny grimma om det finns någon snygg sådan till bra pris. Vet att Jenny köpt fina grimmor och täcken på Ullared till sjukt bra priser! Vintertäcke med hals för 399 kr och grimma liknande Horsewares för 59 kr. Upp till bevis imorgon Ullared!


Den fula gula grimman med reflex har åkt i soporna

Måndag...

Har varit sjukligt gäspig idag.. Så det blev några koppar kaffe på praktiken! Fick betalt för några timmar också, så det är ju alltid bra! Efter praktiken blev det iväg till stallet för att göra klart där och motionera Prinsen, men även förbereda inför imorgon, då det blir TIDIGT stallbesök. Filmade Kokos (Prinsens nya smeknamn) idag med min digitalkamera i ridhuset, så här kommer en bättre film på den busiga lilla unghästen.


Påminnelse!

En liten påminnelse till mig själv imorgon...

Att göra i stallet måndag (förutom det vanliga):
  • Extra höpåsar till onsdag (4 st)
  • Ta in vatten till stallet, hink + vattenkannan, om vattnet i stallet inte tinat imorgon...

På tidag:

  • Ska vara på skolan ca 8.30-8.40
  • Måste ta bussen 8.14
  • Måste hinna duscha och äta innan
  • Så får väl åka till stallet kring 6.30 så att jag är hemma igen till 7.15-7.30 ungefär

 


Prinsen i sitt fina stalltäcke

Prinsen som bäbis!


Prinsen som bäbis, jag var bara tvungen att lägga upp denna!
La på lite musik eftersom det pratades i bakgrunden...

Prinsens överskottsenergi...


Väldigt dålig kvalité på videon eftersom den är filmad med mobilen...
Men man ser ju nästan hur han skuttar omkring i alla fall!
Filmat i onsdags i alla fall.

Snökaos?

Inatt/idag har det snöat, säkert hela 2 cm! Så nu är det vitt på marken! Jag hoppas att min busiga häst håller sig i skinnet så han inte halkar och sträcker sig. Det var däremot jätteroligt att de var ute med världens minsta plogbil tidigare idag och skottade gångvägarna... Som att det behövs skottas när det snöat ca 2 cm:) Allting är ju relativt har jag hört.

Veckan som varit har varit allt annat än lätt och rolig. Jag har varit bekymrad och negativ till ungefär allt. Skolan har kännts skit, stallet har kännts skit, ekonomin är skit. Men allt löser sig!

Har funderat över plugget väldigt mycket, om jag ska läsa ett eller två år...eller rent av hoppa av på studs. Men det är ingen runt om självklart som tycker jag ska hoppa av nu, när jag läst ett halvår och bara har några månader kvar. Men det har kännts så tråkigt och orättvist att jag var nära att göra det i veckan. Men nu har jag funderat igenom allt och jag får stå ut tills jag minst har en magisterexamen i alla fall. Har jag kämpat såhär länge är det ju inte läge att lägga av. Tävlingsmänniskan i mig kommer fram och motiverar mig att kämpa lite mer så att jag kan nå det mål jag satt upp. Men jag ska i alla fall maila och prata med min lärare om vad som gäller för magister vs masterexamen. Får jag kraven för de olika examerna svart på vitt så kan jag ju sedan avgöra vad jag vill välja.

Stallet har ju också kännts skit. Dels för att hästen varit knäpp och knockade mig i söndags. Men han har redan skärpt sig väldigt mycket och fått betydligt mycket mer respekt för sin lilla matte. Jag förespråkar inte "våld" mot hästar men när min häst är ouppmärksam och för nära inpå mitt eget personliga space så behöver han få veta att han har gått över gränsen och bör hålla lite längre avstånd. Det är precis så hästar beter sig mot varandra och vi kan ju inte lära hästar att tala vårat språk, men vi kan ju lära oss deras och kommunicera på deras sätt. Dock gäller det ju att vara lika förlåtande och rättvis som hästarna är, att agera i exakt rätt tillfälle. Som regel har jag lärt mig att man har 3 sekunder på sig att "slå" hästen om den gör något dumt (till exempel knockar matte i huvudet, bits eller sparkas) innan man är för sent ute och hästen inte förstår varför den blivit "slagen". Men hur som helst, så har stallet också kännts skit för att det varit minusgrader i stallet. Vem fan vill arbeta och pyssla med sin häst i minusgrader? Mocka med en grep som är minusgrader som kyler ner händerna, vattenkranen har frusit, hästarna måste gå in till lunch för att värma upp stallet som ändå läcker som ett såll, så det spelar ändå ingen roll. En dag när jag kom till stallet var det -3 ute och -5 i stallet... Men nu är det förhoppningsvis varmare väder på gång, så vi kan få vatten och värme i stallet igen. Patetiskt att stallet inte kan hålla plusgrader när det endast varit -12 ute som mest, när stallet hemma i Piteå håller +7 när det är -30-40 grader ute... Man får ju faktiskt FÖRSÖKA att hålla värmen i stallet, finns massor kvar som går att göra i stallet. Jag säger då bara att jag kommer inte stå i detta stallet en vinter till om inget förändras!


Idag är det förmodligen snö över hela hagen eftersom marken har hunnit frysa.
Ska bege mig ut snart och ta med mig kameran och ta några kort med tänkte jag.
Kanske att jag ska klippa manen på poahästen idag?!?!

Min häst har blivit galen!

Ikväll ska han få springa av sig i ridhuset. Nu spelar det ingen roll om han har ett överben eller inte, han är en fara för sin omgivning! Men överbenet har i alla fall slutat vara varmt, bara ytterst lite värme finns kvar. Får försöka skritta fram honom ordentligt innan jag släpper honom. Även om jag inte skulle släppa honom i ridhuset så sparkar han och stegrar ju ändå inne i boxen som en galning, så det är ju inte särskilt stor skillnad...


Så LITEN han var i somras
Nu är han ett stort monster...

VAFAN

Idag är mitt öga mer svullet än igår... Har ätit en Ipren och hoppas svullnaden går ner lite tills jag ska iväg till skolan. Känns tugnt att vi har två lektioner idag, först seminarium och sedan en föreläsning om arbetsrätt. Men det är bara att härda. Kanske får ta med mig en Ipren till skolan som jag kan ta under lunchen.


Det gör ont...

...att gäspa.
...att nysa.
...att gapa stort.
...att blunda hårt.
...att tvätta bort sminket.

Det är mycket som gör ont helt enkelt!


Och allt är denne lille herres fel...

Vinter i Skåne SUGER!!!

Nu är jag så fruktansvärt less vintern i Skåne, eller ska jag kanske säga stallet som jag har Prinsen i... Idag var det -5 grader i stallet... Det är inte det minsta kul att mocka, göra hö, kraftfoder och som pricken över i:et vara tvungen att bära vatten från andra stallet i minusgrader... Hemma har i alla fall stallägare vett att ha ordentligt med värme, lagligt eller inte. Fy bubblan för detta!

Jag förstår varför "alla" i södra Sverige hatar vinter...

Nu ska jag bege mig till praktiken och före det in en sväng på Make Up Store och köpa någon bra concealer som kan täcka mitt blåa öga.


Här ser han snäll ut, idag var han knäppare än igår... Imorgon släpper jag honom i ridhuset, trots överben... :(

Nu tar jag paus

Mitt öga värker och är rätt svullet, så nu tar jag paus från pluggandet och äter lite lunch. Kanske lite tidigt för lunch men jag var uppe 6.30 då Jocke åkte till jobbet så nu är jag hungrig. Om en timme blir det att åka till stallet och ta in hästarna för att ge dem lunch inne, så att kanske vattnet i stallet kan tina upp. Igår var det -4 i stallet. Det är inte roligt att mocka och pyssla om sin häst i minusgrader... :(

Prinsen gick över gränsen igår

Igår kom droppen som fick bägaren att rinna över. Från och med igår är det militärisk lydnad för den lilla pojken. Om han så ens tänker tanken att ta ett steg förbi matte eller slänga med huvudet kring matte så ska han få veta var han egentligen ska hålla hus. Det är inte okej att bli skadad av att leda in sin häst från hagen...


Nu är det slutlekt Prinsen

Hästjävel!

Idag är inte min dag. Prinsen nockade upp sitt huvud i mitt när jag skulle ta in honom från hagen, så numer har jag ett fint blåöga... Mitt högra öga är alldelens svullet och blått med ett skrapmärke över hela ögat... Han var riktigt billig idag!


Va, skulle jag?

Såhär mysigt har vi när jag pluggar. Tack ...

dsc01212 (MMS)

Såhär mysigt har vi när jag pluggar. Tack för att jag har denna underbara katt! Ingolf är en trogen vän till matte. :-)


God morgon Söndag!

Sitter och pluggar redan, på en söndag. Tora kommer hit om 1,5 h ungefär så då ska vi sitta tillsammans en stund och diskutera detta arbete som vi ska redovisa på tisdag... Som det känns nu kommer jag aldrig bli klar...


I förra veckan när Prinsen åt is ur sin hink som hade fruset, stackarn...

Slut som artist

Hemma från stallet och ätit en god middag bestående av tagliatelle med bacon, fetaost, oliver, vitlök, soltorkade tomater, babyspenat och hemmagjord aioli. Smakade mumsens! Nu borde jag verkligen plugga, men jag vet inte vad jag ska skriva... Det är inte roligt längre detta...


Hästarna i Texas 2010

Hoppas poletten ramlat ner

Igår var jag ute och gick med Prinsen igen, med blandade resultat. Gick inte så långt efter vägen, utan själva poängen var att vi skulle vända flera gånger istället. Så vi vände och vände och vände och vände. Till slut kunde han vända hemåt utan att hoppa i luften av lycka! Hoppas han förstod poängen med att vi vände så många gånger.

Idag blir det nog vila om inte han stått inne hela dagen för då får det bli en liten promenad ändå så han får röra på sina livliga små fötter.


Snälla, jag ber att Prinsen är såhär oskyldig och snäll idag

Brr

Har just kommit hem från jobbelijobbet och ätit lite gröt och värmt mig. Det var kallt att gå hem från jobbet, om än det inte är så himla långt. Nu ska jag skynda mig och bege mig ut till stallet. På vägen hem ska jag nog svänga förbi Maxi och handla med mig lite bacon, pasta, babyspenat och nå mer och göra en riktigt god pasta! Har inte ätit pasta på hela veckan och pastoman som jag är tror jag att jag börjat känna av lite abstinens!


Hoppas Prinsen är snäll idag

Idag blir det jobb

Idag ska jag jobba på Granit. Känns roligt, sitter bara och samlar krafter nu för att börja gå vid 11. Sen efter jobbandet så blir det att åka till stallet och därefter plugg ikväll... Inte jättekul, men ett måste.


Gandhi i linneskåpet när jag skulle lägga in lite nytvättat härom dagen

Prinsens överben


Det syns knappt, men det är där på vänster fram just under knäet.

Jag har förundrats över hur många hästmänniskor det är som inte vet vad ett överben är. Är det verkligen så? Jag tycker att det är en av de saker som jag vetat vad det är sen jag-vet-inte-när och att det borde vara självklart att alla vet vad det är. Men tydligen inte.

Bästa täcket!

Vi köpte detta Rambo-täcke till Tanja år 2000 tror jag och nu har Prinsen ärvt det. Hela 12 år gammalt är täcket och det fungerar hur bra som helst fortfarande! Superbra täcke!

Rambo kostar ju en slant (2500-3000 kr), men utslaget på 12 år blir det ändå inte många kronor per år. Om vi säger att det kostade 2800 kr (kommer inte ihåg exakt hur mycket det kostade eftersom jag var så pass ung när vi köpte det) så blir det ungefär 230 kr/år fram tills idag. Och det kommer hålla flera vintrar till, så det är superkvalité!


Varmt och lätt täcke!
Vissa billigare vintertäcken kan vara så fruktansvärt tunga, men Rambotäckena är lätta och varma.
Hemma brukar snön inte ens tina på utsidan av täcket, så bra isolerar det. Värmen stannar innanför täcket och läcker inte ut, medan det samtidigt andas så att hästen inte blir svettig eller blöt.

Plugg

Klev upp 7 och började läsa...


Såhär mysigt hade vi det då, jag och Gandhi mitt hjärta

Min älskade kudde

Haha, udda rubrik! Men jag hittade min favvokudde och prislappen satt kvar på lappen. Vi köpte den i Utah som stoppning runt sadeln vi köpte där till Tanja. Vi köpte den tydligen på Dillard's för 8 dollar! 8 dollar är bra pris för världens skönaste kudde!


Nytt foder

Idag var jag som sagt tidigt till stallet. Jag fick dock byta ut promenaden med Prinsen mot inköp av foder. Kom på att Prinsens kraftfoder nästan var slut och sen så åkte en av hästarna i stallet iväg för att avlivas nu på förmiddagen. Så Prinsen och Rolle är ensamma ute i hagarna.


En fin men kall dag, -11 på stallet


Dessa två foder äter Prinsen nu; Hippo Top Müsli och Hippo Grow Breed

Såhär står det om Hippo Top Müsli:

HippoTop Müsli är ett foder för alla hästar framtaget i samarbete med Hästartisten och Tv-profilen Tobbe Larsson.  Tobbe Larsson använder idag HippoTop Musli med resultat som harmoniska och aktiva hästar med en skinande hårem där en väl fungerande mage och god hälsa är en viktig grund.

Havre har uteslutits och all ingående spannmål, däribland majs, har värmebehandlats för att förbättra stärkelsens tillgänglighet och öka energiutnyttjandet. Betfiber ingår som ytterligare en skonsam energikälla. Jästkulturen Diamond V förbättrar också den magfunktionen. Potatisprotein och sojamjöl bidrar med högvärdigt protein och linfrökaka ingår bland annat för att den anses ha en lugnande inverkan på tarmen. Flertalet B-vitaminer, däribland biotin är tillsatta. Selen och E-vitamin som är viktiga bl.a. för immunförsvaret och prestationen är tillsatta i form av selenjäst och naturligt E-vitamin.

Och såhär om Hippo Grow Breed:

HippoGrow Breed är ett pelleterat färdigfoder med mycket protein av hög kvalitet. Fodret passar bra till alla hästar i foderstater där det råder brist på protein. Exempelvis är det ett utmärkt komplement till ett proteinfattigt grovfoder samt när man vill gynna hästens muskelansättning. Bl a tack vare det höga innehållet av smältbart råprotein tillgodoser HippoGrow Breed stoets behov under dräktighet och digivning, Fodret gynnar tillväxten hos unghästar och deras behov av aminosyror, såsom t.ex. lysin tillgodoses. HippoGrow Breed innehåller precis som alla andra Hippos kraftfoder extra tillsatta B-vitaminer som har en positiv effekt på bl a pälsens och hovarnas kvalitet, foderutnyttjandet och hästens allmäntillstånd.


Müsli i den övre och Breed i den nedre

Nu ska jag bege mig mot jobb på Granit!

 


Jag bara måste!

Jag är bara tvungen att lägga upp denna supersöta bild på Gandhi och Ingo innan jag åker till stallet!


Detta var söndagsmys i en av fotöljerna i vardagsrummet (som vi för övrigt kom fram till är från 1980-85)

Rom byggdes inte på en dag...

Igår krigade vi oss (jag och Prinsen) upp till den stora vägen och sen tillbaka. Var helt slut när vi kom tillbaka. Till vägen gick det bra, sedan var det krig hem... Stegringar, stegringar+bakutsparkar, snurra, osv... Sen kom Jenny och Jan i bilen bakom och då blev det ju inte bättre heller.

Idag ska vi göra samma sak. Fast idag går jag nog inte lika långt och sen tänkte jag att vi ska vända och gå hemåt flera gånger innan vi faktiskt gör det.


Igår på promenad (eller slagsfältet) (grimskaftet gungade, därav det suddiga strecket...)

Onsdag

Jaha, idag är jag "ledig". Ska bara sitta hemma och plugga. Blir att läsa 2 kapitel ur en bok och sedan 1 kapitel ur en annan bok. Det ska jag väl klara av fast än dessa två böcker är så tråkiga att ögonen går i kors... Ska skriva ett reflektionspapper på 3 sidor sedan utifrån dessa två böcker till på tisdag. Jag undrar hur jag ska få ihop 3 sidor blaj om institutioner, av allt i denna värld!.. Kul ämne att diskutera... Får försöka intala mig själv att det ÄR intressant!

Skolan känns mest bara blä just nu. Jag skulle egentligen mycket hellre jobba. Men om jag går klart utbildningen så har jag ju det på papper och kanske kan få ett lite roligare jobb förhoppningvis. Eller så får jag jobba mig upp den hårda vägen. Frågan är vilket som är värt det! Som det känns nu så kommer jag ändå att få jobba mig upp till den position jag vill jobba på... Är jag verkligen den personen som har begäret att ta mig högst? Jag vill bara göra det jag tycker är roligt?!

Apropå roligt så skickade jag iväg ett mail idag som jag förväntansfullt väntar svar på. Skulle vara jättekul om det fungerar! Men det är bara att vänta och se!


Janessa i Texas 2010. Nu är det Prinsen som använder den lila repgrimman.

RSS 2.0