Nytt foder

Idag var jag som sagt tidigt till stallet. Jag fick dock byta ut promenaden med Prinsen mot inköp av foder. Kom på att Prinsens kraftfoder nästan var slut och sen så åkte en av hästarna i stallet iväg för att avlivas nu på förmiddagen. Så Prinsen och Rolle är ensamma ute i hagarna.


En fin men kall dag, -11 på stallet


Dessa två foder äter Prinsen nu; Hippo Top Müsli och Hippo Grow Breed

Såhär står det om Hippo Top Müsli:

HippoTop Müsli är ett foder för alla hästar framtaget i samarbete med Hästartisten och Tv-profilen Tobbe Larsson.  Tobbe Larsson använder idag HippoTop Musli med resultat som harmoniska och aktiva hästar med en skinande hårem där en väl fungerande mage och god hälsa är en viktig grund.

Havre har uteslutits och all ingående spannmål, däribland majs, har värmebehandlats för att förbättra stärkelsens tillgänglighet och öka energiutnyttjandet. Betfiber ingår som ytterligare en skonsam energikälla. Jästkulturen Diamond V förbättrar också den magfunktionen. Potatisprotein och sojamjöl bidrar med högvärdigt protein och linfrökaka ingår bland annat för att den anses ha en lugnande inverkan på tarmen. Flertalet B-vitaminer, däribland biotin är tillsatta. Selen och E-vitamin som är viktiga bl.a. för immunförsvaret och prestationen är tillsatta i form av selenjäst och naturligt E-vitamin.

Och såhär om Hippo Grow Breed:

HippoGrow Breed är ett pelleterat färdigfoder med mycket protein av hög kvalitet. Fodret passar bra till alla hästar i foderstater där det råder brist på protein. Exempelvis är det ett utmärkt komplement till ett proteinfattigt grovfoder samt när man vill gynna hästens muskelansättning. Bl a tack vare det höga innehållet av smältbart råprotein tillgodoser HippoGrow Breed stoets behov under dräktighet och digivning, Fodret gynnar tillväxten hos unghästar och deras behov av aminosyror, såsom t.ex. lysin tillgodoses. HippoGrow Breed innehåller precis som alla andra Hippos kraftfoder extra tillsatta B-vitaminer som har en positiv effekt på bl a pälsens och hovarnas kvalitet, foderutnyttjandet och hästens allmäntillstånd.


Müsli i den övre och Breed i den nedre

Nu ska jag bege mig mot jobb på Granit!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0