Ridpass 6

Idag så red vi igen. Fortsatte att trava. Travade ca 2 varv åt varje håll. Vänster varv var betydligt mkt lättare än höger varv men det gick ändå bra.


SMHN

Superbra tycker Prinsen. Han äter hellre ur sitt nät än det jag la löst i boxen. Nu har han att göra en timme eller två.


Plugg

Sitter på skolan och pluggar. Släpade iväg mig imorse eftersom Jocke missade bussen, så vi tog bilen tillsammans. Har spånat lite på idéer till master-uppsatsen, lånat bok samt påbörjat de tredje pappret som ska va inne i slutet av oktober. Gäller att vara i fas för att hänga med.


Bokföring

Det finns ju roligare saker att syssla med än bokföring... Vad tänkte jag när jag läste 3 år Företagsekonomi med inriktning på redovisning och styrning... Haha! Men idag har jag i alla fall tagit tag i alla papper så nu är allt fint sorterat i pärmen. Känns bra. Imorgon blir det plugg. Ska börja fundera på ämne till mastersuppsatsen och sen också börja skriva på det tredje pappret som ska in i slutet av oktober samt se om boken till nästa moment går att hyra på uni-biblot. Men jag tvivlar ju på att boken finns att hyra, det gör de aldrig... Då måste man boka boken innan kursen ens börjat så man måste vara lite av en tankeläsare! Jaja, det löser sig hur som helst!
 
Natti!
 
Fin solnedgång i januari (2012) när jag och J körde ner till Skåne

Ridpass 5 (Moreno)

Idag så hade vi hjälp av Moreno från marken. Det var lärorikt att få någon annans åsikter och idéer på hur jag ska lösa problemen som vi stött på. Eller problem och problem...vi har haft lite svårt att komma upp i hastighet, men det kändes som att vi löste det idag. Det är ju superbra att ha någon som pushar en att vara lite tuffare än vad man är när man sitter själv i ridhuset.

Så idag travade vi runt flera varv i ridhuset (typ 6 varv, haha). Till en början var det lite vingligt och styrningen fungerade inte jätte bra. Men nu var det ju fokus på framåtbjudningen och inte styrningen. En sak i taget. Men självklart så försökte jag styra så gott det gick och det gick bra till slut. Riktigt duktig häst! När han väl kommer igång så får han fart på traven. Tog till och med några steg i galopp som slutade med ett litet skutt och sen halt, haha. Det är skönt men samtidigt frustrerande att ha en häst som hellre stannar än går fram...
 
Nu kommande pass så ska vi fortsätta med att trava och lite senare komma upp i galopp. Det är viktigt att inte bara skritta och trava för länge så hästen till slut tror att den inte får galoppera. Så vi ska galoppera nån långsida bara för att han ska lära sig att det är kul. Den 10e oktober har vi nästa pass för Moreno och sen blir det nog lite vila för min herre. Offe känns väldigt loj just nu så beroende på hur han känns ska jag rida 2-3 pass i veckan.
 
Nästa pass blir nog lördag.
 

Ny kategori

Jag har gjort en ny kategori som jag döpt till "Ridpassdagboken". Där skriver jag in hur våra (mina och Offes) ridpass har gått osv. Har lagt in pass 1-4 bakåt i tiden då de ägde rum. Lite kul att kunna kolla tillbaka på hur inridningen började lite längre fram.

Avtal

En sak som är säker är att jag kommer läsa igenom vart enda ord i avtal jag godkänner i framtiden. Det kan stå en dyrt om man inte gör det. Det vet jag. Nu.
 
Ur företagets synvinkel; hur kan de med rent samvete skriva in RELEVANT information endast på sista sidan i avtalet som man kryssar i för att godkänna... Det är för mig oförståeligt. Står det att det kostar ett visst pris så antar ju jag att det är det priset som gäller och inte att jag binder mig i två år samt har en startavgift på fyrsiffrigt belopp. Känner mig otroligt lurad, vilket skitföretag alltså. 
 
Slutsnackat om detta. Det är bara att gilla läget...

Ridpass 4

På onsdag så ska vi rida för Moreno, så idag ska vi bara fortsätta som vanligt med alla rutiner vi har. När vi kommer till ridhuset så skrittar vi först fram några varv, för att sedan ta longerlinan och gå på volt där han måste lyssna på mina kommandon för skritt, trav, halt, osv. När han lyssnar där gör jag några böjningar åt varje håll för att se att han lyssnar på sidförande tygeltag (så man har en nödstopp om något skulle hända, typ sken eller bockningar osv.). Efter det slår/skramlar jag med stigbyglar/stiglädren, hänger lite i sadeln/stigbygeln för att förbereda honom på vad som komma skall. Efter det går jag och hämtar pallen, ställer honom vid pallen och sätter foten i stigbygeln. Ser till så att han står still, sedan hänger jag lite osv. så länge han står still. Fortsätter han att stå still sitter jag upp helt enkelt.
 
Detta är vår lilla procedur innan jag hoppar upp. Allt detta för att försäkra mig om att han lyssnar på mig och inte har överskottsenergi eller andra busiga idéer på gång. Varför använda sig själv som testdocka när man kan jobba från marken för att förhindra flygturer? =)
 

Trött häst på morgonpromenad


Ridpass 3

Idag skrittade vi och tog några steg i trav. Det störtregnade så det bara dånade på ridhustaket men inte brydde sig min kille om det. Tacka gudarna för att han är en väldigt okomplicerad häst och väldigt lugn i sinnet. Tränade självklart även på att stanna idag. Vissa stunder när vi skrittade runt fyrkanten kändes det som att sitta på en rutinerad äldre häst. Cooling.
 

Roligare med jobb än plugg...

Varför är det så mycket roligare att jobba med företaget än att plugga?.. Har skickat lite jobbrelaterade mail nu på morgonen samt beställt lite mer produkter inför SM:et den 4-7 oktober. Den senaste veckan har en del material inför SM:et beställts, så nu är det bara att hoppas att allt hinner komma i tid. Det blir spännande att se slutresultatet av allt detta jobb.
 
Nu ska jag fixa lite med hemsidan sen ska jag sätta igång med en massa plugg. I eftermiddag tänkte jag rida och så ska jag ta in alla hästar.
 

Fortsatt plugg och vila

Idag blir det att hetsskriva mitt papper fram till 12 då det är inlämning. Efter att ha jobbat mer än heltid 1 juni till 31 augusti så är jag mer seg än vanligt med att komma igång med plugget. Jag tror jag behöver en liten vila innan jag kommer igen. Var är motivationen?

Hästen ska också vila idag, från ridning. Så vi ska ut och gå längs vägen tänkte jag, för att stärka ben och senor.


Duktig häst

Jag är imponerad över min fina häst. Idag skrittade vi runt i ridhuset och gjorde halter och igångsättningar samt svängde lite.

Undrar hur många det är i Sverige som rider in sin 2,5-åring ensam och i repgrimma. Offe är en stjärna och hans matte är nog lite galen.


Ridpass 2

Jag är imponerad över min fina häst. Idag skrittade vi runt i ridhuset och gjorde halter och igångsättningar samt svängde lite.

Undrar hur många det är i Sverige som rider in sin 2,5-åring ensam och i repgrimma. Offe är en stjärna och hans matte är nog lite galen.
 

Plugg plugg plugg...

Fy bubblan så mycket plugg jag har att göra nu... Helgen har varit helt fantastiskt kul med massa besök från både söder och norr men nu väntar en massa plugg fram till imorgon! Dock ska jag nog ta ett uppehåll snart (efter lite mackor) och åka till stallet för att rida. Sen ska jag ta av Offe hans bandage också och hoppas på att såret läkt fint. Jag har fått räkningarna för veterinärbesöken och det blev ingen billig historia... Fyraochetthalvttusen för rengöring av ett sår, labprover och återbesök... Men men, vem har sagt att det är billigt att äga häst...
 



Ridpass 1

Idag satt jag upp på min häst för första gången. Han började passet med att sparka mig i handen så han fick trava runt mer än vanligt för att skona sitt brott... Efter det verkade han helt slut i huvudet så det var ju perfekt läge att sitta upp på. Han brydde sig i alla fall inte och vi skrittade lite och stannade och skrittade igen och stannade. Han var så duktig!
 

Första ridpasset!

Igår satt jag upp på min häst för första gången. Han började passet med att sparka mig i handen så han fick trava runt mer än vanligt för att skona sitt brott. Efter det verkade han helt slut i huvudet så det var ju perfekt läge att sitta upp på. Han brydde sig i alla fall inte och vi skrittade lite och stannade och skrittade igen och stannade. Han var så duktig!

Ps. Han klarade av boxvila i två dagar sen fick han komma ut i hagen igen. Såret har läkt fint och bandaget ska bort i slutet av veckan.


Hagmys

Igår fick jag i alla fall mysa med min häst i hagen (innan boxvila nu resten av veckan). När jag kom låg han ner men med huvudet uppe. Så jag drog ner huvudet på honom och han somnade efter en stund. Så där låg vi och mös tillsammans. La mig mot hans hals och det var så varmt och mysigt. Inte varje dag man får ligga och mysa med sin häst!


Punkter på schemat

Jag trodde jag skulle ta tag i alla punkter på min lilla lista på en gång men det har tagit betydligt mycket längre tid... Det har blivit ca en punkt per dag. Men de betas av i alla fall. Idag står punkten "beställ reklamkläder till företaget" högst upp och ska göras klart!


Trasig häst...

Kan min häst bara bli frisk?..

Igår var veterinären ut och tvättade rent hans "lilla" sår. Såret såg oskyldigt ut från utsidan men gick hela vägen in till benet, alltså skelettet... Veterinären rengjorde, skrapade bort dålig hud och rengjorde lite till, eller helt sjukt mycket till. Sedan fick han en kompress I såret och en utanpå samt ett fint bandage. Nu är det boxvila fram till måndag då det är återbesök för att se hur det läkt...


Kommentarer som jag inte sett!

Jag upptäckte just att det har kommit en del kommentarer som jag inte sett tidigare. Det är ju väldigt tråkigt att folk ger sin tid till att skriva och sen har jag inte sett det förän nu... Det var superkul att läsa i alla fall! =)
 

Offes mamma Maybe (2009)

Tvivel

Jag blir så ledsen att min häst blivit sparkad på benet så det nu är lite svullet och med ett sår som inte riktigt vill läka. Ska rådfråga veterinären imorgon för att sedan bestämma mig hur jag ska göra med detta dumma sår. Inatt sover hästarna inne i alla fall. Skönt för dom eftersom det regnade och blåste rätt friskt ikväll.
 
Till något helt annat; Ibland är det svårt att tro på sig själv. Så mycket jobb och ändå så mycket krångel. Får man verkligen tillbaka lika mycket som man ger? Imorgon blir det att ta tag i några jobbiga punkter som står på schemat. Efter att dessa punkter är utredda kanske det kommer kännas lite bättre. Får vi hoppas.
 



RSS 2.0